Το γράμμα της Γωγώς Αλεξανδρινού στον εαυτό της


Το γράμμα της Γωγώς Αλεξανδρινού στον εαυτό της

\"Να μην ξεχνάς ποτέ ότι ξεκίνησες από μια απλή οικογένεια σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Ναύπλιο, που έδωσε τα πάντα για σένα\"

Αγαπημένη μου Γωγώ,

Το ξέρω ότι θα σου φανεί τρελό, αλλά αυτό το γράμμα είναι από σένα... για σένα. Εδώ είναι 2018 αλλά τώρα, που το διαβάζεις, είσαι μόλις 18. Διάβασε προσεκτικά. Spoilers δεν θα βρεις σε αυτό το γράμμα - είναι άδικο να σου χαλάσω τη μαγεία του ταξιδιού- παρά μόνο κάποιες συμβουλές.
Άρπαξε, λοιπόν, την ευκαιρία που θα σου δοθεί στα 19 σου και μη φοβηθείς την απόσταση. Η στιγμή θα είναι κομβική και θα σου αλλάξει τη ζωή.
Να απολαμβάνεις τους ανθρώπους και όχι τα πράγματα. Όταν ξυπνάς, να θυμάσαι πως κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσεις, να δώσεις, να μάθεις και να μοιραστείς. Να μην ξεχνάς ποτέ ότι ξεκίνησες από μια απλή οικογένεια σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Ναύπλιο, που έδωσε τα πάντα για σένα. Ο ρόλος της οικογένειάς σου δεν σταματά με την ενηλικίωση. Η οικογένεια πάντα να αποτελεί την πυξίδα των πράξεών σου. Ο άντρας, που θα μοιραστείς τη ζωή σου μαζί του, να σε ηρεμεί και να σε ενθουσιάζει, να σε σπρώχνει και να σε κρατά. Αλλά πάντα να είναι εκεί, για να σε προσέχει. Να είσαι πάντα ειλικρινής, έστω και αν αυτό ενοχλήσει πρόσκαιρα κάποιον. Ο χρόνος δικαιώνει αυτούς που λένε την αλήθεια και χτίζει στέρεες σχέσεις. Τους φίλους να τους διαλέγεις, να μην σου επιβάλλονται από τη ζωή. Ας είναι λίγοι, όμως, να είναι πραγματικοί. Στη δουλειά σου, κάνε κάτι που αγαπάς και όχι κάτι που απλώς θα σου διασφαλίσει χρήματα. Αν δουλέψεις σκληρά, θα πετύχεις και έτσι δεν θα χρειαστεί να επιλέξεις ένα από τα δύο. Να είσαι αξιοπρεπής έστω και αν αυτό σού στοιχίσει σε κάποιες στιγμές. Να μην είσαι σκληρή με τους ανθρώπους και να μην τους κρίνεις πριν μπεις στη δική τους θέση. Να προσπαθείς πάντα να καταλάβεις γιατί κάποιος κάνει κάτι και όχι απλώς να βλέπεις το αποτέλεσμα. Να μην τα παρατάς. Η ζωή δεν είναι εύκολη και όσο μεγαλώνεις γίνεται πιο πολύπλοκη και απαιτητική. Να παλεύεις. Αν κάτι έρθει εύκολα, μπορεί και να φύγει εύκολα.
SOS: Σε όλη την πορεία σου μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Βγες, διασκέδασε, ταξίδεψε, δες τους φίλους σου, γνώρισε καινούριους, δείχνε στην οικογένειά σου την αγάπη σου. Να λες το "σε αγαπώ", μην το φοβάσαι. Οι τέσσερις τοίχοι ενός γραφείου δεν είναι και η καλύτερη συντροφιά.

Υ.Γ. Φάε και πιες άφοβα μέχρι τα 30. Μετά θα χρειαστεί να το ράψεις... μεγαλώνουμε βλέπεις. Επίσης, η φοβία σου για τα αεροπλάνα είναι κουραστική. Κάνε όσα ταξίδια θέλεις. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα το βρεις από αεροπλάνο, τουλάχιστον ως το 2018!

Αυτά τα λίγα. Το ταξίδι θα είναι κάποτε ευχάριστο και κάποτε επώδυνο, αλλά είσαι survivor, αυτό να θυμάσαι.

Γωγώ Αλεξανδρινού, Δημοσιογράφος Παρουσιάστρια
Από Madame Figaro Δεκεμβρίου

Tags γωγώ αλεξανδρινού, γραμμα, χριστουγεννα, γιορτές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1124 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2746 s // Total time: 3.3870 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X