Τι είναι τα αντιοξειδωτικά και γιατί τα χρειαζόμαστε;


Τι είναι τα αντιοξειδωτικά και γιατί τα χρειαζόμαστε;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Σίγουρα τα έχεις ξανακούσει και μάλλον θα ξέρεις ότι είναι ωφέλημα για τον οργανισμό. Τι ακριβώς είναι όμως τα αντιοξειδωτικά και πως ακριβώς επιδρούν στο σώμα μας;

Θα τα βρεις σε φυτικά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα και στο τσάι. Τα αντιοξειδωτικά χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες όπως η βήτα καροτίνη, οι φλαβανόλες, οι κατεχίνες κ.α. αλλά όλα επιτελούν το ίδιο περίπου έργο στον οργανισμό μας.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στο να αποτραπεί ή να σταματήσει η ζημιά που προκαλείται στα κύτταρα από τα μόρια τα οποία ονομάζονται οξειδωτικά ή ελεύθερες ρίζες τα οποία παράγονται από τον οργανισμό μας για την αντιμετώπιση ιών και μικροβίων.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής όμως, η μόλυνση του αέρα που αναπνέουμε από τα καυσαέρια, η ακτινοβολία από τον ήλιο, το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.α. έχουν ως αποτέλεσμα το σώμα μας να κατακλείνεται με πολύ περισσότερες ποσότητες οξειδωτικών από ότι χρειαζόμαστε και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σημαντική ζημιά που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καρκίνο ή καρδιακές παθήσεις αλλά και γήρανση του δέρματος.

Το Matcha είναι το πιο αντιοξειδωτικό superfood στον κόσμο!

Οι κατεχίνες, έχουν μελετηθεί ευρέως και είναι αποδεδειγμένο ότι αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά γνωστά αντιοξειδωτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το τσάι Matcha περιέχει τα περισσότερα αντιοξειδωτικά ανά γραμμάριο, από όλα τα γνωστά φρούτα και λαχανικά στον κόσμο! Είναι άλλωστε το μυστικό αντιγήρανσης των Ιαπωνέζων!

Επιπλέον, το Matcha έχει τις ακόλουθες ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα μας:

Μειώνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και στεφανιαία νόσο. Αυτό συμβαίνει γιατί το πράσινο τσάι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στις αρτηρίες.

Αυξάνει το μεταβολισμό βοηθώντας έτσι στο κάψιμο λίπους και συνεπώς στο αδυνάτισμα.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το περιοδικό Pharmaceutical Development and Technology το συγκεκριμένο τσάι προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μειώνει το άγχος. Οι κατεχίνες έχουν και αγχολυτικές ιδιότητες, ενώ το αμινοξύ θειανίνη βοηθάει στην παραγωγή και απελευθέρωση της ντοπαμίνης (ενός νευροδιαβιβαστή που μεταφέρει μηνύματα από τη μια περιοχή του εγκεφάλου στην άλλη). Έτσι ντοπαμίνη και θειανίνη μαζί προσφέρουν στον οργανισμό ένα αίσθημα ευζωίας.

Υπάρχουν και κάποιες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το πράσινο τσάι βοηθάει και σε άλλα θέματα υγείας, όπως είναι ο διαβήτης, η υγεία της στοματικής κοιλότητας και οι ιογενείς λοιμώξεις. Οι μελέτες αυτές, ωστόσο, δεν είναι ακόμη διασταυρωμένες και χρειάζεται ακόμα λίγος χρόνος για να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα τους.
 

Tags matcha, τσαι, ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5850 s (249 Queries.) // Parse time: 1.0305 s // Total time: 3.6154 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X