Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί τα νεογέννητα μωρά μυρίζουν τόσο όμορφα!


Υπάρχει επιστημονική εξήγηση γιατί τα νεογέννητα μωρά μυρίζουν τόσο όμορφα!

Μάθετε τον λόγο…

Η φροντίδα ενός νεογέννητου μωρού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς τα νυχτερινά ξενύχτια και οι υποχρεώσεις των νέων γονιών δυσκολεύουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μυρωδιά των νεογέννητων μωρών είναι στην πραγματικότητα σκόπιμη - είναι ο τρόπος βιολογίας που μας κάνει να θέλουμε να φροντίσουμε αυτό το μικροσκοπικό, ανήμπορο μικρό άνθρωπο.

“Πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί που να επιτρέπουν έναν πολύ ισχυρό δεσμό μεταξύ γονέων, ιδιαίτερα μητέρων, και του μωρού” δήλωσε ο Johannes Frasnelli, καθηγητής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, στο περιοδικό New York. "Πιστεύουμε ότι η οσμή των μωρών εμπλέκεται σε έναν από αυτούς τους μηχανισμούς".

"Στην πραγματικότητα", προσθέτει, "πολλοί άνθρωποι, κυρίως γονείς, θα πουν ότι η οσμή του μωρού είναι μία από τις πιο ευχάριστες / καλύτερες μυρωδιές που έχουν μυρίσει ποτέ".

Βασικά, η μυρωδιά του μωρού είναι τόσο μεθυστική που βοηθά τους γονείς να ταΐζουν και να προστατεύουν το βρέφος. Αυτό υποστηρίζεται από αρκετές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας του Frasnelli για το 2013, στην οποία διαπίστωσε ότι "οι οσμές σώματος από νεογέννητα ηλικίας δύο ημερών προκαλούν ενεργοποίηση σε εγκεφαλικές περιοχές των γυναικών".

Το πείραμα διεξήχθη χρησιμοποιώντας 30 γυναίκες - 15 από τις οποίες ήταν μητέρες, 15 που δεν ήταν - αλλά όλοι αντιδρούσαν ομοίως όταν αντιμετώπιζαν το άρωμα ενός άγνωστου νεογέννητου.

"Οι εγκέφαλοι των γυναικών και από τις δύο κατηγορίες αντέδρασαν στη μυρωδιά του μωρού σαν να ήταν μια νόστιμη απόλαυση ή ακόμα και ένα ναρκωτικό", αναφέρει το περιοδικό της Νέας Υόρκης.

Tags μωρο, ερευνα, μυρωδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9280 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2582 s // Total time: 3.1862 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X