Πώς μπορεί να οργανωθεί ένας γάμος με χαμηλό κόστος;


Πώς μπορεί να οργανωθεί ένας γάμος με χαμηλό κόστος;

Κάντε οικονομία.

Ένας οικονομικός γάμος μπορεί να οργανωθεί με επιλογές που θα χαρακτηρίζονται από την αισθητική, του ςόμορφους και πρωτότυπους συνδυασμούς και φθηνά υλικά στη διακόσμηση και τις λεπτομέρειες του.

Πολλές φορές  κατά τη διαδικασία οργάνωσης ενός γάμου τα ζευγάρια φοβούνται ότι θα "ξεφύγουν" από τον προϋπολογισμό τους. Για να μη κάνετε τέτοια λάθη και να μειώσετε το κόστος του γάμου σας, διαβάστε τις συμβουλές μας!

Αρχικά ρωτήστε τους φίλους σας που έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο (στο χορό, στο τραγούδι, στη διακόσμηση, στη γραφιστική ή στη μουσική) αν θέλουν να βοηθήσουν στο γάμο σας. Μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία προσκλητηρίων, στη λήψη πλάνων βίντεο, στη μουσική λίστα, ακόμα και στην κατασκευή μπομπονιερών! Σιγουρευτείτε ότι τους δίνετε όλες τις λεπτομέρειες για το τι θέλετε να κάνουν, αλλά μην το παρακάνετε! Αλλά, ας δούμε αναλυτικά πώς μπορείτε να μειώσετε το κόστος της οργάνωσης.

Η τάση γάμων εκτός πόλης αυξάνεται τον τελευταίο καιρό. Θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο και θα το συνδυάσετε με το ταξίδι μέλιτος. Επιπλέον, λιγότεροι καλεσμένοι σημαίνουν λιγότερα έξοδα!

Μειώστε τη λίστα καλεσμένων σας
Φροντίστε να έχετε δίπλα σας μόνο τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάτε. Ενημερώστε αυτούς που δεν θα έρθουν, ότι ο γάμος σας γίνεται σε κλειστό κύκλο. Μειώνοντας τον αριθμό των καλεσμένων σας αυτόματα μειώνονται: προσκλητήρια, μπομπονιέρες, διακόσμηση τραπεζιών, υποδοχή, μενού, ακόμα και η επιλογή του χώρου δεξίωσης θα είναι ευκολότερη.

Επιλέξτε μια διαφορετική ημέρα, εκτός Σαββάτου.
Μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 25% του προϋπολογισμού σας. Ένας γάμος βράδυ Παρασκευής με ορεκτικά και κοκτέιλ θα δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική βραδιά. Καλή ιδέα είναι και ο γάμος μια Κυριακή απόγευμα, που θα ακολουθείται από μια λιτή δεξίωση με τούρτα και σαμπάνια σε κάποιον όμορφο χώρο.

Επιλέξτε διαφορετική εποχή
Οι περισσότεροι γάμοι γίνονται την περίοδο Μαϊου - Οκτωβρίου. Τους υπόλοιπους μήνες υπάρχει μεγαλύτερη άνεση επιλογής χώρου, εκκλησίας, αλλά και φθηνότερα ενοίκια αιθουσών. Επίσης, οι περισσότεροι προμηθευτές θα είναι πρόθυμοι να σας κάνουν εκπτώσεις αν ο γάμος σας γίνει το χειμώνα -όχι φυσικά μέσα στην περίοδο των εορτών.

Μενού - Catering
Προτιμήστε το σερβιριστό μενού και φροντίστε να περιλαμβάνει εποχιακά τρόφιμα. Π.χ. λαχανικά, ψητά ή σαλάτες στη διάρκεια του καλοκαιριού και κάποιο ιδιαίτερο είδος σούπας την περίοδο του χειμώνα.

Ποτό
Αποφύγετε το open bar και τις σαμπάνιες και προσφέρετε κρασί και μπύρες. Ψάξτε για χώρο δεξίωσης, όπου μπορείτε να φέρετε τα δικά σας ποτά. Επίσης, ψάξτε για εκπτώσεις και προσφορές σε κάβες.

Τελετή - Δεξίωση
Επιλέξτε εξωτερικούς χώρους με άφθονο πράσινο, που προσφέρουν την καλύτερη διακόσμηση. Αν σχεδιάζετε τη δεξίωσή σας σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να υπάρχει εναλλακτική εσωτερικού χώρου, γιατί η ενοικίαση τεντών στοιχίζει και δεν σας προφυλάσσει από τις καλοκαιρινές μπόρες.

Δεξίωση
Προσλάβετε DJ, οι ζωντανές ορχήστρες κοστίζουν.

Στολισμός
Προτιμήστε μεγάλα τραπέζια για το δείπνο. Θα ξοδέψτε λιγότερα χρήματα για τα κεντρικά διακοσμητικά και θα υπάρχει περισσότερος χώρος για να μετακινείστε.

Φωτογράφος
Ζητήστε συστάσεις, δείτε δουλειά του/της διαπραγματευτείτε και μετά προχωρήστε στη συμφωνία. Θέλετε μια απλή 8×10 επανεκτύπωση; Θέλετε μεγεθύνσεις; Θέλετε να δώσετε και άλμπουμ στους κουμπάρους, στους γονείς ή σε φίλους σας; Τέλος, ρωτήστε πόση ώρα και πόσες φωτογραφίες θα βγάλει. Χρεώνει με την ώρα ή με τον όγκο των φωτογραφιών;

Tags οικονομικός γάμος, οργανωση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0092 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0446 s // Total time: 0.0538 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X