Χριστίνα Παυλίδου: "Ποτέ δεν είμαι ατημέλητη. Ούτε καν στο σπίτι μου"


Χριστίνα Παυλίδου: "Ποτέ δεν είμαι ατημέλητη. Ούτε καν στο σπίτι μου"

Η (υπέροχη) Χριστίνα Παυλίδου δεν θέλει να είναι άλλο το καλό κορίτσι που έχουμε συνηθίσει στα υπόλοιπα σήριαλ. Γι\' αυτό και μέσα από τον νέο της ρόλο στη \"Γαλάτεια\", από τις προκλήσεις κρατάει τελικά το Σίγμα!  

Η πιθανότητα να πετύχεις την Χριστίνα Παυλίδου σε χαλαρή κατάσταση και με χρόνο στη διάθεσή της για να πιει μαζί σου έναν καφέ, είναι μία στις είκοσι (μέρες που προσπαθούσαμε να κλείσουμε ένα ραντεβού). Μετά από απανωτά τηλεφωνήματα και δεκάδες αναβολές της συνάντησής μας, καταφέρνουμε τελικά να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και να βρεθούμε κάπου στο κέντρο. Ξέρω ότι έχω στη διάθεσή μου 45 λεπτά, πριν τρέξει για την επόμενη υποχρέωσή της. "Έτσι είναι συνέχεια η ζωή σου;" τη ρωτάω μόλις καθόμαστε, με την εύλογη απορία μιας δημοσιογράφου που, προκειμένου να χωρέσει στο πρόγραμμα της συνεντευξιαζόμενης, έχει πατήσει pause στο δικό της, ακόμα και όταν η συνέντευξη μεταφέρεται τελικά Σάββατο απόγευμα. Από το ένοχο γέλιο που σκάει στο άκουσμα της ερώτησης, συμπεραίνω, σχεδόν αυθαίρετα, ότι "έτσι τελικά πρέπει να είναι".

Αλήθεια, πώς προλαβαίνεις όλα αυτά που κάνεις;
Πραγματικά έχω και εγώ την ίδια απορία, χρόνια τώρα. Κάποια πράγματα αναγκαστικά βρήκα τον τρόπο να τα οργανώνω από την προηγούμενη μέρα. Έχω, βέβαια, βοήθεια στο σπίτι από την Μίκα μας, που είναι μαζί μας 17 χρόνια, και από μια εξαιρετική σούπερ-γιαγιά, την Άλκηστη, που όσο μπορεί κι αυτή εν μέσω γυρισμάτων και άλλων υποχρεώσεων που έχει, φροντίζει για τα εγγόνια της που υπέρ αγαπά. Τις περιόδους που έχω όλη ημέρα γύρισμα και μετά πηγαίνω για πρόβα στο θέατρο, τα παιδιά μου τα βλέπω μόνο λίγο το πρωί. Όταν έχω μόνο θέατρο, αρκετές φορές έρχονται μαζί μου στις πρόβες. Κάπως έτσι μεγάλωσα κι εγώ. Η παιδική μου ηλικία ήταν μέσα στα καμαρίνια, τις πρόβες και τις κουίντες. Ήταν πάρα πολύ μαγικά τα παιδικά μου χρόνια μέσα στο θέατρο και νομίζω ότι κάπως έτσι το βιώνουν και τα παιδιά μου όλο αυτό.
Ποια από τα πράγματα, που σε ενοχλούσαν ως παιδί, απέφυγες να κάνεις όταν έγινες εσύ μητέρα;
Η αλήθεια είναι ότι, επειδή μεγάλωσα μέσα στο θέατρο, κράτησα μόνο τις καλές αναμνήσεις του να είσαι παιδί ηθοποιού. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα να πηγαίνω μαζί με τη μητέρα μου στο θέατρο, να συναναστρέφομαι με ηθοποιούς, να ακούω τις κουβέντες τους, να είμαι μέσα στα καμαρίνια την ώρα που βάφονται, να παρακολουθώ τις πρόβες τους ξανά και ξανά, να ξέρω τις αγωνίες τους. Τα δικά μου παιδιά, από την άλλη, που είναι πιο δυναμικά, εκφράζουν τα παράπονά τους. Ειδικά η μεγάλη μου κόρη, που τώρα είναι 18, όταν ήταν μικρή μού έλεγε ότι θα ήθελε να είχε μια φυσιολογική μητέρα, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ακόμα θυμάται και μου το υπενθυμίζει ότι έλειπα την πρώτη μέρα της στο δημοτικό ως πρωτάκι γιατί ήμουν Κωνσταντινούπολη για τα γυρίσματα της Βασιλικής! Αυτή τη φάση την είχε περάσει και η Μαρία σε μικρότερη ηλικία, τώρα, όμως, που είναι στην εφηβεία, νομίζω το προτιμάει όταν λείπουμε. Το Ελενάκι δε, που είναι μικρό ακόμα, παραπονιέται συχνά που λείπω αρκετές ώρες, αλλά ενθουσιάζεται να έρχεται μαζί μου στο θέατρο ή στα γυρίσματα! Ξέρω ότι λείπω στα παιδιά μου, αλλά, από την άλλη, δεν θα ήμουν ευτυχισμένη αν ήμουν κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι και ήμουν απλώς μια μαμά.
Πώς ήταν η Άλκηστη σε σχέση με σένα ως μητέρα;
Σίγουρα πιο οργανωμένη από εμένα, εγώ είμαι λίγο πιο φλου. Επίσης, η Άλκηστη ήταν μια μεγάλη αγκαλιά, πάντα δοτική, τρυφερή και αφοσιωμένη μητέρα. Το ίδιο φρόντισα να είμαι κι εγώ.
Είσαι αυστηρή στη διαπαιδαγώγησή τους;
Το να είσαι αυστηρός, αλλά να λείπεις, είναι κάπως οξύμωρο. Πιο αυστηρός παλιά ήταν ο Γιώργος σε πράγματα, όμως, που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών και την έκθεσή τους σε κίνδυνο. Νομίζω, όμως, ότι καταφέραμε να τους περάσουμε κάποιες αρχές και αξίες. Ελπίζω να μην γίνουν όλοι ηθοποιοί. Οι δύο μεγάλοι δηλαδή, γιατί η Μαρία και η Ελένη ήδη εξέφρασαν την επιθυμία. Τους λέω καμιά φορά, χαριτολογώντας, «παιδιά, ας κάνει και κάποιος μέσα σε αυτό το σπίτι μια σοβαρή δουλειά σας παρακαλώ».


