Παλέρμο, η καρδιά της Σικελίας


Παλέρμο, η καρδιά της Σικελίας

Πού να μείνετε, τι να κάνετε και τι να μη χάσετε.

Στο Παλέρμο θα επισκεφθείτε την πανέμορφη Piazza Pretoria, με το σιντριβάνι της του 16ου αιώνα που ονομάζεται και «Πηγή της ντροπής», λόγω των γυμνών μορφών που το διακοσμούν. Εκεί θα δείτε επίσης και την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Αξίζει να δείτε και την εκκλησία Martorana, με τα ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ. Στην παλιά πόλη περιπλανηθείτε στις αγορές και στις περίεργες κατακόμβες, που έχουν τις ρίζες τους πίσω στο 1599.

Πού να μείνετε:
1. Το Hilton Villa Igiea Palermo, (5 αστ.), έχει θέα στον κόλπο του Παλέρμο. Το ξενοδοχείο διαθέτει όμορφους κήπους και πανοραμική πισίνα. Το ιστορικό κτίριο φημίζεται για την  ωραία διακόσμησή του στην οποία συμβάλλουν οι ενδιαφέρουσες αντίκες.
2. Το Grand Hotel Wagner, (5 αστ.,), βρίσκεται στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης του Παλέρμο και στην πεζοδρομημένη περιοχή. Το παλιό αρχοντικό και το πολυτελές του στυλ θα σας ενθουσιάσουν.
3. Το Vecchio Borgo, (4 αστ.,), βρίσκεται στην καρδιά του Παλέρμο, κοντά στην Piazza Politeam και στο Θέατρο Politeama. Δίπλα βρίσκεται και η παλαιότερη αγορά τροφίμων του Παλέρμο.
4. Το Porta Felice, (4 αστ.), βρίσκεται στο κέντρο, κοντά στο Βοτανικό Κήπο και την παραλιακή οδό, σε ένα ανακαινισμένο παλάτι του 18ου αιώνα. Απολαύστε το spa και ζητήστε το πρόγραμμα των εκδρομών στα γύρω νησιά.
5. Το Hotel Ambasciatori, (3 αστ.,), βρίσκεται στο κέντρο του Παλέρμο και διαθέτει υπέροχη ανοιχτή βεράντα στον τελευταίο όροφο για το απεριτίφ σας, με θέα στην ιστορική πόλη. 

Τι να κάνετε:
1. Επισκεφθείτε το περιβόητο ηφαίστειο Αίτνα και τις γύρω πόλεις, την Κατάνια και την Ταορμίνα. Αν το επιθυμείτε, υπάρχουν και οργανωμένες εξορμήσεις. Και οι δύο πόλεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τις αγορές τους και τις αρχαιότητες.
2. Επισκεφθείτε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Σικελίας, τη Μεσίνα. Εκεί θα δείτε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό Ναό της με την υπέροχη πύλη του 15ου αιώνα, αλλά και το Μουσείο Regionale με έργα του Καραβάτζο.
3. Με πλοιάριο ταξιδέψτε στο νησί Στρόμπολι και δείτε το διάσημο ηφαίστειό του. Μπορείτε, μάλιστα, να ανεβείτε μέχρι τον κρατήρα.

Πού να πάτε:
1. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑ από το Bar Gastronomia Aiello Vittorio, για να απολαύσετε καταπληκτικά πιάτα με ζυμαρικά, ή και από το Casa Dei Brodo, ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια της πόλης με αυθεντικές σισιλιάνικες συνταγές. Λειτουργεί από το 1890.
2. Για παγωτό ή πρωινό ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμείτε, μπορείτε να επισκεφθείτε το Antico Caffé Spinnato.
3. Για χορό μπορείτε να δοκιμάσετε το Dancing Club  με ζωντανή μουσική ή το πιο trendy Goa .

Μη χάσετε το Palazzo dei normanni. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε από τον William II το 12ο αιώνα και περιέχει πολύ ωραία ψηφιδωτά. 

Tags παλέρμο, Ταξιδι, Living


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6781 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3095 s // Total time: 2.9876 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X