Το ilovestyle στη Σουηδία για το Democratic Design Days 2017 της ΙΚΕΑ


Το ilovestyle στη Σουηδία για το Democratic Design Days 2017 της ΙΚΕΑ

Από τις 7 μέχρι τις 8 Ιουνίου η καρδιά του design χτυπά στην IKEA

Στο Älmhult της Σουηδίας πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες οι Democratic Design Days της ΙΚΕΑ, ένας θεσμός του πιο αγαπημένου παγκοσμίως design brand.

Όταν το 1943 ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ, Ingvar Kamprad, ξεκινούσε σε αυτό το χωριό της Σουηδίας αυτή την τόσο ιδιαίτερη προσπάθεια δεν μπορούσε ίσως να φανταστεί τι θα σήμαινει για το παγκόσμιο design η κίνησή του και πόσο θα άλλαζε τη σχέση μας μαζί του. Οι αξίες της ποιότητας και του εμπνευσμένου design 74 χρόνια μετά παραμένουν αναλλοίωτες και κάνουν την ΙΚΕΑ πρωτοπόρο/ 

Democratic Design Days

Για δύο μέρες ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες της ΙΚΕΑ για δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και παρουσιάζονται νέα σχέδια και οι τάσεις της σεζόν, αλλά και πως παράγονται τα προϊόντα από τη σύλληψη μέχρι και την υλοποίηση τους. Οι άνθρωποι πίσω από τα προϊόντα, είναι εκεί και υποδέχονται τον κόσμο που πραγματικά μένει άφωνος με τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται. Αρκεί μια επίσκεψη στο ΙΚΕΑ Test Lab για να καταλάβεις τα υψηλά επίπεδα ελέγχου της εταιρίας.

Ο όρος δημοκρατικά προέκυψε γιατί όλα τα προϊόντα της ΙΚΕΑ σχεδιάζονται και παράγονται με ένα κοινό παρονομαστή… να είναι προσβάσιμα σε όλους. Η ΙΚΕΑ δεν δημιουργεί προϊόντα για συγκεκριμένα κοινά καθώς το όραμα και ο στόχος της είναι να δημιουργεί λύσεις για το σπίτι για όλο τον κόσμο.

Νέα Προϊόντα

Ο Tom Dixon, ένας πολυβραβευμένος αυτοδίδακτος Βρετανός σχεδιαστής, του οποίου έργα φιλοξενούνται σε πολύ σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο, και τα έπιπλα όπως και τα φωτιστικά του θεωρούνται για τους λάτρεις του design αντικείμενα μεγάλης σημασίας, σχεδίασε για την ΙΚΕΑ ένα καναπέ – κρεβάτι. Σε τί διαφέρει αυτό το αντικείμενο; Ο ίδιος μας είπε ότι "ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση μιας και ο κόσμος αλλάζει και ίσως ο συμβατικός καναπές να μην είναι αυτό που χρειάζόμαστε σήμερα. Πώς μπορούμε λοιπόν να εξερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους που καθόμαστε και κοιμόμαστε; Δημιουργώντας κάτι το οποίο κρατάει στο χρόνο και είναι ευπροσάρμοστο και πολύπλευρο μαζί".

Μία νέα συλλογή για μπουντουάρ από την Bea Akerlund, stylist και fashion activist, με εκατομμύρια followers στο instagram και με συνεργασίες με τεράστιες προσωπικότητες, όπως η Madonna, η Lady Gaga, η Beyoncé και η Rihanna, θα δούμε πολύ σύντομα από την ΙΚΕΑ. Η στυλίστρια αισθάνεται πολύ περήφανη για τη συνεργασία της με την ΙΚΕΑ και για τη συλλογή της, η οποία θα είναι προσβάσιμη σε πολύ κόσμο και ισχυρίστηκε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αντικείμενα της με όποιο τρόπο μπορείς να φανταστείς, ακόμη και για να βάλεις μέσα μήλα και πορτοκάλια. Η νέα συλλογή ονομάζεται Ιmmediate.

Το καταπληκτικό μαξιλαράκι όπως μας είπε η ίδια είναι ακριβώς το σχήμα των δικών της χειλιών

Φέτος, η ΙΚΕΑ συνεργάζεται με τον Αμερικανό σχεδιαστή Chris Stamp σε μια προσπάθεια να εντάξει τη street culture με ανεπίσημο πάντα τρόπο στα σύγχρονα σπίτια. Ο Chris Stamp, ο πολύ γνωστός Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, παρουσίασε μάλιστα μία σειρά η οποία είναι σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες της ζωής των νέων, οι οποίοι ζουν σε αστικά κέντρα. Αυτή η συνεργασία διευρύνει το πως τα αντικείμενα μπορούν να αντιπροσοπεύσουν την προσωπικότητα μας και ταυτότχρονα να επιτρέπουν στους ανθρώπους να δίνουν το προσωπικό τους στίγμα στα σπίτια τους. Ο ίδιος ανέφερε ότι η μετάβαση από τον κόσμο της μόδας στον κόσμο του επίπλου ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, μάλιστα ανέφερε πως ενδιαφέρεται ο κόσμος να παίρνει ικανοποίηση και να νιώθει όμορφα για το πως εμφανίζονται τα ρούχα του και τα παπούτσια του στους αποθηκευτικούς του χώρους, να εκτιμά τα κομμάτια που έχει στην γκαρνταρόμπα του και όταν δεν τα φορά. Τέλος ευχαρίστησε την ΙΚΕΑ για την ευκαιρία που του δώθηκε να φέρει μία νέα προοπτική στο χώρο του επίπλου. 

 

A post shared by Ilovestyle.com (@ilovestylecom) on

Tags ikea, Democratic Design Days, Διακοσμηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7998 s (281 Queries.) // Parse time: 0.4714 s // Total time: 3.2712 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X