10 οινοποιεία της Κύπρου, προτείνουν τα κρασιά των γιορτών


10 οινοποιεία της Κύπρου, προτείνουν τα κρασιά των γιορτών

Φέτος, στο γιορτινό τραπέζι επιλέγουμε και σερβίρουμε υπέροχα κρασιά από τη χώρα μας

Η άνθηση του κυπριακού αμπελώνα και η άνοδος της ποιοτικής στάθμης των εγχώριων κρασιών τα τελευταία χρόνια φέρνουν στο προσκήνιο το κυπριακό κρασί.

Αυτό συνέβαλε στη νέα τάση των wine bars, στην αύξηση της κατανάλωσης των κυπριακών κρασιών με αποτέλεσμα να βρίσκουν ολοένα και πιο συχνά μία περίοπτη θέση στο τραπέζι μας.

Οι μέρες των γιορτών που έρχονται είναι μία πολύ καλή αφορμή να γνωρίσεις και εσύ που δεν γνωρίζεις αρκετά, τα ποιοτικά κυπριακά κρασιά, από εκλεκτά οινοποιεία του νησιού μας. Από το πιο ορεινό χωριό της Πάφου μέχρι τα Κρασοχώρια και Κουμανταροχώρια της Λεμεσού και της ορεινής Λευκωσίας και Λάρνακας θα βρεις εξαίσια και βραβευμένα κρασιά, κουμανταρίες και ζιβανίες που θα δώσουν ένα άλλο τόνο στα γιορτινά τραπεζώματα που ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Το Time Out Cyprus στηρίζοντας την εγχώρια οινική παραγωγή ζήτησε από δέκα οινοποιεία της Κύπρου να μας προτείνουν τρεις ετικέτες από την γκάμα των κρασιών τους για το γιορτινό τραπέζι. Αυτές τις γιορτές στηρίζουμε τα κυπριακά κρασιά και βάζουμε στο τραπέζι μας ετικέτες με Ξυνιστέρια, Μαραθεύτικα, Κουμανδαρίες αλλά και ξένες ποικιλίες που σημειώνουν ποιοτικά και εξαιρετικά αποτελέσματα στο ποτήρι.

Το Οινοποιείο Άης Αμπέλης στο Καλό Χωριό Ορεινής Λευκωσίας, το Οινοποιείο Βλασίδη στο Κοιλάνι Λεμεσού, το Οινοποιείο Έζουσα από το χωριό Κανναβιού της Πάφου, το Οινοποιείο Ζαμπάρτας από τον Άγιο Αμβρόσιο της επαρχίας Λεμεσού, το Οινοποιείο Κυπερούντας στην καρδιά της Πιτσιλιάς, το Οινοποιείο Λαμπούρη στις Πλάτρες, το νεότευκτο Οινοποιείο Santa Irene στον Φαρμακα, το Οινοποιείο Μακκάς από τον Στατό-Άγιο Φώτιο στην Πάφο, το Οινοποιείο Τσιάκκας στο Πελένδρι και τέλος το Οινοποιείο Φικάρδος στη Μεσόγη της Πάφου μας προτείνουν 33 κρασιά από την εκλεκτή γκάμα τους που θα μας συντροφεύσουν τις γιορτινές μέρες που έρχονται!

Μάθε τις ετικέτες, όλες τις πληροφορίες για κάθε οινοποιείο, τις μέρες και τις ώρες που μπορείς να τα επισκεφθείς και γίνε ο ειδικός των γιορτών παντρεύοντας τέλεια τα πιάτα με τα κρασιά που μας προτείνουν οι Κύπριοι οινοπαραγωγοί μας.

Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν, και Καλή Χρονιά με κυπριακό κρασί στο γιορτινό τραπέζι!

Διάβασε στο TimeOut Cyprus τα 10 οινοποιεία της Κύπρου που μας προτείνει το καθένα ξεχωριστά τα κρασιά που θα βάλουμε στο γιορτινό μας τραπέζι.

Tags κρασι, wine, go out, διασκεδαση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4715 s (228 Queries.) // Parse time: 1.9478 s // Total time: 4.4193 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X