Τζάκι: Η πιο ζεστή και μαγική γωνιά του σπιτιού


Τζάκι: Η πιο ζεστή και μαγική γωνιά του σπιτιού

Πως να το διακοσμήσετε και τι ύφος να του δώσετε

Το φθινόπωρο μας φέρνει πιο κοντά στο χειμώνα και τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. Υπέροχο στοιχείο στους καθιστικούς χώρους και πρωταγωνιστής για τις χειμωνιάτικες νύχτες διαχρονικά ήταν πάντα το τζάκι. Λειτουργεί ως πόλος έλξης και μαγικά μαζεύει γύρω του την οικογένεια, την παρέα, το ζευγάρι, τους ανθρώπους.

Όταν είναι αναμμένο μοιάζει με ένα ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, υπάρχει, κινείται…. Οι φλόγες του μπορεί να κρατήσουν ώρες παρέα στον άνθρωπο δίνοντας την αίσθηση μιας ακόμα ύπαρξης στον χώρο.

Αλλά ακόμα και όταν το τζάκι δεν είναι αναμμένο μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα κεριά, με επεξεργασμένους ξύλινους κορμούς ή με οποιαδήποτε αγαπημένα σας διακοσμητικά αντικείμενα δίνοντας μια όμορφη οπτική και προσφέροντας και ακόμα και σβηστό θετικά συναισθήματα.

Το καθιστικό οργανώνεται γύρω από το τζάκι και γι’αυτό το στυλ του θα πρέπει να ακολουθεί το ύφος της επίπλωσης του χώρου και να δένει αρμονικά με το σύνολο. Τα υλικά και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν καθορίζουν και το στυλ. Φυσική πέτρα, μάρμαρο, ξύλο, χαλκός, τουβλάκι, stainless steel μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επενδυθεί το τζάκι. Μπορεί να είναι πέτρινο με ακατέργαστα υλικά και country ύφος, με μάρμαρο και πιο φινιρισμένα υλικά  σε ύφος μοντέρνο, chic, κλασσικό, american style κλπ. Σημασία έχει το αποτέλεσμα να σας αντιπροσωπεύει και να σας κάνει να νιώθετε όμορφα.

Το τζάκι ως στοιχείο έχει την δύναμη να μετατρέψει τον χώρο σας σε ένα συντροφικό περιβάλλον ιδανικό για να απολαμβάνετε την θαλπωρή της φωτιάς μόνοι ή με την συντροφιά σας.

www.architeturedp.com

Tags τζάκι, Σπιτι, Διακοσμηση, Living, Design


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1201 s (249 Queries.) // Parse time: 0.5526 s // Total time: 2.6727 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X