Η Θέκλα Πετρίδου λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα της νέας της εκπομπής στο ΣΙΓΜΑ αποκαλύπτεται


Η Θέκλα Πετρίδου λίγη ώρα πριν την πρεμιέρα της νέας της εκπομπής στο ΣΙΓΜΑ αποκαλύπτεται

Οι κατηγορίες, η συνεργασία με τη Μενεγάκη και η ομολογία πως έκανε σχέση με τον αρραβωνιαστικό της ενώ ήταν παντρεμένος 

Στις 14:00 σήμερα η Θέκλα Πετρίδου κάνει πρεμιέρα στο ΣΙΓΜΑ με την εκπομπή "ΘΕΚΛΑ… μιλάμε ανοιχτά" και λίγο πριν μίλησε στο περιοδικό "ΟΚ" και το Γιώργο Μιχαήλ μιλώντας για όλα

Aπό το 1997 σε είδαμε σε πάρα πολλές τηλεοπτικές εκπομπές όλων των κυπριακών καναλιών. Τώρα έρχεσαι με δική σου εκπομπή σε ένα μεγάλο κανάλι. Πώς προέκυψε όλο αυτό;
Με πήρε τηλέφωνο η ιδιαιτέρα του Χρύσανθου Τσουρούλλη και μου έκλεισε ένα ραντεβού με τον Χρύσανθο. Μπήκα στο ραντεβού ως απλή συνεργάτις του πρωινού του Σίγμα και βγήκα με δική μου εκπομπή. Εντελώς αναπάντεχα!

Τι πιστεύεις είναι αυτό που έκανε τη διεύθυνση του καναλιού να σου εμπιστευθεί μια δική σου εκπομπή;
Με το Σίγμα και το συγκρότημα Δίας συνεργάζομαι αμισθί από το 2005. Την τηλεοπτική χρονιά 2005-2006 ήμουν ψυχολόγος σε μια απογευματινή εκπομπή, ενώ από το 2005-2008 διατηρούσα στήλη, στην οποία απαντούσα σε γράμματα αναγνωστών στο περιοδικό Exclusive, που τότε έβγαινε κάθε Σάββατο μαζί με την εφημερίδα Σημερινή. Και φυσικά από τον Νοέμβριο του 2015 εμφανίζομαι κάθε Πέμπτη στην εκπομπή του Ανδρέα Δημητρόπουλου, Πρωτοσέλιδο, σταθερά. Η διεύθυνση του καναλιού γνωρίζει πως είμαι εργατική, υπεύθυνη και σωστή στις υποχρεώσεις μου. Επίσης, πιστεύω πως θα έχουν λάβει υπ' όψιν τους και τα νούμερα την ώρα που εμφανίζομαι σε διάφορες εκπομπές. Ψηλώνουν απ' ό,τι ακούω!

Λείπει, πιστεύεις, μια τέτοιου είδους εκπομπή από την κυπριακή τηλεόραση;
Το όραμα, που έχουμε για την εκπομπή, είναι να δώσουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα lifestyle talk shows. Θέλουμε μια εκπομπή ανθρώπινη, που να ασχολείται με αυτά που απασχολούν την καρδιά και το μυαλό όλων μας και που να μας δίνει αισιοδοξία, αλλά και προτάσεις για καλυτέρευση της ζωής και της διάθεσής μας. Όντως, κάτι τέτοιο λείπει από την κυπριακή τηλεόραση, και ευελπιστούμε να το φέρουμε ως δώρο καρδιάς στον Κύπριο τηλεθεατή, που θα το βλέπει ζωντανά, αλλά και στους ελληνόφωνους σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν τη δουλειά μου μέσω του YouTube.

Σε ποια κυπριακή εκπομπή δεν θα πήγαινες ποτέ καλεσμένη και γιατί;
Τι; Ερώτηση-παγίδα είναι αυτή; Πολύ σπάνια έχω αρνηθεί να πάω ως καλεσμένη σε κυπριακές εκπομπές. Και όταν αρνήθηκα ήταν λόγω έλλειψης χρόνου. Από τη στιγμή που μια εκπομπή σε προσκαλεί, είναι τιμητικό να το αποδεχθείς και να πας.

Είχες ασχοληθεί παλαιότερα με την πολιτική, ιδρύοντας μάλιστα και δικό σου κόμμα. Πώς το αποφάσισες;
Ήμουνα νέα, ονειροπόλα και ματαιόδοξη. Δεν ήταν δύσκολο να πάρουν τα μυαλά μου αέρα από κάποιες προτάσεις, για να ασχοληθώ με την πολιτική και να μπω στη διαδικασία να φτάσω μέχρι και την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος. Ξεκίνησα με την απόφαση να ενταχθώ σε ένα ήδη υπάρχον πολιτικό σχήμα, αλλά όταν είδα πως δεν με εξέφραζε, πήρα την παράτολμη απόφαση, το 2011, να πρωτοστατήσω στην ίδρυση ενός νέου κόμματος, πιστεύοντας αφελώς πως έτσι θα βοηθούσα στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου και στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Μετάνιωσες γι' αυτήν σου την απόφαση;
Ναι, είναι ίσως η μοναδική απόφαση στη ζωή μου, για την οποία μετανιώνω. Και ο λόγος είναι ότι ξόδεψα χρήμα, χρόνο και ενέργεια που θα μπορούσα να δώσω στα παιδιά μου αντί σε μια προεκλογική εκστρατεία, κάνοντας ταυτόχρονα και μια τρύπα μέσα στο νερό. Από την άλλη, όμως, αυτή η παταγώδης αποτυχία, ίσως, να με έχει βοηθήσει και στο να ωριμάσω και να βρω τον εαυτό μου και τις ισορροπίες μου.

