Ξεχωριστές ταβέρνες σε Κάτω Δρυ, Λεύκαρα και Βαβατσινιά


Ξεχωριστές ταβέρνες σε Κάτω Δρυ, Λεύκαρα και Βαβατσινιά

Weekend εξόρμηση για φαγητό στα χωριά της Ορεινής Λάρνακας

Οι Αλκυονίδες μέρες που διανύουμε προσφέρονται για εξορμήσεις στα ορεινά χωριά της Κύπρου και εκδρομές εκτός πόλεως. Γι' αυτό το σαββατοκύριακο επέλεξε να ξεναγηθείς κάπου διαφορετικά ίσως και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.

Έτσι, κατευθύνσου προς την Ορεινή Λάρνακα και ανακάλυψε τις ομορφιές του Κάτω Δρυ, της Βαβατσινιάς και των Λευκάρων και απόλαυσε καλό φαγητό στους χώρους εστίασης της περιοχής.

ΚΑΤΩ ΔΡΥΣ
Στα νοτιοδυτικά της Λάρνακας, βρίσκεται ο όμορφος Κάτω Δρυς όπου το καλοκαίρι πραγματοποιείται εκεί ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Κύπρο, ο Φέγγαρος. Το χωριό είναι κτισμένο στο μέσο τριών πόλεων, 50 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα και μόλις 36 χιλιόμετρα από τη Λάρνακα και τη Λεμεσό. Η ηρεμία και η γραφικότητα του χωριού καταφέρνουν να γοητεύσουν τον κάθε επισκέπτη.

Στο χωριό έχεις πολλά να δεις και να κάνεις, οπωσδήποτε όμως πρέπει να επισκεφθείς το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Μέλισσας, το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, το Jar Preserves, την εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας, κτίσμα του 12ου αιώνα, αλλά και τα ξωκλήσια του χωριού. Αξίζει επίσης να περιδιαβείτε στο χωριό για να θαυμάσετε τις γραφικές γειτονιές με τα σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τις πέτρινες βρύσες, το παλιό σχολείο αλλά και το ενετικό γεφύρι.

Brunch στον Κάτω Δρυ
Για το πιο τέλειο brunch πρέπει να επισκεφτείς το JAR που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού από τα Λεύκαρα και να δοκιμάσεις το νόστιμο πρόγευμα της κ. Έλλης μαζί με τη μαμά της στο παραδοσιακό τους καφενείο. Το concept τους είναι απλό, σερβίρουν brunch στις 10.00 και στις 13.00, σε παρέες που κάθονται γύρω από δύο μεγάλα τραπέζια (για παρέες μέχρι και 12 ατόμων), με απαραίτητη κράτηση (τόσο για τις καθημερινές όσο και για τα σαββατοκύριακα) και στην τιμή των €10. Το μενού περιλαμβάνει πίτες, σπιτικά βουτήματα και πολλά άλλα τα οποία σερβίρονται με τη δικιά τους σπιτική και γκουρμέ μαρμελάδα, την οποία μπορείς επίσης να προμηθευτείς από το καφενείο. Θα βρεις περισσότερα από 15 είδη μαρμελάδας, με συναρπαστικούς συνδυασμούς γεύσεων όπως Amaretto και αμύγδαλο, φουντούκι, ρούμι, βατόμουρο και βανίλια.Το σαββατοκύριακο είναι πάντα γεμάτο το καφενείο γι' αυτό συνιστούμε όπως κάνετε κράτηση (96476265). Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

Tags ταβέρνα, φαγητο, Κάτω Δρυ, ΛΕΥΚΑΡΑ, Βαβατσινιά, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2845 s (230 Queries.) // Parse time: 1.9073 s // Total time: 4.1918 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X