Ποια είναι τα μυστικά των stars όταν ταξιδεύουν;


Ποια είναι τα μυστικά των stars όταν ταξιδεύουν;

\"Πτήση\" υγείας και ομορφιάς  

Οι διάσημες πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ περνούν ατελείωτες ώρες στην καμπίνα ενός αεροπλάνου, αλλά πάντα φτάνουν φρέσκες και λαμπερές στον προορισμό τους.

Ποιο ειναι το μυστικό τους;

"Ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις τον χρόνο σου στο αεροπλάνο είναι να πιεις κρασί και να βλέπεις ταινίες. Είναι σαν διακοπές στον ουρανό" λέει η Καναδή ηθοποιός και σύντροφος του πρίγκιπα Harry, Meghan Markle. Όμως είναι σίγουρα η πιο σωστή λύση για τον οργανισμό και ιδιαίτερα για την επιδερμίδα η κατανάλωση αλκοόλ μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας; "Το αλκοόλ είναι διουρητικό και μπορεί να δημιουργήσει χανγκόβερ. Αν, πάλι, απολαύσετε το ποτό σας κατά τη διάρκεια της πτήσης, τότε καλύτερα να πιείτε άφθονο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση", τονίζει η διατροφολόγος Έμιλι Ρόλασον. Οπότε αντί να επενδύετε στο αλκοόλ για να χαλαρώσετε είναι καλύτερο να δοκιμάσετε εναλλακτικές λύσεις όπως ο διαλογισμός ή η αρωματοθεραπεία με έλαια (λίγες σταγόνες λεβάντας ή χαμομηλιού στο μαξιλάρι του ταξιδιού) κι έτσι να φτιάξετε τη δική σας εναέρια όαση χαλάρωσης.

"Ψεκάζω κολλώδη άργυρο σε όλο το κάθισμα γιατί είναι ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό και αντιικό" λέει η Gwyneth Paltrow. Όπως υποστηρίζουν αρκετοί ειδικοί, ο άργυρος αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο απολύμανσης επιφανειών, χωρίς την προσθήκη χημικών το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα η Αμερικανίδα ηθοποιός πίνει πάρα πολύ νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης το οποίο μάλιστα περιέχει ασβέστιο και μαγνήσιο.

Η Jessica Alba βοηθάει τον οργανισμό της με έξτρα βιταμίνη C όταν ταξιδεύει. Μάλιστα η Έμιλι Ρόλασον τονίζει ότι καλό είναι λίγες εβδομάδες πριν ταξιδέψετε να παίρνετε συμπληρώματα διατροφής όπως η εχινάκεια, γιατί – όπως έχουν δείξει έρευνες–  βοηθάει στην αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και έτσι στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι μια πολύωρη πτήση μπορεί να ταλαιπωρήσει το δέρμα, αφού η ξηρή ατμόσφαιρα στην καμπίνα του αεροπλάνου είναι ένας ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας. Δεδομένου ότι ο κρύος αέρας δεν περιέχει πολλή υγρασία, το επίπεδο υγρασίας στην καμπίνα είναι πολύ χαμηλό. Η υγρασία της καμπίνας είναι γενικά περίπου 3-5%, σε σύγκριση με το κανονικό 60%. Οι επιβάτες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης με άφθονο πόσιμο νερό πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η χαμηλή υγρασία, η υψηλή πίεση και ο ανακυκλωμένος αέρας είναι οι βασικοί ένοχοι, ενώ η αύξηση της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες–  μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες φλεγμονές του δέρματος. Η συμπίεση εντός της καμπίνας έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η διαθεσιμότητα οξυγόνου. Έτσι, παρέχεται λιγότερο οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος και μπορεί να εκδηλωθεί αδυναμία, πονοκέφαλος και ζαλάδα. Οπότε καλό είναι να μην πιείτε αλκοόλ, καθώς εμποδίζει τα κύτταρα στο να απορροφήσουν το οξυγόνο. "Όταν ταξιδεύω έχω μαζί μου ένα μπουκάλι λάδι αργκάν και βάζω στο δέρμα μου γιατί είναι τόσο ξηρό που νιώθω σαν να μην μπορώ να κουνήσω το πρόσωπό μου» λέει η Έμα Στόουν. Το μοντέλο Κρίσι Τέιγκεν λατρεύει τις μάσκες προσώπου, όπως δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η Κόρτνεϊ Κοξ τονίζει ότι είναι καλύτερο να μη φοράμε μέικ-απ γιατί μπορεί να αφυδατώσει πάρα πολύ την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα υπνωτικά χάπια δεν ενδείκνυνται γιατί σε περίπτωση ανάγκης η ανταπόκριση γίνεται πιο αργή. Επίσης, υπάρχει πάντα και η φλεβική θρόμβωση (DVT), η οποία έχει αρκετές φορές χαρακτηριστεί ως το "σύνδρομο της οικονομικής θέσης". Υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ του κινδύνου ανάπτυξης DVT και του σχετικά περιορισμένου χώρου στη διάθεση των επιβατών στα καθίσματα της οικονομικής θέσης. Η φλεβική θρόμβωση μπορεί επίσης να προκύψει αν υπάρχουν ελαττώματα των βαλβίδων στις φλέβες αλλά και λόγω της έλλειψης υγρών (αφυδάτωση). Είναι επομένως πολύ σημαντικό οι επιβάτες να κινούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης, και αν είναι δυνατόν να σηκώνονται από τη θέση τους κάθε μία ώρα και να περπατάνε.
 

Tags υγεια, Ομορφια, ταξιδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7641 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5962 s // Total time: 2.3604 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X