Τι συνέπειες είχε στη δουλειά σου αυτή η λανθασμένη για σένα απόφαση;
Σοβαρές. Για δύο χρόνια περίπου μετά τις βουλευτικές του 2011 βρέθηκα χωρίς δουλειά και χωρίς πρόσβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη γνωρίζει ο κόσμος πως εξακολουθούσα να εργάζομαι ως ψυχολόγος, ενώ παράλληλα δέχθηκα κακόβουλη συκοφαντία σε μεγάλη κλίμακα για τα επαγγελματικά μου προσόντα. Δέχθηκα mobbing που σημαίνει επαγγελματικό bullying.

Πώς ένιωθες που σε αποκαλούσαν "τσαρλατάνα";
Στην αρχή θύμωνα πολύ και ένιωθα αδικημένη. Είναι πολύ άδικο να κατηγορείσαι για κάτι τέτοιο και να μην μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα και γεγονότα στα πρόσωπα που σε συκοφαντούν πίσω από την πλάτη σου, για το ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτό που έκανα τότε ήταν να αναρτήσω στην ιστοσελίδα μου και στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στα social media φωτογραφία του πτυχίου μου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, της επαγγελματικής μου άδειας από την Ελληνική Δημοκρατία και της επίσημης βεβαίωσης από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η άδειά μου ισχύει σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε., άρα και στην Κύπρο.

Ξαφνικά, πριν από μερικές εβδομάδες σε είδαμε καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη. Μια μεγάλη για σένα αναγνώριση. Πώς έγινε και σε κάλεσαν;
Στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκα για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου φέτος. Και αυτό το κανόνισε ο εκδοτικός οίκος Ψυχογιός, στον οποίο ανήκω ως συγγραφέας. Έχω υπογράψει συμβόλαιο με τον Ψυχογιό πριν από έναν περίπου χρόνο. Έτσι ο εκδοτικός μου οίκος, που είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, κανόνισε να φιλοξενηθώ στην εκπομπή της Ελένης για την προώθηση του καινούργιου μου βιβλίου «Χαρούμενη μαμά = Χαρούμενα παιδιά».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αυτοπροτάθηκες να είσαι μόνιμη συνεργάτις της, με την Ελένη να το αποδέχεται αμέσως. Ήταν όντως όλο αυτό αυθόρμητο;
Δεν άκουσες καλά την εκπομπή. Πήγαινε στο κανάλι μου στο YouTube και δες την ξανά, να ακούσεις που η Ελένη μου είπε: "Θέκλα, κρίμα που μένεις τόσο μακριά μου, είσαι ό,τι πρέπει, για να ξεχνάει ο άλλος αυτά που τον προβληματίζουνε, είσαι σαν φάρμακο πραγματικά". Και τότε εκείνη την ώρα, όντως αυθόρμητα, της πρότεινα να πηγαίνω στην εκπομπή της και εκείνη όντως το αποδέχθηκε την ίδια ώρα. Ήταν αυθόρμητο και τα αυθόρμητα είναι τα καλύτερα.


Αναπτύξατε φιλικές σχέσεις με την Ελένη; Τι συζητάτε μεταξύ σας; Σου μιλάει για δικά της προσωπικά προβλήματα, ζητώντας συμβουλές;
Μόλις τέλειωσε η πρώτη μας συνάντηση, η Ελένη με κάλεσε στο καμαρίνι της και γνωριστήκαμε. Όλο αυτό σε πολύ φιλικό τόνο. Δεν μου μίλησε για τα δικά της προσωπικά προβλήματα και ούτε μου ζήτησε συμβουλές. Αντιθέτως, ενδιαφέρθηκε η ίδια να μάθει τα δικά μου και να με γνωρίσει καλύτερα. Και έκτοτε κάθε φορά που πάω στην εκπομπή, μιλάμε φιλικά και με πολλή αγάπη. Αντιλαμβάνεστε, όμως, πως μια τόσο διάσημη και πολυάσχολη γυναίκα της τηλεόρασης, όπως η Ελένη Μενεγάκη δεν έχει χρόνο για πολλά-πολλά την ώρα της εκπομπής. Εγώ πάω μόνο για την εκπομπή. Φεύγω το πρωί από Λάρνακα για Αθήνα, πάω κατευθείαν στην εκπομπή της Ελένης και μετά πίσω αεροδρόμιο, πολλές φορές προτού καν τελειώσει η εκπομπή.

