10 απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος πριν το καλοκαίρι


10 απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος πριν το καλοκαίρι

Η σιλουέτα σας μετρά περισσότερο από τον απλό υπολογισμό των θερμίδων. 

Εάν σεβαστείτε μερικούς απλούς κανόνες, που πραγματικά πριμοδοτούν την απώλεια βάρους, έχετε εύκολα στο χέρι την αλλαγή μεγέθους στα ρούχα σας πριν το καλοκαίρι.

1. Πιείτε υγιεινά
Οι άνθρωποι καταναλώνουν 200 επιπρόσθετες θερμίδες ημερισίως, μέσα από τα ποτά τους. Επομένως, επανακτήστε τη συνήθεια να πίνετε νερό, τσάγια, καφέ χωρίς ζάχαρη και ξεχάστε τα αναψυκτικά, ακόμη και αυτά με γλυκαντικά, λόγω του ότι τα τελευταία δημιουργούν στον οργανισμό, λόγω γεύσης, την ανάγκη για γλυκό.

2. Διατηρήστε τη συνήθεια της άθλησης
Η άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια σας. Με την άσκηση δεν χάνετε μόνο θερμίδες, τονώνετε επίσης το μυϊκό σύστημα και όλες τις μεταβολικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να ενισχύετε τον μεταβολισμό σας. Βάλτε λοιπόν την άσκηση στην καθημερινότητα σας. Επιλέξτε κάποιο ή κάποια είδη άθλησης τα οποία θα κάνετε 2/3 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον (στοχεύστε στην συχνότητα και όχι στην ποσότητα της άσκησης). Το γυμναστήριο, η ποδηλασία, το κολύμπι κτλ, είναι μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας.

3. Το να μένετε νηστικοί, δε βοηθά!!!
Το να προσπεράσετε ένα γεύμα, ενώ πεινάτε, θα σας οδηγήσει σε καταχρήσεις στο επόμενο σας γεύμα: θα φάτε γρήγορα και μεγαλύτερη ποσότητα ενώ το σώμα θα κατακρατήσει όλα όσα στερήθηκε από το προηγούμενο γεύμα. Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανισορροπία της ζάχαρης στο αίμα, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη κατανάλωσης ζάχαρης ή γλυκαντικών ουσιών μέσα στις επόμενες ώρες. Επιπρόσθετα, το σώμα θα πάρει ενέργεια από τους μυς κι όχι από το λίπος, με αποτέλεσμα να μειώνεται η μυική μάζα.

4. Τρώτε τακτικά
Για να πετύχετε την πολυπόθητη διατροφική ισορροπία, δεν είναι αρκετή μόνο η προσοχή στην ποιότητα των τροφών αλλά και στην τακτικότητα των γευμάτων. 5 γεύματα τη μέρα είναι απαραίτητα (πρόγευμα, ενδιάμεσο, γεύμα, κολατσιό, δείπνο)! Τα ενδιάμεσα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πρωτεϊνούχες τροφές, όπως ένα αυγό ή ένα γιαούρτι, που είναι πολύ χορταστικά και απαραίτητα για την αύξηση της μυικής μάζας, ή ακόμη ένα φρούτο ή ένα καρότο.

5. Ψεματάκια!;
Απλώς αντικαταστείστε μερικά από τα αγαπημένα σας συστατικά:

  • Λιγότερο αλάτι, περισσότερα μπαχάρια και βότανα: κανέλα, κουρκουμάς, κύμινο..., τέλεια για την υγεία και τη γεύση
  • Προτιμήστε την μαύρη σοκολάτα στη θέση της σοκολάτας γάλακτος
  • Βάλτε γιαούρτι αντί κρέμα
  • Χρησιμοποιήστε σκόρδο για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να μειώσετε τη χοληστερόλη.

6. Ανά δύο είναι καλύτερα
Συμβουλευτείτε έναν ειδικό! Μιλώντας μαζί του, αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι οφείλετε να κάνετε για να βοηθήσετε το σώμα και την υγεία σας ενώ η ύπαρξη ενός εξωτερικού «κριτή» σας βοηθά να αποφεύγετε τις «ασυδοσίες». Το καλύτερο, όμως, είναι η αλληλοβοήθεια. Βρέστε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του τις ίδιες ανησυχίες, έτσι ώστε να μπορείτε να στηρίξετε ο ένας τον άλλο όσον αφορά τη διατροφή, την ψυχολογική κατάσταση ακόμη και τη φυσική άσκηση. Ανά δύο, είναι καλύτερα! Και δουλεύει!

7. Αποφύγετε τα κακά λιπαρά
Ναι στο βούτυρο αλλά όχι για τηγάνισμα. Χρησιμοποιείστε στη θέση του, ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας - κοκοφοινικέλαιο (coconut oil). Και μην ξεχνάτε ότι ο χειρότερος συνδυασμός είναι λίπος+ζάχαρη+άμυλο, άρα όχι στους 5 λουκουμάδες!!!

8. Μια διαφορετική κοινωνική ζωή
Αντί να συναντάτε τους φίλους σας πάντα γύρω από ένα τραπέζι, για καφέ ή για ποτό, προτιμήστε να μοιραστείτε μαζί τους μια ποδηλασία ή ένα πικ-νικ, ένα απόγευμα στο γυμναστήριο, μια έκθεση ζωγραφικής, μια βραδιά γευσιγνωσίας γύρω από τα τσάγια κτλ.

9.  Καρυκεύματα
Εάν στις χώρες του Τρίτου Κόσμου υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στα καυτερά φαγητά, είναι γιατί αυτά είναι χορταστικά. Το κόκκινο πιπέρι περιέχει καψαϊκίνη, η οποία μειώνει την όρεξη, ενώ επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα καρυκεύματα επιδρούν στον μεταβολισμό. Μπορεί, βέβαια, η δράση τους να είναι λιγότερο θετική στα έντερα, ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε!

10. Ένα φρουτοποτό δεν αντιστοιχεί σε μια μερίδα φρούτα!
Συχνά, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να πιούν ένα χυμό φρούτων αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να απορροφήσουν μια από τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να λαμβάνουν ημερισίως. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, με τον χυμό χάνονται οι ευεργετικές επιδράσεις των φυτικών ινών ενώ ανεβαίνει ο γλυκαιμικός δείκτης.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα από τα καταστήματα Holland & Barrett, όπου θα βρείτε διάφορες επιλογές που θα εμπλουτίσουν τη διατροφή σας και θα σας βοηθήσουν να τηρήσετε τις παραπάνω απλές συμβουλές.

Jean-Philippe Ricau
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Sponsored Content

Tags Holland and Barrett, Διατροφή, Δίαιτα, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4509 s (251 Queries.) // Parse time: 0.7913 s // Total time: 3.2422 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X