Κωστής Μαραβέγιας & Πάνος Μουζουράκης: Αποκαλύπτουν πότε και πως γεννήθηκε η φιλία τους και γιατί ετοιμάζουν βαλίτσες για Κύπρο


Κωστής Μαραβέγιας & Πάνος Μουζουράκης: Αποκαλύπτουν πότε και πως γεννήθηκε η φιλία τους και γιατί ετοιμάζουν βαλίτσες για Κύπρο

Ο νέος ρόλος που θα τους απολαύσουμε

O Κωστής Μαραβέγιας και ο Πάνος Μουζουράκης, ενώνουν ξανά τις δυνάµεις τους, αυτή τη φορά για την παρουσίαση των 12ων Βραβείων Madame Figaro Γυναικών της Χρονιάς 2016 που παρουσιάζει η Shiseido. Το γεγονός ότι αυτές οι δύο ανατρεπτικές προσωπικότητες, µετά την τεράστια αγάπη που εισέπραξαν ως κριτές του The Voice, θα συναντηθούν στη σκηνή του ∆ηµοτικού Θεάτρου Στροβόλου, όπου θα παρουσιάσουν τα 12α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2016, δεν θα µπορούσε παρά να αποτελέσει σηµείο έναρξης της συζήτησής τους με το δημοσιογράφο Κλεάνθη Κλεάνθους για το περιοδικό "Madame Figaro". Φυσικά, οι αποκαλύψεις για τη µεταξύ τους γνωριµία, αλλά και για τα επόµενα -κοινά- επαγγελµατικά τους σχέδια, ήταν εξίσου... ενδιαφέρουσες!

Για τις γυναικες
"Αλήθεια, αν κάποιος σας έλεγε πριν από ένα χρόνο, ότι θα βρισκόσασταν τόσο στην επιτροπή του The Voice, όσο και στην παρουσίαση των βραβείων της Madame Figaro, τι θα του απαντούσατε;" τους ρωτά και αυτοί αµέσως χαµογέλασαν. "Όλα µπορούν να συµβούν. Έτσι είναι η ζωή" µου λέει ο Πάνος. "Κάποιος πρέπει να αντιπροσωπεύσει εκεί µέσα και το αντρικό φύλο. Άλλωστε, όνειρό µου πριν γίνω τραγουδιστής, ήτα" να γίνω κριτής σε καλλιστεία", συµπλήρωσε χαριτολογώντας. Ο Κωστής από την άλλη θεωρεί ότι ο ρόλος αυτός δεν απέχει πολύ από την ιδιότητά τους ως µουσικοί. «Όποιος έχει δει εµένα και τον Πάνο στις live εµφανίσεις µας, ξέρει πολύ καλά ότι πέραν από τη µουσική µας, η πρόζα και ο λόγος µας, αλλά και η επαφή µας µε τον κόσµο, είναι βασικά συστατικά της καλλιτεχνικής µας ιδιότητας. Τόσο τη συµµετοχή µας στο The Voice, όσο και την παρουσίαση των βραβείων, τα βλέπουµε ως κοµµάτι αυτής της καλλιτεχνικής µας ιδιότητας. Θα είµαστε δύο άντρες που θα βρεθούν πάνω σε µία σκηνή, σε ένα θεσµό που τιµά τις γυναίκες και που θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν µε τον κόσµο. Θα κάνουµε χιούµορ και θα περάσουµε µία όµορφη βραδιά. Εµείς θα είµαστε χαλαροί, χωρίς άγχος, αλλά χωρίς να είµαστε εκτός κλίµατος. Ως µουσικοί ερχόµαστε και όχι ως άνθρωποι της τηλεόρασης. Θα είµαι ειλικρινής και θα σας πω ότι είναι πολύ σηµαντικό να παρουσιάζεις τα βραβεία ενός έγκριτου περιοδικού όπως η Madame Figaro. Επιπλέον στην τελική απόφασή µας συνέβαλε τόσο ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης, όσο και η εγκυρότητα και το υψηλό επίπεδό της". Ο Πάνος µάλιστα, αποκαλύπτει ότι σκέφτεται να ερµηνεύσει πάνω στη σκηνή ένα καινούργιο τραγούδι που έχει γράψει για την κακοποίηση των γυναικών, µε τον Κωστή να τον παροτρύνει µε ενθουσιασµό να το κάνει. "Εγώ έχω ακούσει και έχω αγαπήσει το κοµµάτι και θεωρώ ότι είναι η ιδανική περίσταση να το πεις" του λέει. "Έχω γράψει κι εγώ ένα τραγούδι για την ερωτική κακοποίηση που µιλά για τους ανθρώπους που έχουν µείνει µόνοι ξαφνικά, χωρίς αγκαλιά, οπότε ίσως πω αυτό" εκµυστηρεύεται ο Κωστής.  

