Πάφος 2017: Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης


Πάφος 2017: Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Όλο το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων του επίσημου ξεκινήματος

Η Έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 εμπνέεται από τη μυθολογία με σκοπό να αναδείξει διαχρονικά την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, φτάνοντας έως τον σύγχρονο πολιτισμό της Πάφου, της Κύπρου, της Ευρώπης. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τοποθετείται ο ιδρυτικός μύθος της γέννησης του Πάφου από την ένωση του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας∙ του δημιουργού και του έργου του, υπομνηματίζοντας έτσι ότι η Πάφος είναι η ίδια ένα έργο τέχνης.

Η διαδρομή της Πάφου στο χώρο και στο χρόνο, από τη μυθική ίδρυσή της μέχρι την επίσημη ανακήρυξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του νησιού, ξεκινά από την καρδιά της πόλης, μπροστά από τα σχολεία και τα νεοκλασικά κτήρια του κέντρου.

Οι εκδηλώσεις της έναρξης, με δράσεις, θεάματα, εκθέσεις, μουσικές και προβολές τοποθετούνται σε ολόκληρη την πόλη και την μετατρέπουν σε "Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού".

Πέρα από τη φιλοσοφία του προγράμματος, η οποία αναδεικνύει τη μακρά παράδοση σε διοργανώσεις ανοικτού χώρου, το όραμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού επανατοποθετεί την Πάφο στο σταυροδρόμι ανάμεσα σε πολιτισμούς και ηπείρους ενώ συνάμα επαναπροσδιορίζει και αποκαλύπτει το κρυμμένο δυναμικό της πόλης και των κατοίκων της ως "εργοστασίου" καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας.

Η έναρξη του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 περιλαμβάνει ένα πλούσιο διήμερο πολιτιστικών δράσεων με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εθελοντές, νέους και παιδιά από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και το Aarhus της Δανίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 28/1/2017

> 10:00 Περπατώντας στην Πόλη
Ενημερωτικό Κέντρο Πλατεία Κέννεντυ
Μια περιήγηση στην πόλη και τους κεντρικούς χώρους του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Σε διάφορα σημεία της πόλης κέντρα πληροφόρησης και εθελοντές ενημερώνουν για το πρόγραμμα του Πάφος 2017. Δρώμενα, μουσικά γεγονότα και εκθέσεις δίνουν τον τόνο για μια διαφορετική χρονιά γεμάτη τέχνες, πολιτιστικές δράσεις, φεστιβάλ, καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags ΠΑΦΟΣ 2017, go out, διασκεδαση, εκδηλωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6360 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2725 s // Total time: 2.9085 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X