Ταξίδι στο Dubai


Ταξίδι στο Dubai

Πού να μείνεις, πού να φας και γιατί να μη χάσεις το \"Shopping Festival\".

Ξέρω, θα μου πεις έχει κρίση, ήρθε η τρόικα και έφερε το μνημόνιο. Για να το ξεπεράσεις και να υποδεχθείς τη νέα χρονιά εναλλακτικά, κλείσε εισιτήριο για Ντουμπάι. Το ‘Shopping Festival’ είναι εδώ.

Η τουριστική ανάπτυξη του Ντουμπάι είναι εκπληκτική. Και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τα αρχιτεκτονικά ‘θαύματα’ που οικοδομούνται (μπορεί εμένα να μη μου αρέσει η τόση χλίδα αλλά υπάρχουν και αντίθετες απόψεις) όσο και τα διάφορα events που διοργανώνονται εκεί. Όπως είναι για παράδειγμα το ‘Dubai Shopping Festival 2013’ (+9714 4455642), το οποίο αποτελεί μία πραγματική shopping εμπειρία και το οποίο φέτος κλείνει τα 18 του χρόνια! Για 32 μέρες λοιπόν -από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου- όλο το Ντουμπάι αποκτά μια εορταστική διάθεση, ένα μείγμα διασκέδασης, χαράς, φυσικά shopping και ψυχαγωγίας. Το σύνθημα του φεστιβάλ είναι “Dubai at its Best”. Δηλαδή το Ντουμπάι στα καλύτερά του. Μπορεί κάποιος να διαφωνήσει;
Πάμε παζάρι;
Εκτός από ανελέητο shopping με τον 13ο μισθό (που πήρες, αν πήρες), μπορείς να επισκεφθείς το Παζάρι του Bur Dubai, που βρίσκεται στο κέντρο της νέας πόλης. Αν και δεν είναι εδώ το αυθεντικό αραβικό παζάρι, αποτελεί πάντως σίγουρα το ιδανικό μέρος για να προμηθευτείτε αυθεντικά ινδικά σάρι. Το κλειστό παζάρι της Deira είναι η ινδική αγορά της πόλης. Υφάσματα, ρούχα, χένα, κουζινικά και ό,τι άλλο φαντάζεσαι. Το Παζάρι Χρυσού της Deira είναι ο παράδεισος σε χρυσό και ασήμι και σε πολύ καλές τιμές. Ενώ στο Παζάρι των Ηλεκτρονικών… μπορείς να βρεις από notepads και DVD players μέχρι plasma και LCD τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, σχεδόν αφορολόγητες. Το Παζάρι των αρωμάτων διαθέτει αυθεντικά ευρωπαϊκά αρώματα, αλλά και πολλές απομιμήσεις. Επίσης, πικάντικα και εξωτικά αρώματα της Ανατολής σε αμίμητης -κιτς - αισθητικής μπουκάλια! Το Παζάρι των μπαχαρικών βρίσκεται στην Deira και μοσχοβολά από τα υπέροχα μπαχαρικά και τα φρούτα κάθε είδους. Λιβάνι, κάρδαμο, αυθεντικό τσίλι, τζίντζερ και αποξηραμμένα άνθη και φρούτα, με εξαιρετική μυρωδιά και αμέτρητες καλλυντικές και όχι μόνο… ιδιότητες. Επίσης εκεί θα βρεις χαλιά, παπούτσια, γυαλιά και είδη για το σπίτι.

