IKEA Democratic Design Days: Όσα ζήσαμε


IKEA Democratic Design Days: Όσα ζήσαμε

Για ακόμα μια φορά η δημοκρατία υπερίσχυσε! Η δημοκρατία στην επιλογή, στην αισθητική και κυρίως στην καθημερινότητά μας. Για ακόμα μια φορά το αγαπημένο μας ΙΚΕΑ, μας έδωσε το δικαίωμα να γνωρίσουμε, να δούμε και να ζήσουμε εμπειρίες που στην ούγια γράφουν made in Sweden!

Το να ζήσεις την εμπειρία του ΙΚΕΑ DEMOCRATIC DESING DAYS δεν είναι κάτι απλό. Θέλει να έχεις ανοιχτά μάτια και πνεύμα και να αντιληφθείς τη φιλοσοφία που κρύβει η απλότητα της εταιρίας.

Φτάσαμε λοιπόν μετά από ένα πολύ όμορφο αλλά και κουραστικό ταξίδι στην περίφημη Σουηδία, την οποία ένα δεν έχετε επισκεφτεί σας παροτρύνω να το κάνετε και δεν θα το μετανιώσετε.

Μια χώρα βγαλμένη από παραμύθι με πρωταγωνιστές νεράιδες και Δρυίδες και μαγικά δέντρα. Το χωρίο Άλμουλτ (Almhult στα σουηδικά) βρίσκεται στα νότια της χώρας πολύ κοντά σε μια άλλη υπέροχη χώρα, την Δανία. Εκεί στο Άλμουλτ  δημιουργήθηκε το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ και μέχρι τώρα είναι γνωστό για αυτόν ακριβώς το λόγο. Εκεί θα βρεις το μουσείο ΙΚΕΑ, το ξενοδοχείο ΙΚΕΑ και εάν είσαι τυχερός όπως εγώ, θα βρεθείς στην απίστευτη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο το IKEA Democratic Design Days.

Τι είναι λοιπόν τα Democratic Design Days που διοργανώνει η ΙΚΕΑ;  Και γιατί δημοκρατικά; Δημοκρατικά γιατί όλα τα προϊόντα της ΙΚΕΑ σχεδιάζονται και παράγονται με ένα κοινό παρονομαστή… να είναι προσβάσιμα στους πολλούς και χρηστικά σε όλους. Η ΙΚΕΑ δεν δημιουργεί προϊόντα για συγκεκριμένα target group (που λέμε και στην ορολογία marketing) το όραμα και ο στόχος για την ΙΚΕΑ είναι να δημιουργεί λύσεις για όλο τον κόσμο και για όλα τα σπίτια.

Ένα σημείο συνάντησης για 27 χώρες από όλον τον κόσμο, όπου η ΙΚΕΑ μοιράζεται τα νέα της και μας ανακοινώνει συνεργασίες αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τη φιλοσοφία της. Η ΙΚΕΑ δίνει πολύ σημασία στην αειφόρο ανάπτυξη και στη βιωσιμότητα, σέβεται το περιβάλλον και έχει στόχο να γίνονται όλες οι διεργασίες με τον πιο παραγωγικό τρόπο σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον. Όλα αυτά μας τα εξήγησαν και μας τα παρουσίασαν στο Άλμουλτ.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν για την ΙΚΕΑ νιώθουν περήφανοι γιατί αποτελούν ουσιαστικά τροχό μιας ευρύτερης μηχανής που λειτουργεί σχεδόν οικογενειακά. Άνθρωποι που νοιάζονται να προωθούν το όραμα της επιχείρησης στην οποία εργάζονται και φυσικά να εργάζονται με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Όλες αυτές τις μέρες, γνωρίσαμε ανθρώπους, ζήσαμε στιγμές και κερδίσαμε γνώση, μα πάνω από όλα βιώσαμε την εμπειρία ΙΚΕΑ. Και πίστεψέ με μετά από αυτό θέλω όλο και … περισσότερο σπίτι!

*Η Μαρία Βαρελάκη είναι Sales Supervisor του Digital Media Department του Εκδοτικού Οίκου Δίας και της Sigmalive Ltd.

Tags IKEA DEMOCRATIC DESIGN DAYS, IKEA TODAY, ikea


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4539 s (249 Queries.) // Parse time: 0.9385 s // Total time: 3.3924 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X