Έλενα Ανδρέου: Η Κύπρια σχεδιάστρια κοσμημάτων που βλέπει τις δημιουργίες της να ταξιδεύουν στο εξωτερικό


Έλενα Ανδρέου: Η Κύπρια σχεδιάστρια κοσμημάτων που βλέπει τις δημιουργίες της να ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Πριν από 15 χρόνια, άνοιξε την Escluso Jewelry Boutique, στη Λευκωσία και στην πορεία ξεκίνησε να σχεδιάζει τις δικές της συλλογές. Σήµερα, οι δηµιουργίες της Έλενας Ανδρέου, έχουν ξεφύγει από τα στενά γεωγραφικά όρια της Κύπρου και σηµειώνουν µεγάλη επιτυχία και στο εξωτερικό.

∆εν είναι µόνο µια γοητευτική γυναίκα που εντυπωσιάζει πάντα µε τις ενδυµατολογικές της επιλογές, αλλά και µια δυναµική επαγγελµατίας που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και εκτός Κύπρου. Το 2002, η Έλενα Ανδρέου άνοιξε την Escluso Jewelry Boutique στη Λευκωσία, οδηγούµενη από τη µεγάλη της αδυναµία για το χειροποίητο κόσµηµα. Πριν από δύο χρόνια, αποφάσισε να πάρει την αγάπη της για το κόσµηµα ένα βήµα παραπέρα, δηµιουργώντας το δικό της brand, Elena Andreou Jewelry, µε σηµαντική παρουσία σήµερα σε Ευρώπη και Αµερική.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να δηµιουργήσεις τις δικές σου συλλογές κοσµηµάτων;
Το κοµµάτι της δηµιουργίας είναι αυτό που αγαπώ και που µε εκφράζει περισσότερο στη σχέση µου µε το κόσµηµα. Το ύφος που χαρακτηρίζει τις συλλογές µου είναι η κοµψότητα σε συνδυασµό µε τις µοντέρνες και µίνιµαλ γραµµές, κάτι που περιγράφει και το προσωπικό µου στυλ.
Ποιο είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο που έχεις ακούσει για τις δηµιουργίες σου;
Μια πελάτισσά µου, µου είπε: 'αυτό που βγάζεις ως άνθρωπος είναι αυτό που χαρακτηρίζει και τις συλλογές των κοσµηµάτων σου, γι' αυτό έχουν αυθεντικό και µοναδικό ύφος και µπορείς να τα ξεχωρίσεις ως brand'. Μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά, γιατί αυτό είναι που προσπαθώ να πετύχω ως δηµιουργός.
Οι δηµιουργίες σου έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα σύνορα της Κύπρου. Σε ποιες χώρες τις συναντούµε;
Αυτή τη στιγµή οι συλλογές µου βρίσκονται σε Παρίσι, Τόκιο, Πορτογαλία, Λουξεµβούργο, Τέξας, Ιταλία, Ελλάδα (Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτρα και Αθήνα ) και σε δυο ιταλικά online shops.
Ήταν δύσκολο να το επιτύχεις αυτό;
Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση για κάθε µικρό βήµα που κάνω στο εξωτερικό, γιατί ο ανταγωνισµός είναι µεγάλος και δύσκολος. Μέσα όµως από σκληρή δουλειά, µπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.
Πόσο συχνά ταξιδεύεις στο εξωτερικό για λόγους δουλειάς;
Συνήθως ταξιδεύω κάθε τρεις µήνες, κυρίως στο Παρίσι όπου λαµβάνω µέρος στις εκθέσεις κοσµηµάτων παρουσιάζοντας τις συλλογές µου, καθώς και σε Ιταλία και Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο κοµµάτι της δουλειάς µου, αφού αγαπώ πολύ τα ταξίδια.
Τι θα δούµε να ξεχωρίζει την άνοιξη του 2017 σε ό,τι αφορά στο κόσµηµα;
Θα δούµε έναν συνδυασµό µίνιµαλ κοσµηµάτων σε διάφορα γεωµετρικά σχήµατα και µεταλλικά χρώµατα και κυρίως σε αποχρώσεις του χρυσού. Η τάση είναι να φοράς πολλά κοµµάτια µαζί σε casual chic ύφος, επιλέγοντας για το βράδυ λίγο πιο µεγάλα κοσµήµατα.
Αν έπρεπε να κρατήσεις µόνο ένα κόσµηµα από την προσωπική συλλογή σου, ποιο θα ήταν αυτό;
Θα κρατούσα το πρώτο κόσµηµα το οποίο σχεδίασα, το οποίο είναι ένα βραχιόλι παλάµης από τη συλλογή Leuce. Έχει µεγάλη συναισθηµατική αξία για µένα.
Ποιος στόχος σου δεν έχει πραγµατοποιηθεί ακόµα;
Στόχους βάζω καθηµερινά µικρούς ή µεγάλους. Αυτό µε κάνει να προχωρώ και να µη χάνω το ενδιαφέρον µου, και στην επαγγελµατική και την προσωπική µου ζωή. Υπάρχει ένας µεγάλος στόχος σε σχέση µε τη δουλειά µου, που θα ήθελα να το µοιραστώ αργότερα, όταν µε το καλό πραγµατοποιηθεί. 

ESCLUSO Jewelry Boutique, Στασικράτους 4, Λ/σία, τηλ.: 22762202, www.escluso.com.cy

Tags Ελενα Ανδρεου, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4458 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2493 s // Total time: 2.6951 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X