Πώς ήταν για σένα να συνεργάζεσαι με τον άντρα σου όλα αυτά τα χρόνια;
Νιώθω ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και με στενοχωρεί πολύ το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν δουλεύουμε μαζί στην τηλεόραση. Μου λείπει το γράψιμο του. Ήμουν ήσυχη όταν δούλευα με τον Γιώργο. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν αγχωνόμουν ούτε για τους ρόλους μου, ούτε για το αποτέλεσμα.
Νιώθεις ότι ο Γιώργος λείπει από την τηλεόραση;
Σαφέστατα το νιώθω, όχι μόνο εγώ, αλλά και πάρα πολύς κόσμος που με συναντά και μου το λέει. Λείπει η γραφή του, η σκέψη του. Επειδή, όμως, δεν είναι ένας άνθρωπος που γράφει απλώς για να γράψει, ο ίδιος θέλει να επιστρέψει μόνο όταν θα έχει κάτι ουσιαστικό να μοιραστεί με το κοινό. Δεν είναι εύκολο να είσαι κλεισμένος δωδεκάωρα μέσα σε ένα γραφείο. Στα 13 χρόνια που δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, ήταν και για μένα δύσκολο όλο αυτό. Τώρα αρχίσαμε να ζούμε ως ζευγάρι και ως οικογένεια με τα παιδιά μας. Όλα αυτά, βέβαια, με ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος από τότε που σταμάτησε ο Γιώργος να γράφει.
Η σχέση σας με τα χρήματα, όλα αυτά τα χρόνια, ποια ήταν;
Πιο χάλια, πεθαίνεις. Δεν το έχουμε καθόλου. Είμαστε πολύ αυθόρμητοι και στη ζωή και στα επαγγελματικά μας, αλλά αυτό δεν θα το άλλαζα. Παρόλο που έγιναν αρκετά λάθη στα οικονομικά μας, νομίζω ότι επειδή με τις δουλειές μας κι εγώ και ο Γιώργος λειτουργούμε πάντα με το ένστικτο, μέχρι τώρα μας βγήκε σε καλό.
Επαγγελματικά αναδειχθήκατε ως δίδυμο με τον Γιώργο από το Σίγμα και την βραδιά των βραβείων της Madame Figaro αφιέρωσες το βραβείο της ηθοποιού της χρονιάς στον Άντη Χατζηκωστή. Νιώθεις ότι οφείλεις, κατά κάποιον τρόπο, και σε εκείνον την επιτυχία σου;
Το έκανα καταρχήν γιατί θεωρώ ότι του χρωστάμε πάρα πολλά. Ήταν, άλλωστε, και ο εμπνευστής των βραβείων Madame Figaro, τα οποία τιμούν γυναίκες της Κύπρου. Ο Άντης ήταν ο άνθρωπος που μας αγκάλιασε με απίστευτη αγάπη και εκτίμηση και που πίστεψε σε μας. Ήταν ένας άνθρωπος που ήταν μπροστά από την εποχή του και γι' αυτό πιστεύω ότι η απώλειά του ήταν ένα μεγάλο πλήγμα σε ό,τι αφορά στην τηλεόραση της Κύπρου. Από το Σίγμα γενικά έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Ήταν μια περίοδος που εγώ και ο Γιώργος κάναμε τις μεγαλύτερές μας επιτυχίες, γι' αυτό και τώρα, που επιστρέφω στο κανάλι, νιώθω μεγάλη συγκίνηση.
Αλήθεια, πώς προέκυψε η επιστροφή;
Από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον σκηνοθέτη της Γαλάτειας, τον Κώστα Κωστόπουλο. Γενικά είμαι πολύ προσεκτική στις αποφάσεις μου. Ένιωσα ασφάλεια με τη συγκεκριμένη πρόταση, γιατί είναι μια προσεγμένη δουλειά με δυνατό σενάριο, εξαιρετικούς συναδέλφους, σκηνοθετική άποψη και αγαπήθηκε από ένα μεγάλο μέρος του κοινού. Επίσης, μου άρεσε το γεγονός ότι θα παίξω σε μια σειρά εποχής, κάτι που είχα πολλά χρόνια να κάνω.
Νομίζεις ότι κερδίζουν τον κόσμο οι σειρές εποχής;
Νομίζω ότι στον κόσμο αρέσουν οι σειρές στις οποίες παίζουν Κύπριοι ηθοποιοί και ακούγεται η κυπριακή διάλεκτος. Νιώθω ότι έχει φτάσει σε κορεσμό, το ξενόφερτο με ονόματα από την Ελλάδα, χωρίς να θέλω να διαγράψω σημαντικούς ανθρώπους, όπως για παράδειγμα τον κύριο Βαλτινό με τον οποίο συμπρωταγωνιστούσαμε πέρσι, αλλά και κάποιους άλλους αγαπημένους συνάδελφους από την Ελλάδα.