Η αγαπη ειναι γενους θηλυκου
Οι γυναίκες έχουν αποτελέσει πολλές φορές πηγή έµπνευσης για τις µεγάλες επιτυχίες των δύο ερµηνευτών και ο Κωστής δηλώνει αµετανόητος λάτρης της θηλυκής πλευράς του κόσµου. "Αυτό το λέω µε την ευρεία έννοια του όρου, γιατί και οι άντρες έχουν µία θηλυκή πλευρά. Είναι αυτή που είναι πιο ευαίσθητη, πιο καλλιτεχνική, πιο ελεύθερη, η πιο όµορφη. Νοµίζω πως χωρίς αυτή την πλευρά κάποιος µπορεί να είναι από αυταρχικός έως και πολύ βίαιος. Η ισότητα είναι κάτι αυτονόητο σήµερα, παρόλα αυτά είδαµε µε τον λαϊκισµό του Τραµπ και της Αµερικής ότι κι αυτό αµφισβητείται πια". Και ο Πάνος όµως δεν πιστεύει καθόλου στο διαχωρισµό των δύο φύλων. "Το γεγονός ότι βραβεύονται οι γυναίκες σήµερα για τα διάφορα καθήκοντα που επιτελούν, ελπίζω να σηµαίνει ότι έχουµε αποδεχτεί πια το γεγονός ότι η γυναίκα είναι πλέον και πιλότος και οδηγός και αστροναύτης και γιατρός και πολιτικός. Το θεωρώ αυτονόητο αυτό. Ένας κωµικός είχε πει κάποτε, ότι 'αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσµο, θα ήταν πολύ καλύτερος, γιατί δεν θα υπήρχε αυτή η πείνα και οι πόλεµοι'. Οι γυναίκες δεν έχουν αυτό το άγριο ένστικτο, έτσι θα είχαµε παγκόσµια ειρήνη. Απλά κάθε 28 µέρες θα είχαµε σοβαρές διαβουλεύσεις...", συµπλήρωσε τη σκέψη του, κάνοντάς µας να ξεσπάσουµε σε γέλια. Ποιες γυναίκες όµως τους γοητεύουν και ποιες έχουν επηρεάσει τόσο την προσωπική, όσο και την καλλιτεχνική τους πορεία; "Το µητρικό αρχέτυπο νοµίζω ότι σε κάθε άντρα, όσο κι αν προσπαθεί να το αρνηθεί, υπάρχει, είναι κοµµάτι µας. Η µητρική αγάπη είναι η πρώτη ανιδιοτελής αγάπη. Είναι πάρα πολλές οι σπουδαίες Ελληνίδες που µου έρχονται στο µυαλό, όπως η Μελίνα Μερκούρη και η Μπουµπουλίνα, που αποτελούν γυναικεία πρότυπα. Τώρα, στην προσωπική ζωή, τόσο οι ερωτικές σχέσεις, όσο και οι φιλίες, έχουν επηρεάσει νοµίζω την πορεία του καθενός µας µε τον τρόπο τους" µου λέει ο Κωστής. Ο Πάνος µου εξηγεί ότι µαγεύεται όταν βλέπει µία γυναίκα να ερµηνεύει ζωντανά πάνω στη σκηνή. "Γίνεται αυτόµατα όµορφη και γοητευτική στα µάτια µου. Όπως έχω ζηλέψει -µε την καλή έννοια- στοιχεία από παραστάσεις ανδρών συναδέλφων µου, όπως του Κωστή, έχω ζηλέψει στοιχεία και από γυναίκες τραγουδίστριες, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου και η Μαρίζα Ρίζου, που είναι σαγηνευτικές, ευφάνταστες και ταλαντούχες".

