Πώς να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων


Πώς να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων

Το κλίμα είναι χειμερινό και ξεκίνησε να θυμίζει και Χριστούγεννα. Εκτός από το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα δώρα που συνοδεύουν τις γιορτές σημαντικός παράγοντας τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι και η υγεία μας.

Πλούσια εδέσματα και παραδοσιακές γεύσεις μας περιτριγυρίζουν σχεδόν σε κάθε ευκαιρία είτε σε οικογενειακά γεύματα η ακόμα σε μια απλή επίσκεψη σε φίλους.

Πως λοιπόν να απολαύσουμε τις γιορτές παραμένοντας υγιείς;

Μην παραλείπετε γεύματα και ειδικά το πρωινό. Ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος. Έρευνες μας δείχνουν ότι άτομα που παραλείπουν το πρόγευμα τείνουν να έχουν αυξημένο βάρος σε σχέση με άτομα που παίρνουν πρόγευμα συστηματικά. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι όταν παραλείπουμε το πρόγευμα τείνουμε να θέλουμε πιο πολλά γλυκά και να τσιμπολογούμε κατά το υπόλοιπο της ημέρας αυξάνοντας έτσι την πρόσληψη θερμίδων.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά μεταξύ γευμάτων, έχουν πολύ νερό, βιταμίνες και είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Ακόμα, θα σας κρατήσουν χορτάτους λόγο της ψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και έτσι δεν θα είναι έντονο το αίσθημα της πείνας στο επόμενο γεύμα.

Κινηθείτε περισσότερο. Ο καιρός μας είναι κάλος ακόμα για περπάτημα η ποδηλασία έξω και κάψτε θερμίδες περνώντας καλά με την οικογένεια και φίλους. Ακόμα και η πιο μικρή άσκηση συνεισφέρει στη καλή υγεία και τη πρόληψη της παχυσαρκίας.

Μην στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά. Φάτε απλά και σε μικρές ποσότητες για να απολύσετε όσο το δυνατό περισσότερο τα όσα σας αρέσουν. Το μυστικό είναι στη ποσότητα, έτσι καταναλώνοντας μικρές μερίδες από πιο θερμιδοβόρα εδέσματα μας κρατούν ευχαριστημένους χωρίς να μας επιβαρίνουν με θερμίδες και ψηλά λιπαρά.

Κρατήστε ισορροπία. Θυμηθείτε να βάλετε στο πιάτο σας ποικιλία από όλες τις τροφές και ειδικά σαλάτες ή ψητά λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Προτιμείστε σύνθετους υδατάνθρακες και καλές πρότεινες όπως ψαρικά μιας και τις γιορτές τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερο κρέας.

Καταναλώστε αλκοόλ με μετρό και παράλληλα ενυδατωθείτε περισσότερο με φρέσκους χυμούς και ροφήματα χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη και κυρίως νερό.

Κάνετε έξυπνες ανταλλαγές υλικών όταν μαγειρεύετε για να γλυτώσετε θερμίδες από κορεσμένο λίπος. Για παράδειγμα αντικαταστήστε τα τυριά σας με τυριά χαμηλά σε λιπαρά, χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο αντί βούτυρο και γιαούρτι αντί φρέσκια κρεμά στις συνταγές σας.

Έχοντας λοιπόν τις πιο πάνω συμβουλές υπόψη κατά τις μέρες των Χριστουγέννων μπορεί κάνεις να παραμείνει υγιής και παράλληλα να απολαύσει τις λιχουδιές και τα λαχταριστά γιορτινά φαγητά.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Holland & Barrett, όπου θα βρείτε διάφορες υγιεινές επιλογές προϊόντων που μπορούν να στηρίξουν και να εμπλουτίσουν την διατροφή και την υγεία σας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Tags Holland and Barrett, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5408 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3272 s // Total time: 2.8680 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X