Η μελέτη που ανατρέπει όσα ξέραμε για τον γάμο και την απόκτηση παιδιών!


Η μελέτη που ανατρέπει όσα ξέραμε για τον γάμο και την απόκτηση παιδιών!

Τι θέλουν πλέον οι γυναίκες;

Μπορεί παλαιότερα οι γυναίκες να διάλεγαν το γάμο προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν από το πατρικό τους σπίτι. Όμως οι καιροί αλλάζουν και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι μελέτες που γίνονται κατά καιρούς. Μια νέα μελέτη που διεξάχθηκε στη Αμερική από τη Lake Research Partners and Family Story και μεταδίδει το jenny.gr έδειξε ότι ένας μεγάλος αριθμός γυναικών θεωρεί ότι ο γάμος είναι προαιρετικός και ότι δεν νιώθουν την ανάγκη να παντρευτούν.

Συγκεκριμένα οι μισές από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στη μελέτη απάντησαν ότι δεν σκέφτονται να παντρευτούν ούτε τις ενοχλεί που δεν έχουν παιδιά. Θέλουν φυσικά να έχουν μια μόνιμη σχέση αλλά δεν θεωρούν το γάμο απαραίτητη προϋπόθεση. Επίσης ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών απάντησαν ότι δεν πιστεύουν ότι είναι απαραίτητοι και οι δυο γονείς για την ανατροφή των παιδιών. Ακόμα και ένας μόνο γονιός μπορεί να μεγαλώσει ένα ή και περισσότερα παιδιά εξίσου καλά με τους. Επιπλέον οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι όταν υπάρχει η βοήθεια πολλών ενηλίκων, όπως είναι οι παππούδες, τα αδέλφια, οι φίλοι είναι καλύτερο για τα παιδιά.

Όπως επισημάνουν οι ερευνητές οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με τις καταστάσεις της εποχής. Στις ημέρες μας μπορούμε να έχουμε σεξουαλική ζωή και χωρίς να παντρευτούμε και δεν υπάρχει κοινωνική κατακραυγή εάν δεν κάνουμε οικογένεια. Επίσης οι γυναίκες πλέον είναι οικονομικά ανεξάρτητες και έτσι μπορούν να αποφασίσουν εάν θέλουν να έχουν ή όχι παιδιά. Ταυτόχρονα ο γάμος δεν αποτελεί προτεραιότητα και πολλές φορές συμβαίνει για να υπάρχει οικονομική σταθερότητα. Αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται όλο και περισσότερο οι περιπτώσεις των παιδιών που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες και να φθίνει το πρότυπο της παραδοσιακής οικογένειας.

Tags σχεσεις, γυναίκες, ερευνα, παιδια, Γαμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6413 s (228 Queries.) // Parse time: 5.2571 s // Total time: 7.8984 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X