Πάμε και αλλού!
Το Ντουμπάι δεν είναι μόνο για τα παζάρια του αλλά και για τη συνοικία Bastakiya, που πήρε το όνομά της από τους πλούσιους Πέρσες εμπόρους, που την κατοικούσαν. Εκεί θα δεις τους πολλούς παραδοσιακούς ‘πύργους των ανέμων’. Ακόμα πρέπει να πας στο Λιμάνι του Ντουμπάι από όπου θα νοικιάσεις ένα πλοιαράκι (abra) και σε μια ώρα θα έχεις διασχίσεις μετ’ επιστροφής την απόσταση που εκτείνεται από το λιμάνι μέχρι τη γέφυρα με το όνομα των Σεΐχηδων (Αλ Μακτούμ). Ακόμα, επισκέψου το Μουσείο του Dubai. Το μουσείο στεγάζεται στο παλαιότερο κτίριο της πόλης (1790), το φρούριο Al Fahidi και περιέχει πληθώρα εκθεμάτων του αραβικού πολιτισμού, από ολόκληρα εμπορικά πλοία μέχρι στολές και χατζάρες. Κάνε μια βόλτα από το Grand Mosque - Μεγάλος Μιναρές που είναι και ο ψηλότερος μιναρές της πόλης. Με τους πανέμορφους τεράστιους θόλους του, αποτελεί θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Χτίστηκε μόλις το 1990. Επίσης, επισκέψου την Οικία του σεΐχη Σαΐντ αλ Μακτούμ. Στην παραδοσιακή κατοικία της οικογένεια Μακτούμ, που χτίστηκε το 1896, μπορείς να δεις εκτός από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της (τοίχοι από κοράλλια και ασβεστόλιθους), και μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη ‘μαγική’ μεταμόρφωση του σημερινού εμιράτου από παραγκούπολη σε πολυτελές διάσημο θέρετρο.

Πού να μείνεις

  • Το Burj Al Arab (+97143017777) είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 7 αστέρων στον κόσμο. Μία τεράστια δομή σε σχήμα πανιού πλοίου, η οποία φτάνει τα 321 μέτρα, το Burj Al Arab αποτελεί φόρο τιμής στη ναυτική κληρονομιά της περιοχής.
  •  To Madinat Jumeirah (+97143668888) το οποίο μεταφράζεται ως “Η πόλη της Jumeirah” και λέγεται έτσι εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας υπηρεσιών που προσφέρει αυτό το θαυμάσιο θέρετρο.
  •  Χτισμένο σε τέτοιο σχήμα που απεικονίζει τα κύματα που σκάνε στον Αραβικό Περσικό Κόλπο, το Jumeirah Beach Hotel (+97143480000) βρίσκεται πάνω στην παραλία της Fujairah, δίπλα στο μεγαλειώδες Burj Al Arab. Η μεγάλη ποικιλία του σε χώρους αναψυχής το καθιστούν ως ένα από τα περιεκτικότερα θέρετρα στο κόσμο.


Πού να φας
Φυσικά πρέπει να δοκιμάσεις το εστιατόριο ‘Ελιά’ (+9714 5012690), που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Majestic, το οποίο φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Οι κριτές του πασίγνωστου Time Out ανακοίνωσαν πως είναι ανάμεσα στα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια της πόλης. Μην ξεχάσεις επίσης το ‘Buddha bar’ (+971(0)43176000) στη μαρίνα του Dubai, όπου υλικά από την κουζίνα της Ταϊλάνδης, της Κίνας και της Ιαπωνίας παντρεύονται με εποχιακά αραβικά συστατικά. Κλασικό και διακριτικό, το ‘Al Nafoorah’ (+971(0)43198760), που βρίσκεται στην οδό Sheikh Zayed, είναι ένα από τα αγαπημένα αυθεντικά λιβανέζικα εστιατόρια του Ντουμπάι, με φιλόξενο περιβάλλον και φιλικό σέρβις. Αν όμως έχεις όρεξη να επενδύσεις στο φαγητό, τότε δοκίμασε το εστιατόριο ‘Gordon Ramsay’s Verre Dubai’ (+971(0)42271111) με γεύσεις φυσικά γκουρμέ. Το ‘Sukhothai’ (+971(0)47022307) στο Garhoud, είναι ταϊλανδέζικο εστιατόριο, ενώ το τέταρτο παγκοσμίως ‘Zuma’ (+971(0)44255660) -τα υπόλοιπα βρίσκονται στο Λονδίνο (Knightsbridge), στο Χονγκ Κονγκ και στην Κωνσταντινούπολη-, σερβίρει γιαπωνέζικο στυλ φαγητού χωρίς τυπικότητες, μια και η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι εμπνευσμένη από το Izakaya.

Tags Dubai, Ταξιδι, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3391 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3439 s // Total time: 2.6830 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X