∆υο φιλοι απο τα παλια
Ο Κωστής είναι µία ήρεµη δύναµη. Ο Πάνος ένας πιο αντισυµβατικός χαρακτήρας. Πώς άραγε αυτές οι δύο διαφορετικές προσωπικότητες έδεσαν τόσο πολύ σε φιλικό και επαγγελµατικό επίπεδο; Ο Κωστής δεν συµφωνεί µε την άποψή µου. "Εγώ δεν βρίσκω ότι είµαστε αντίθετες προσωπικότητες µε τον Πάνο. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που αντιλαµβάνεστε εσείς. Με τον Πάνο έχουµε µία παρόµοια ευαισθησία και καλλιτεχνικά είµαστε πολύ 'συγγενείς'. Ο τρόπος που βλέπουµε τα πράγµατα και οι ανησυχίες µας βρίσκονται πάρα πολύ κοντά. Τώρα εσείς βλέπετε τα πιο επιφανειακά. Ο ωραίος και ο χειµαρρώδης Πάνος, η πληθωρική προσωπικότητα που είναι σαρωτικός και ευφυής κι εγώ που σκέφτοµαι λίγο πιο αργά και ψύχραιµα". Ο Πάνος συµπληρώνει ότι µε τον Κωστή τους δένει µια «ευγενική» φιλία και σχέση. Τους ζητώ να "ταξιδέψουν" πίσω στο παρελθόν, στην πρώτη εκείνη στιγµή που συναντήθηκαν οι δρόµοι τους. "Και εµείς σε ένα τύπου The Voice συναντηθήκαµε. Ήταν στο χώρο της οντισιόν του ∆ιονύση Σαββόπουλου" θυµάται ο Πάνος. "Ναι, το 2003" λέει ο Κωστής. "Που αντί για φώτα και ένα µεγάλο στάδιο γεµάτο κάµερες, βρισκόµασταν σε µία ταβέρνα µε ανεβασµένες ανάποδες καρέκλες στα τραπέζια και τον ∆ιονύση Σαββόπουλου σε ρόλο κεντρικού οικοδεσπότη, να κάθεται µόνος του σε ένα τεράστιο τραπέζι και εµείς να κάνουµε ό,τι καλύτερο για να τον πείσουµε ότι αξίζουµε να µας πάρει µαζί του στην περιοδεία του. Θυµάµαι τον Πάνο. Είχε µία µοϊκάνα και ήταν πραγµατικά απολαυστικός. ∆έσαµε αµέσως και ήταν µεγάλη η χαρά µας, όταν µας πήρε και τους δύο µαζί του. Ήταν µεγάλο σχολείο ο Σαββόπουλος".

Μια νεα συνεργασια...
Μετά την παρουσίαση των Βραβείων και έπειτα από πολλούς µήνες σκληρής δουλειάς, µε live on stage και τηλεοπτικές εµφανίσεις, οι δύο φίλοι θέλουν να ρίξουν τους τόνους και να αφοσιωθούν στα επόµενά τους µουσικά projects, που όπως αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο Πάνος Μουζουράκης, έχουν κοινό παρονοµαστή. "Η αλήθεια είναι ότι είµαι αρκετά κουρασµένος, έτρεχα µε τα παιδιά του The Voice, έδινα συνέχεια συνεντεύξεις, είχα τις εµφανίσεις µου στο Anodos Live Stage και στον Σταυρό του Νότου µε τον Σπύρο Γραµµένο, ταυτόχρονα έκανα µία µεταγλώττιση για µία εξαιρετική ταινία κινουµένων σχεδίων, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, ηχογραφούσα το δίσκο µου µε τον Μανώλη Φάµελλο και θα ήθελα να ηρεµήσω λίγο. Να κάτσω να γράψω, να παίξω και να αφοσιωθώ στο νέο µας project µε τον Κωστή. Έχουµε βάλει µπρος να γράψουµε ένα µιούζικαλ µαζί" λέει, µε τον Κωστή να τον επιβεβαιώνει. "Μπορεί να έχουµε εµφανιστεί µαζί σε σκηνές και συναυλίες, όµως θέλουµε να κάνουµε κάτι πιο ολοκληρωµένο καλλιτεχνικά. Νοµίζω θα έχει ενδιαφέρον µετά από τόσα χρόνια φιλίας και συνεργασίας να κάνουµε κάτι που θα το 'γεννήσουµε' παρέα και που θα µας βάλει σε µία καινούργια διαδικασία". Πριν απ' αυτό, ο Κωστής θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγµατοποιήσει µία live εµφάνιση µαζί µε φίλους του µουσικούς που ζουν εκεί, ενώ το καλοκαίρι θα "ντύσει" µουσικά τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.

Tags πανος μουζουρακης, κωστης μαραβεγιας, γυναικες της χρονιας madame figaro γυναικες της χρονιας 2016, Madame Figaro


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4469 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2734 s // Total time: 2.7203 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X