Η ζήλεια είναι κληρονομική!


Η ζήλεια είναι κληρονομική!

Που βοηθάει;

Η ζήλεια φέρνει έντονα συναισθήματα που μπορεί να περιλαμβάνουν φόβο, ανασφάλεια και θυμό και, σε ακραίες περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε βία.

Οι επιστήμονες έχουν πλέον επισημάνει τη ζήλεια στο μονογαμικό μυαλό δίνοντάς τους μια νέα εικόνα για το συναίσθημα που συγκρατεί τα ζευγάρια - και επίσης τους χωρίζει.

Βρήκαν ότι δύο βασικές περιοχές του εγκεφάλου διεγείρονται από συναισθήματα ζήλειας - ο φλοιός του κόλουρου και το πλευρικό διάφραγμα - που προσανατολίζονται προς τη διατήρηση ενός δεσμού ενάντια στην εξωτερική πρόκληση.

Η ομάδα που βρήκε την αίσθηση ότι ζηλεύει θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι ένα εξελικτικό πλεονέκτημα και ίσως να την κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας επειδή μας βοηθά να προστατεύουμε πόρους όπως τα σπίτια και τα παιδιά μας.

Λίγα είναι γνωστά για τη βιολογία της ζήλειας και το ρόλο της στην εξέλιξη της μακροπρόθεσμης σύνδεσης ζευγαριών.

Αν και μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα, μπορεί επίσης να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην κοινωνική δέσμευση, σηματοδοτώντας ότι μια σχέση μπορεί να χρειαστεί προσοχή και μπορεί να είναι σημαντική για τη διατήρηση ενός ζευγαριού μαζί.

"Το να αισθάνεσαι ζηλότυπος θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα εξελικτικά επειδή οι ενήλικες ρομαντικές σχέσεις μας συχνά περιλαμβάνουν πόρους που θα μπορούσαν να απειληθούν από έναν ξένο", δήλωσε η Dr. Karen Bales από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο MailOnline.

Tags σχεσεις, ζήλεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4912 s (281 Queries.) // Parse time: 0.5241 s // Total time: 3.0152 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X