Και οι άντρες έχουν βιολογικό ρολόι, λένε οι επιστήμονες!


Και οι άντρες έχουν βιολογικό ρολόι, λένε οι επιστήμονες!

Διαβάστε αναλυτικά

Οι ερευνητές του ιατρικού κέντρου Beth Israel Deaconess και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στη Βοστώνη εξέτασαν τα βιβλία σχεδόν 19.000 κύκλων θεραπείας για την εξωσωματική γονιμοποίηση στην περιοχή της Βοστόνης μεταξύ 2000 και 2014.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους συμμετέχοντες στην εξωσωματική γονιμοποίηση (άνδρες και γυναίκες) σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες: κάτω των 30 ετών, 30-35 ετών, 35-40 ετών και 40-42 ετών. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ηλικίας 40-42 ετών είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά αυτό που ήταν ενδιαφέρον ήταν ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι για τις νεαρές γυναίκες η ηλικία του συντρόφου τους έκανε τη διαφορά.

Οι γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών με έναν άνδρα ηλικίας 30 έως 35 ετών είχαν 73% πιθανότητα γέννησης μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση. Αλλά το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 46% όταν ο άντρας ήταν ηλικίας 40 έως 42 ετών.

"Μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες στο να μείνουν έγκυος το γεγονός ότι ενθαρρύνουν τους συντρόφους τους να προχωρήσουν. Γνωρίζουμε από πολλές μελέτες ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες έχουν μωρά αργότερα είναι επειδή οι άνδρες μερικές φορές αργούν να στηρίξουν την ιδέα. Αυτό μας θυμίζει ότι χρειάζονται δύο για να τάνγκο και δεν είναι μόνο όσον αφορά στην ηλικία της γυναίκας".

Tags αντρες, παιδια, γονιμότητα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9937 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5107 s // Total time: 2.5044 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X