Τα 16 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα


Τα 16 καλύτερα πράγματα για να κάνεις αυτήν την εβδομάδα

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την εβδομάδα

Μπορεί να βρισκόμαστε κιόλας στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, το Νοέμβριο, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφο να κυλούν οι ημέρες. Αρκεί βέβαια να κυλούν ευχάριστα και γεμάτα.

Άσε που άρχισε ήδη το σκηνικό του καιρού να αλλάζει, με τις πρώτες βροχές και τα κρύα να κάνουν για τα καλά την εμφάνισή τους, κάνοντας τις μέρες και τα βράδια μας τόσο ευχάριστα και ιδανικά για έξοδο με την παρέα στα χειμωνιάτικα στέκα, με μεζεδάκι και κρασί!

Κι όλα όσα ακολουθούν παρακάτω, οι εκδηλώσεις δηλαδή που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα μας δώσουν άλλη μία ευκαιρία για να βγούμε εκτός.

Γι' αυτό ακολούθησέ μας:

"Σιωπηλοί ήχοι" της Κάτιας Χριστοδούλου
Η βραβευμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου αποτύπωσε σε 20 καρέ τα πορτραίτα ανδρών και γυναικών που πάσχουν από την νόσο του Alzheimer's. "Όταν μου έγινε η πρόταση από το Γεροντολογικό Ερευνητικό Κέντρο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τον Όμιλο ΜΑΤΕΡΙΑ να φωτογραφίσω ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο του Alzheimer's, είπα αμέσως το ναι, γιατί το θεώρησα μια καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο απέναντι στην ασθένεια. Για μένα ήταν μεγάλη η πρόκληση να αποτυπώσω στις εικόνες μου ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Η εμπειρία μου μαζί τους ήταν μοναδική", αναφέρει η φωτογράφος. Η έκθεση φωτογραφίας της με τίτλο "Σιωπηλοί ήχοι" παρουσιάζεται από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής Κύπρου (ΕΕΒΚ) στα πλαίσια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για Βιοηθική, Ιατρική Δεοντολογία και Επιστημονική Ευθύνη.
> Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο "Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας", Λευκωσία. Μέχρι 10/11.

Ιταλική κωμωδία του Φραντζέσκο Αμάτο
Την επιτυχημένη κωμωδία καταστάσεων "Ο γιατρός έχει τρεχάματα" του Φραντζέσκο Αμάτο στην οποία δεσπόζει η παρουσία του γνωστού Ιταλού ηθοποιού Τόνι Σερβίλο, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Ο Ελία είναι ένας Εβραίος ψυχαναλυτής. Εδώ και χρόνια έχει βάλει τις ερωτήσεις και τις αναλύσεις του στον αυτόματο πιλότο. Την ώρα που οι ασθενείς του βγάζουν τα εσώψυχά τους, εκείνος απολαμβάνει κρυφά μικρά νόστιμα γλυκάκια και σκέφτεται πώς θα κάνει την μέγιστη οικονομία, πώς θ' αποφύγει τον ραβίνο της γειτονιάς του και σε τι άλλη υποχρέωση θα τον σύρει η πρώην σύζυγός του, η Τζιοβάνα, με την οποία ζουν σε διπλανά διαμερίσματα και διατηρούν μια φιλική, βολικότατη σχέση. Όταν ο Ελία, ξαφνικά, πάθει ένα καρδιακό επεισόδιο, ο γιατρός θα του συστήσει εκείνο που σιχαίνεται περισσότερο: το γυμναστήριο. Η κωμωδία ξετυλίγεται με κέφι και ιταλικό στιλ, σμίγοντας σταδιακά την κλασική Ιταλική κωμωδία και την χολιγουντιανή κομεντί. Παίζουν Τόνι Σερβίλο, Βερόνικα Ετσέγκι, Κάρλα Σινιόρις, Λούκα Μαρινέλι, Πιέτρο Σερμάντι κ.ά.
> Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, Ρίο, Λεμεσός, , 20.15.

Στέφαν Τσβάιχ: Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη
Προσπαθώντας να ανακαλύψει τον άνθρωπο πίσω από τον συγγραφέα και την σκέψη πίσω από τις ιδέες, το βιογραφικό δράμα της Μαρία Σράντερ για τον σπουδαιότερο ίσως Αυστριακό συγγραφέα όλων των εποχών Στέφαν Τσβάιχ αποδεικνύεται λιτό, καίριο και, ειρωνικά, άκρως επίκαιρο. Στην ταινία παρακολουθούμε τα χρόνια της εξορίας, μεταξύ Μπουένος Άιρες, Νέας Υόρκης και Βραζιλίας, του Τσβάιχ. Ως εβραίος διανοούμενος, ο Τσβάιχ μισεί την απανθρωπιά που επικρατεί στη Γερμανία και προσπαθεί να ξεφύγει από το φάντασμα του ναζισμού, ψάχνοντας συγχρόνως για ένα σπίτι στο νέο κόσμο.
> Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags διασκεδαση, εκδηλωση, go out, σινεμα, Θεατρο, τεχνη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7421 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3426 s // Total time: 3.0847 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X