Τα 10+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα


Τα 10+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα

Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο και θα κάνουν την εβδομάδα μας πιο όμορφη 

Θέατρο, μουσική και πολλές άλλες εκδηλώσεις θα μας απασχολήσουν ευχάριστα αυτή την εβδομάδα, και θα μας ωθήσουν να υποδεχθούμε με τον πιο ευχάριστο τρόπο τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα, τον Ιούνιο!

Η Θαυμαστή Μπαλωματού
Ο Θεατρικός Όμιλος Κοντεατών και Φίλων "Τέρψις" ανεβάζει τη θεατρική παράσταση "Η Θαυμαστή Μπαλωματού" του Federico Garcia Lorca, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Γεωργίου Κρασιά.
Η "Θαυμαστή Μπαλωματού" είναι μια λαϊκή κωμωδία που συγγενεύει πολύ με την Κομμέντια ντελ Άρτε και το κουκλοθέατρο. Η νεαρή Μπαλωματού, κακότροπη στην αρχή του γάμου της, αναγκάζει τον κατά πολύ μεγαλύτερό της Μπαλωματή να φύγει από το σπίτι τους, αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι για μια φτωχιά κοπέλα να επιβιώσει μόνη της και νοσταλγεί το λίγο χρόνο που έζησε με τον ταπεινό άντρα της.
Όλα τα έσοδα θα δοθούν για τη δημιουργία του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, στη Λευκωσία.
> Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017, στις 20:30 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία. Είσοδος: €10. Πληρ. 99052245, 99209908.

Archaeomusica
Στο πλαίσιο του Πάφος2017, παρουσιάζεται μια έκθεση που αναδεικνύει ότι… "η Μουσική είναι η ‘ηχητική απόδειξη της κοινής καταγωγής των Ευρωπαϊκών πολιτισμών". Η μουσική μπορεί ν’ αποκαλύψει κάποια δεδομένα για αρχαίους πολιτισμούς, αφού πολύ πριν ανακαλύψουμε την κοινή μας ταυτότητα στην Ευρώπη, η μουσική είχε ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο σχέσεων και σημείων επαφής ανάμεσά μας.
Η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει πολυμέσα και διαδραστικές εγκαταστάσεις με τη χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας, επιτρέπει στον επισκέπτη να θαυμάσει και να βιώσει το θαυμαστό κόσμο των αρχαίων μουσικών οργάνων και το απίθανο ταξίδι μέσω χρόνου και τόπου που ξεκινά από τις καταβολές της Ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης. Η έκθεση στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ευρώπη, αυτό το καλοκαίρι κάνει σταθμό στην Πάφο. Αιτία έμπνευσης της έκθεσης στην Κύπρο τα μωσαϊκά που απεικονίζονται εδώ που αναπαριστούν Ρωμαϊκές μουσικές σκηνές. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση καθώς και μουσική εκδήλωση με συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.
Επιμέλεια: Ευρωπαικό Πρόγραμμα Αρχαιολογίας της Μουσικής, Ινστιτούτο Κύπρου. Με τη συνεργασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων.
> 29 Μαΐου – 21 Αυγούστου 2017, Χώρος Επισκεπτών / Αρχαιολογικό Πάρκο/ Κάτω Πάφος, 08:30-17:00. Είσοδος ελεύθερη.
Εγκαίνια: Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, 19:00.

Στο Τέλος Μιλάει Το Πανί
Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Ρύμβος, στα πλαίσια των 20 χρόνων απο την ίδρυσή του και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατο του Φιλοποίμενα Φίνου,παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση "Στο τέλος μιλάει το πανί"με την υποστήριξη της Φίνος Φίλμ.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή της εταιρείας Φίνος Φίλμ και στο μεγάλο έργο που ο ίδιος επιτέλεσε, δημιουργώντας στην ουσία τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Μέσα από τον μεγάλο αριθμό των ταινιών του, ανέδειξε και βοήθησε αμέτρητους καλλιτέχνες όπως σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σεναριογράφους, συνθέτες και τραγουδιστές.
Πάνω από 70 καλλιτέχνες (τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές) θα μεταφέρουν στην σκηνή αξέχαστες μουσικοχορευτικές στιγμές της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις ταινίες της Φίνος Φίλμ.
Τραγουδά ο Δημήτρης Φανής με επταμελές μουσικό σχήμα και συμμετέχουν η Αννίτα Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Παύλου, η Τροοδία Χριστοδούλου και ο ηθοποιός Νίκανδρος Σαββίδης.
Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον Σύνδεσμο "Ένα όνειρο μια ευχή".
Εισιτήρια θα προπωλούνται στο χοροδιδασκαλείο Ρύμβος.
> Τρίτη 30 Μαϊου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λεκωσία, 20.00. Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στα τηλ. 22348712, 99645056.

Εννέα και Πέντε
Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών τον χειμώνα, η παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει για τελευταία φορά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.
Τρία χρόνια στην Αθήνα, μια μαγική βραδιά στο κατάμεστο Ηρώδειο τον περασμένο Αύγουστο και μια μεγάλη περιοδεία τον χειμώνα σε Ελλάδα και Κύπρο έδωσαν την ευκαιρία σε 100.000 θεατές να την απολαύσουν μέσα από 260 παραστάσεις.
Αγκαλιάστηκε με ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές από κοινό και δημοσιογράφους και όπως είναι φυσικό συνεχίζει τη διαδρομή της για τρίτο χρόνο.Αυτό το καλοκαίρι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Οδυσσέας Ιωάννου, πάντα κάτω από την σκηνοθετική ματιά του Παντελή Βούλγαρη, ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και συνεχίζουν το ταξίδι σε επιλεγμένους σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.
Ένα τρένο που αργεί, μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στον σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων.
Το ελληνικό τραγούδι τέμνει την συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους.
> Τρίτη 30 Μαΐου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας. Πληροφορίες και κρατήσεις 99 810011.
> Παρασκευή 2 Ιουνίου, Δημοτικό Κηποθέατρο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια online στο www.tickethour.com.cy. Περισσότερα στo TimeOut Cyprus

 

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, μουσικη, συναυλια, Θεατρο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6603 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2711 s // Total time: 2.9314 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X