14 οικονομικά ταξίδια για το καλοκαίρι


14 οικονομικά ταξίδια για το καλοκαίρι

Επιλέξαμε τα πιο value for money ταξίδια σε προορισμούς που παραμένουν υπέροχοι χωρίς ορδές τουριστών και υψηλές τιμές

Για αυτό το καλοκαίρι αφήστε το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη στην άκρη. Επιλέξαμε τα πιο value for money ταξίδια σε προορισμούς που παραμένουν υπέροχοι χωρίς ορδές τουριστών και υψηλές τιμές. Η πιο έξυπνη ιδέα για καλοκαιρινά ταξίδια είναι να επιλέγετε εναλλακτικούς προορισμούς. Άλλωστε ποιος θέλει να πάει τον Αύγουστο στη Ρώμη, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα περισσότερα καταστήματα να είναι κλειστά; Για να σας βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, σε αυτά τα 14 ταξίδια επιλέξαμε τον ιδανικό μήνα αλλά και το προφίλ του ταξιδιώτη που ταιριάζει σε κάθε πόλη.

Ποζιτάνο
Πότε να πάτε: Ιούνιος
Ιδανικό ταξίδι για: Ζευγάρια

Γιατί να πάτε: Χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρίζου βράχου, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, ανάμεσα σε δύο πράσινα βουνά, το Ποζιτάνο μοιάζει με πολύχρωμη χαλκομανία. Εδώ οι τιμές είναι πιο οικονομικές τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούλιο. Σε όλη την πόλη υπάρχουν σκαλιά που οδηγούν σε στενά δρομάκια και χρωματιστά σπίτια με θολωτές οροφές, πεζούλες και μικρούς κήπους.
Πού να φάτε: Στο La Tagliata, την απλή, οικογενειακή ταβέρνα που μοιάζει με δεντρόσπιτο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βουνού. Δεν υπάρχει μενού- απλά εμπιστεύεσαι ό,τι σου φέρνουν και όλα είναι πεντανόστιμα. Φρέσκα λαχανικά, κολοκυθάκια σαλάτα, σπιτικά ζυμαρικά, νιόκι σε σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια γεμιστά με κολοκυθάκια και τυρί ρικότα. Ακολουθούν οι πιατέλες με ψητά κρέατα: κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι, κουνέλι και χοιρινό λουκάνικο με σπιτικές τηγανητές πατάτες και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (Via Monsignor Vito Talamo, 0039 089 875872, www.latagliata.com).

Βαρκελώνη
Πότε να πάτε: Αύγουστος
Ιδανικό ταξίδι για: Οικογένειες

Γιατί να πάτε: Στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θα χαζέψετε τους υπαίθριους αρτίστες, θα ξενυχτήσουμε στα μικροσκοπικά bars, θα χορτάσουμε με τοπικές λιχουδιές, θα κάνουμε ατελείωτους περιπάτους στην κοσμοπολίτικη Barceloneta και δεν θα σταματήσουμε να απαθανατίζουμε ενσταντανέ με φόντο τα αμέτρητα αξιοθέατα της πόλης. Ανάμεσά τους, 7 χαρακτηριστικά κτίρια του Γκαουντί συνθέτουν ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του έργου του, που έχει αφήσει τα σημάδια του στην αρχιτεκτονική και στην προσωπικότητα της πόλης.
Πού να φάτε: Μεσημεριανό στο μοντέρνο και κομψό εστιατόριο Les Quinze Nits με λιτή διακόσμηση και μεγάλη ποικιλία καταλανικών και ισπανικών πιάτων, ένα βήμα από τη La Rambla. Φυσικά θα πρέπει να δοκιμάσετε τη διάσημη tortilla του για την οποία περιμένουν ουρά οι Ισπανοί (Placa Reial 6, τηλ.: 0034 93 3173075, www.grupandilana.com, από €12 το άτομο). Περισσότερα στο TimeOut Cyprus

 

Tags Ταξιδι, go out, διασκεδαση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8076 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2796 s // Total time: 3.0873 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X