Super foods


Super foods

3 τροφές που αξίζει να βάλεις από σήμερα στην διατροφή σου.

Πάρε ενέργεια και κρατήσου σε τέλεια φόρμα, με 3 super τροφές:

Σολομός
Πλούσιος στα πολύτιμα και απαραίτητα ω3 λιπαρά οξέα, αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα βιταμινών του συμπλέγματος Β που σχετίζονται με τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση, καθώς και σελήνιο και φώσφορο. Είναι μια τροφή με υψηλή θρεπτική αξία και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, η οποία μειώνει την κακή χοληστερόλη και δρα κατά της εκδήλωσης εγκεφαλικών επεισοδίων και αρρυθμίας. Επιπλέον, η συχνή κατανάλωση σολομού συνδράμει και στην ελάττωση της κατάθλιψης, των προβλημάτων όρασης, της ψωρίασης, της νόσου Alzheimer, των αρθριτικών και της οστεοπόρωσης, συμβάλλοντας παράλληλα στην επανάκτηση της μνήμης και την αύξηση της αντοχής στο αλκοόλ. Τέλος, τα ω3 λιπαρά οξέα συντελούν στη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του άγχους, ιδιαίτερα χρήσιμη δράση αν λάβουμε υπόψη το σύγχρονο τρόπο ζωής μας.

Σπιρουλίνα
H σπιρουλίνα είναι ένα κυανοπράσινο μικροφύκος που αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των Aζτέκων στο Μεξικό, ενώ σήμερα συνιστά συμπληρωματικό συστατικό της ιαπωνικής κουζίνας και προσλαμβάνεται και από συμπληρώματα διατροφής. Περιέχει 50%-70% πρωτεΐνη, 5%-7% λιπίδια και 15%-25% σάκχαρα, γι' αυτό είναι και διατροφικά πλήρης. Περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας ανάλογης με αυτήν του κρέατος, γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αθλητές που επιδιώκουν αύξηση μυϊκού ιστού. Επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, Β1, Β12, Β3 και Β6. Τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στη σπιρουλίνα είναι κυρίως το ασβέστιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το ιώδιο, το χλώριο και ο χαλκός. Νέες έρευνες καταδεικνύουν αντικαρκινικές ιδιότητες στη σπιρουλίνα, ενισχυτική δράση για το ανοσοποιητικό, αντιγηραντική δράση και γενικότερη αναζωογονητική επίδραση στον οργανισμό.

Καρύδα
Στο παρελθόν υπήρχαν διφορούμενες απόψεις σχετικά με την περιεκτικότητά της σε λίπος, όμως, σύμφωνα με νέες έρευνες, βρέθηκε ότι παρατηρούνται σημαντικά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου με την κατανάλωσή της. Ειδικοί αναφέρουν ότι το νερό του κοκοφοίνικα είναι σαν φυσικό ενεργειακό ποτό. Οι ηλεκτρολύτες που περιέχει, βοηθούν το σώμα να το απορροφήσει καλύτερα. Στην πραγματικότητα, αποτελεί εξαιρετική ενυδάτωση για τον οργανισμο. Όταν οι καρύδες ωριμάσουν, αποκτούν ένα σκληρό και τριχωτό κέλυφος και περιλαμβάνουν το γάλα, που περιέχει έλαια, λίπη και πρωτεΐνες. Τα λίπη και έλαια που περιέχει αποτελούνται από μεσαίας αλύσου λιπαρά οξέα. Αυτά περιέχουν 6 έως 10 άνθρακες και έχουν αποκτήσει ερευνητικό ενδιαφέρον, καθώς απορροφούνται ταχύτατα από το λεπτό έντερο, μεταφέρονται και μεταβολίζονται κατευθείαν στο ήπαρ και αποτελούν μία πιο άμεση πηγή ενέργειας. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά τους, ενδεχομένως η πρόσληψή τους ως γεύμα πριν από την άσκηση ή η χορήγησή τους κατά τη διάρκεια της άσκησης να μπορούσε να αυξήσει τη διαθεσιμότητα των λιπαρών οξέων και να συνέβαλλε στην εξοικονόμηση του μυϊκού γλυκογόνου.

Tags Διατροφή, ενεργεια, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4331 s (235 Queries.) // Parse time: 0.2808 s // Total time: 2.7139 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X