Τί μας επιφυλάσσει για το μέλλον η ΙΚΕΑ;


Τί μας επιφυλάσσει για το μέλλον η ΙΚΕΑ;

Τις νέες της συνεργασίες ανακοίνωσε η ΙΚΕΑ την προηγούμενη εβδομάδα στη Σουηδία, και πιο συγκεκριμένα στο Αλμχουλτ, στην ετήσια εκδήλωση \"IKEA Democratic Design Days\". 

Η ΙΚΕΑ μάλιστα σκοπεύει να συνεργαστεί ακόμη και με την NASA για να προσφέρει νέα καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα είναι προσβάσιμα για όλους.

Ξεκινώντας το πρώτο σας σπίτι, η δημιουργία και η διακόσμηση του δικού σας χώρου μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική όσο και προκλητική. Μικροί χώροι και περιορισμένοι προϋπολογισμοί, μπορεί να είναι τα θέματα που πρέπει κάποιος να αντιμετωπίσει για να δημιουργήσει το πρώτο του σπίτι, όμως όλοι οι νέοι έχουν την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από όμορφα αντικείμενα και έξυπνο σχεδιασμό. Αυτό λοιπόν αποτέλεσε και το σημείο συνάντησης της ΙΚΕΑ με τον Virgil Abloh, ιδρυτή του Off-White. Στόχος είναι η συνεργασία με φοιτητές σε αυτό το έργο και η δημιουργία μοναδικών, καινοτόμων και εμπνευσμένων επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο προσωπικός του στόχος είναι να περάσει το μήνυμα του καλού σχεδιασμού και της βιωσιμότητας.

Ένα ταξίδι στον Άρη διαρκεί τρία χρόνια και απαιτεί εξαιρετική έρευνα, καινοτομία και μηχανική. Τι θα συμβεί αν όλες αυτές οι εμπειρίες από μία τέτοια προσπάθεια προσεγειωθούν στο σπίτι μας; Αυτό είναι που θα διερευνήσει η ΙΚΕΑ σε μια νέα ψαγμένη συλλογή εμπνευσμένη από το ταξίδι στο διάστημα.

"Στην IKEA αγαπάμε να κάνουμε δυνατό το αδύνατο, και τι είναι πιο δύσκολο από το να εξερευνήσεις το διάστημα; Ο μικρός χώρος διαβίωσης είναι κάτι αναπόφευκτο στο διάστημα και θέλουμε να μάθουμε από αυτό, καθώς αυτό αποτελεί τη σύγχρονη πραγματικότητα για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε περίεργοι να δούμε τι κάνει ένα ταξίδι στο διάστημα να μοιάζει και να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου, ποια είναι τα όρια και οι περιορισμοί που πρέπει να εργαστεί κανείς για να φέρει αυτή τη γνώση στην διαδικασία ανάπτυξης των προϊόντων μας. Να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του διαστημικού ταξιδίου για μια καλύτερη ζωή στη γη", λέει ο Marcus Engman, ο Διευθυντής Σχεδίασης στην IKEA Range and Supply.

Μία ακόμη εξαιρετική συνεργασία είναι αυτή με τον Ben Gorham που στοχεύει στο να διερευνήσει τη σημασία των αισθήσεων και πάνω απ' όλα της όσφρησης.

Μπορούμε όλοι να συνδεθούμε με την αίσθηση ότι μεταφερόμαστε σε άλλο χρόνο και τόπο όταν νιώθουμε μια ιδιαίτερη οσμή να μας περιτριγυρίζει. Ίσως να είναι μια παιδική μνήμη, όπως το μαγείρεμα της γιαγιάς ή το πρόσφατα κομμένο γρασίδι ή ακόμη το άρωμα ενός αγαπημένου. Γιατί; Η όσφρηση είναι η αίσθηση με την ισχυρότερη επιρροή στη μνήμη, τη διάθεση και το συναίσθημα. Μαζί με τον Ben Gorham από την εταιρεία αρωμάτων Byredo, η IKEA θα παρουσιάσει έξυπνους τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας να έχει το δικό του signature άρωμα.

Τι χρειάζεστε για ένα μεγάλο πάρτι στο σπίτι;

Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσει σύντομα η ΙΚΕΑ μαζί με την Teenage Engineering, μια ομάδα δημιουργών, γνωστών για την παραγωγή μουσικής, και τον σχεδιασμό ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων όπως synthesizer και speakers. 

Η συλλογή FREKVENS θα αποτελείται από 22 προϊόντα τα οποία θα κάνουν το πάρτι σας πραγματικότητα σε όποιο χώρο εσείς επιθυμείτε.

Όλες αυτές τις νέες σειρές εμπνευσμένες από το διάστημα μέχρι και τις απλές καθημερινές μυρωδιές, θα τις δούμε στα καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο το 2019. 

Tags ikea, Democratic Design Days


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7439 s (234 Queries.) // Parse time: 0.8043 s // Total time: 3.5482 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X