Ακόμα, όμως, και στις ελληνοκυπριακές παραγωγές, εσύ ήσουν από τους Κύπριους ηθοποιούς που δεν έμειναν ποτέ χωρίς δουλειά. Πού οφείλεται αυτό νομίζεις;
Πιστεύω στο γεγονός ότι έκανα πάντα σωστές επιλογές και συνήθως οι σειρές στις οποίες συμμετείχα, ήταν προσεγμένες και αγαπητές στον κόσμο. Δεν σημαίνει ότι αυτό οφειλόταν σε εμένα, αλλά είχε να κάνει πολύ και με το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τους υπόλοιπους συναδέλφους. Σίγουρα το να παίζω σε μια ελληνοκυπριακή σειρά, που πήγε καλά και στην Ελλάδα, ήταν ένα συν για μένα.
Σε όλη σου την τηλεοπτική πορεία ενσαρκώνεις πάντα θετικές ηρωίδες. Νομίζεις ο κόσμος θα αντιδρούσε να σε έβλεπε σε κάτι διαφορετικό;
Νομίζω πως ναι, αλλά είναι κάτι που θα τολμήσω. Φέτος δεν είμαι σίγουρη αν ο χαρακτήρας μου στη "Γαλάτεια" θα είναι αρνητικός, όμως, σίγουρα, δεν θα είμαι το καλό κορίτσι που με έχουν συνηθίσει. Υποκριτικά θα μου άρεσε να κάνω κάτι διαφορετικό κάποια στιγμή και να μην είμαι πάντα η πονεμένη, η καλή και αυτή που πάντα βασανίζεται.
Η εικόνα σου πόσο σε απασχολεί;
Ασχολούμαι αναγκαστικά με την εικόνα μου. Είναι το επάγγελμά μου, δεν μπορώ να αφεθώ. Γυμνάζομαι, τρέφομαι υγιεινά και γενικά, όσο μπορώ, περιποιούμαι τον εαυτό μου. Δεν θα με δεις ποτέ, ούτε μέσα στο σπίτι μου, να είμαι ατημέλητη. Μου αρέσει να είμαι περιποιημένη και για τα παιδιά μου και για τον άντρα μου. Με απασχολεί ο χρόνος, αλλά θέλω να μεγαλώσω όμορφα, να μην ξυπνήσω μια μέρα και να είμαι χάλια.
Τι σου δίνει δύναμη;
Το ότι έχω μια πολύ γερή οικογένεια, ότι είμαστε δεμένοι με τον άντρα μου όλα αυτά τα χρόνια, ότι δώσαμε και οι δύο στα παιδιά μας κάποιες αρχές και πολλή αγάπη και αυτό δεν μπορεί να πάει χαμένο. Επίσης, κινητήριος δύναμη για μένα είναι η βαθιά μου πίστη στον Θεό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ MADAME FIGARO ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ /STYLING: ΣΟΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ /ΒΟΗΘΟΣ ΣΤΥΛΙΣΤΑ: ΕΛΛΗ ΑΡΓΥΡΙΔΟΥ /ΜΑΛΛΙΑ: PETER PETROU LOCATION A /ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑΣΕΜΗ

Tags χριστίνα παυλίδου, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, γαλατεια, ΣΙΓΜΑ, Τηλεοραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7160 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2493 s // Total time: 2.9653 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X