Προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας


Προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού και κάνουν τον Μακεδονικός Χαλβά, το Ταχίνι, το Παστέλι και το Σησαμέλαιο να αποκτούν εξαιρετικά σημαντική θέση στη διατροφή μας.

Μοναδική «ασπίδα» για τον οργανισμό μας αποτελούν αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο που είναι παράγωγα του σησαμιού. Απολαύστε τα στο πρωινό σας γεύμα, δοκιμάστε τα στο γραφείο ως σνακ, βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα και… θωρακίστε την υγεία σας σε πολλαπλά επίπεδα.

Την υψηλή διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού για την υγεία αποδεικνύουν επιστημονικές μελέτες, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ένταξης τροφών, με βάση το σησάμι, στην καθημερινή μας διατροφή. Σημαντική είναι η συμβολή του σησαμιού στην ρύθμιση της χοληστερόλης, που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το σησαμέλαιο συνδράμει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με μελέτες1, οι σπόροι σησαμιού, χάρη στην σύσταση τους, συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ παράλληλα, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα νέα είναι καλά και για το δέρμα μας, αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές αυτές ιδιότητες εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου στην επιδερμίδα, οι οποίες ευθύνονται για αρκετές καταστροφές, όπως τα εγκαύματα από τον ήλιο και οι ρυτίδες2. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σησαμιού σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σησάμι δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή μας διατροφή!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι προϊόντα της ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε. η οποία από το 1924 έως σήμερα με την ίδια συνέπεια συνεχίζει να παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, απόλυτα ενταγμένα στην Μεσογειακή Διατροφή, βασισμένα στο σησάμι,.

Απολαύστε, λοιπόν, τις αγαπημένες γεύσεις του Μακεδονικού Χαλβά, το Μακεδονικό Ταχίνι και τις πρωτότυπες παραλλαγές του, τα τραγανά Παστέλια και τις εφαρμογές του Παρθένου Σησαμελαίου στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική, κάθε ώρα της ημέρας, κάθε εποχή του χρόνου! Μάθετε περισσότερα μυστικά και νέα για τον Μακεδονικό Χαλβά, ακολουθώντας την παρέα μας στο Facebook

Σχετικά με την ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ

Το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή και το διωγμό του ελληνικού πληθυσμού, τρία αδέλφια, ο Κωνσταντίνος, ο Ελευθέριος και ο Σάββας Χαΐτογλου, από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας, φτάνουν στην Θεσσαλονίκη με τις οικογένειες τους, ύστερα από πολλές ταλαιπωρίες και περιπέτειες που δύσκολα εξιστορούνται.

Το 1924, δημιουργούν μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του πατέρα τους Νίκου Χαΐτογλου, που ήταν χαλβαδοποιός στην Μικρά Ασία.

Ένα μαγαζί, στο κέντρο της παλαιάς σήμερα Θεσσαλονίκης στην πλατεία Άθωνος, έγινε τότε η έδρα της βιοτεχνίας. Οι μυλόπετρες άλεθαν το σησάμι, έβγαινε το ταχίνι που αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη του χαλβά και ξεκινούσε το ζύμωμα του χαλβά με το χέρι.. Από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά πράγματα. Η τεχνολογία εξελίχθηκε και η αυτοματοποίηση κυριάρχησε σε πολλά τμήματα της παραγωγής, όμως το σησάμι εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους και ο χαλβάς να παράγεται παραδοσιακά.

Σήμερα, 90 χρόνια σχεδόν μετά, η ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ, παραμένει μια αμιγώς οικογενειακή ελληνική εταιρεία, η οποία με τον ίδιο πάντα σεβασμό προς τον τελικό καταναλωτή και το ίδιο μεράκι για δημιουργία, ανέπτυξε μια ευρεία γκάμα προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας (χαλβά, ταχίνι, σησαμέλαιο, παστέλι, μαρμελάδες) απόλυτα ενταγμένα στη Μεσογειακή Διατροφή, τα οποία προωθεί, μέσα από ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων, σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Διαθέτοντας διεθνώς μοναδική τεχνογνωσία στην επεξεργασία σησαμιού και με πρότυπες εγκαταστάσεις παραγωγής, έχει καταφέρει να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε το τελικό προϊόν να έχει σταθερά υψηλή ποιότητα, με όλες τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, όπου κρίνεται απαραίτητο, για να διατηρηθεί ο αυθεντικός χαρακτήρας του προϊόντος. Οι διαδικασίες και διεργασίες που εφαρμόζει η εταιρία είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001 και IFS, ενώ όλες οι περιβαλλοντικές παράμετροι των παραγωγικών διαδικασιών παρακολουθούνται στα πλαίσια του ISO 14001.

Έτσι, ο Μακεδονικός Χαλβάς - συνώνυμος πια για πολλούς με τη λέξη και την έννοια χαλβάς - έγινε ένα διαχρονικό Ελληνικό προϊόν σταθερής αξίας, που καταφέρνει ταυτόχρονα να αποτελεί κι έναν εξαιρετικό πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αφού εξάγεται σε περισσότερες από 52 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από την Αμερική και τον Καναδά, την Αυστραλία, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Ρωσία και τις αγορές της πρώην Ανατολικής Ευρώπης, έως τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Tags χαλβας, ταχινι, σησαμι, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2299 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3409 s // Total time: 2.5708 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X