Οι επιστήμονες μίλησαν! 6 λόγοι για να τρώμε κάθε μέρα σοκολάτα!


Οι επιστήμονες μίλησαν! 6 λόγοι για να τρώμε κάθε μέρα σοκολάτα!

Διαβάστε αναλυτικά

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόμαστε κάποιον λόγο για να φάμε σοκολάτα. Η γεύση της και η στιγμιαία ανύψωση της διάθεσης αρκούν για να μας πείσουν να πάμε στο περίπτερο και να αγοράσουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα. Όμως αυτό το γλυκό μπορεί να μας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και αν λάβουμε υπόψη και τις μελέτες που έχουν γίνει, τότε ίσως θα πρέπει να τρώμε σοκολάτα κάθε μέρα. 

Φυσικά θα πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές και όχι απλά να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να παίρνουμε όποια σοκολάτα δούμε μπροστά μας. Για να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία θα πρέπει να επιλέγουμε μαύρη σοκολάτα με 70% ή και παραπάνω κακάο. Ας δούμε επτά λόγους που θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα σοκολάτα.

Υγιέστερο δέρμα

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά έτσι η κατανάλωση της οδηγεί σε ένα πιο υγιές και λαμπερό δέρμα. Επίσης μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition,  διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν κακάο για 12 εβδομάδες μπόρεσαν να καταπολεμήσουν τη ξηρότητα και να διατηρήσουν την επιδερμίδα τους ενυδατωμένη. Το κακάο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, με αποτέλεσμα να διατηρείται υγιές και ενυδατωμένο.

Καλύτερη υγεία των δοντιών

Στην πραγματικότητα αυτό που χαλάει τα δόντια είναι η ζάχαρη και όχι η σοκολάτα. Ο φλοιός του κακάου περιέχει αντιβακτηριακές ενώσεις που αναστέλλουν το σχηματισμό της πλάκας και ενισχύουν την υγεία των δοντιών. Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στην Ινδία σε παιδιά που δεν βούρτσιζαν τα δόντια τους, αλλά χρησιμοποιούσαν για 4 ημέρες ένα στοματικό διάλυμα με βάση το κακάο, παρατηρήθηκε ελάττωση της πλάκας κατά 50% και μείωση των βακτηρίων κατά 21 %.

Μείωση του σωματικού βάρους

Ερευνητές από την Ολλανδία διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν μαύρη σοκολάτα που περιείχε 85% κακάο ανέφεραν ότι τα επίπεδα της όρεξης τους μειώθηκαν κατά το μισό. Φυσικά οι επιστήμονες εξέτασαν κυρίως το κακάο και όχι τις σοκολάτες που συνηθίζουμε και τρώμε.

Υγιέστερη καρδιά

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως για άνδρες και γυναίκες. Το κακάο όμως περιέχει φλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν την ελαστικότητα των αγγείων και βοηθούν στη μείωση της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων.

Καλύτερη συγκέντρωση

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σοκολάτα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και κατ επέκταση βελτιώνει την ικανότητα εστίασης. Μελέτες έδειξαν ότι όσοι ενήλικες έτρωγαν κακάο για πέντε ημέρες είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα γνωστικά τεστ σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου κακάο.

Λιγότερο άγχος

Το άγχος ωθεί το σώμα να παράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που προκαλεί συσσώρευση του σπλαχνικού λίπους και επίσης μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη και στην εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο μια μελέτη που έγινε το 2009 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν 40 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κάθε μέρα για δύο εβδομάδες, παρατηρήθηκε μείωση στα επίπεδα της κορτιζόλης σε σύγκριση με πριν που δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα.

Για το τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι το κλειδί για να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη είναι να τρώμε περίπου 40 γραμμάρια κάθε μέρα μαύρη σοκολάτα που να περιέχει πάνω από 70% κακάο. Και ακόμα καλύτερα θα ήταν αν καταναλώνατε βιολογικό κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη.

Πηγή: jenny.gr
 

Tags Σοκολατα, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3930 s (251 Queries.) // Parse time: 1.0562 s // Total time: 3.4492 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X