Η εξομολόγηση που έκανες στην εκπομπή της ότι παντρεύτηκες, γιατί ήθελες να κάνεις σεξ, έκανε τον γύρο του πανελληνίου. Ποιες αντιδράσεις εισέπραξες από τον κόσμο ή τον πρώην άνδρα σου;
Προσωπικά δεν έχω εισπράξει καμιά αντίδραση ούτε από τον κόσμο ούτε από τον πρώην άνδρα μου. Ο πατέρας των παιδιών μου με γνωρίζει καλά και με έχει ακούσει κι άλλες φορές να το λέω αυτό. Ο μόνος που ενοχλήθηκε λίγο, όχι από τα δημοσιεύματα, αλλά ακούγοντάς το στην εκπομπή, είναι ο πατέρας μου, ο οποίος στεναχωριέται, όταν αναφέρομαι σε εκείνη την περίοδο της ζωής μου, γιατί άθελά του, με τη συντηρητικότητά του, λέει πως με έσπρωξε στο να πάρω ανώριμη απόφαση για γάμο. Δεν του αρέσει ίσως και ο ωμός τρόπος, με τον οποίο λέω την αλήθεια. Γνωρίζει, όμως, πολύ καλά πως έτσι είμαι, έτσι ήμουν από μωρό και πως δεν έχω καμιά κακή πρόθεση. Εξάλλου, συχνά διαχωρίζουμε πως αυτός είναι θεολόγος και ιερέας και εγώ ψυχολόγος. Έχουμε εντελώς διαφορετική θέση και χώρο στον κόσμο. Δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε σε όλες τις απόψεις μας. Παρ' όλα αυτά αγαπιόμαστε βαθιά.

Είσαι αρραβωνιασμένη και μαθαίνω πως παντρεύεσαι. Ισχύει αυτό και πες μας αν όρισες ημερομηνία γάμου!
Και αρραβωνιασμένη είμαι ναι, και θα παντρευτώ μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Ημερομηνία γάμου δεν ορίσαμε ακόμη, επειδή περιμένουμε και το πολιτικό διαζύγιο του Παναγιώτη. Αρραβωνιαστήκαμε μόλις οριστικοποιήθηκε το θρησκευτικό του διαζύγιο.

Πώς γνώρισες τον σύντροφό σου Παναγιώτη;
Με είδε για πρώτη φορά στην εκπομπή του Λούη Πατσαλίδη, στο Σίγμα τότε, στις 26 του Μάη το 2016. Του άρεσα, ακόμη απορώ γιατί (γέλια), και αρχίσαμε να μιλάμε στο Twitter. Έχουμε φυλαγμένα και τα πρώτα μας «τιτιβίσματα» ως ρομαντικό ενθύμιο. Και χωρίς να το καταλάβουμε ή να το προσχεδιάσουμε, και ενώ μιλούσαμε εντελώς φιλικά, αναπτύχθηκε ένας έρωτας μεγάλος.

Μετάνιωσες που δήλωσες πως τον γνώρισες και κάνατε σχέση, ενώ ήταν παντρεμένος;
Όχι! Δεν ήταν καθόλου τυχαία εκείνη η δήλωση. Γιατί σε αυτήν την κοινωνία να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να φοβόμαστε να λέμε την αλήθεια; Επίτηδες το είπα και για να δώσω το κοινωνικό μήνυμα πως είναι ΟΚ! να είσαι άνθρωπος και να σου συμβεί η ζωή, και φυσικά και για να κλείσω στόματα συγκεκριμένων προσώπων που νόμιζαν πως θα ίδρωνε το αυτί μου με απειλές, πως θα καταστραφεί η  καριέρα μου, με το να μαθευτεί πως γνώρισα τον Παναγιώτη, ενώ ήταν ακόμη σε έναν νεκρό γάμο. Το είπα, λοιπόν, από μόνη μου να τελειώνουμε. Και δεν το μετανιώνω. Τη σχέση με τον Παναγιώτη, όμως, δεν την κάναμε αμέσως μόλις γνωριστήκαμε. Την ξεκινήσαμε μετά που έβαλε μπροστά το διαζύγιο και έφυγε από το σπίτι. Και αυτός ήταν και ο λόγος που δεχθήκαμε ψυχολογικό πόλεμο. Επειδή τολμήσαμε να πούμε πως ναι, γνωριστήκαμε τέλη Μαΐου, αυτός Λεμεσό, εγώ Λευκωσία, και αναπτύχθηκαν αναπόφευκτα συναισθήματα. Εγώ ήμουν ελεύθερη, αυτός για πολύ καιρό σε νεκρό γάμο, και όταν είδαμε πως δεν μπορούσαμε να ανατρέψουμε τα συναισθήματά μας, αποφάσισε ο ίδιος να χωρίσει, ώστε να είμαστε κανονικά μαζί, και όχι στα κρυφά όπως συμβαίνει δυστυχώς σε πολλά ζευγάρια στην κοινωνία μας. Πόσους γνωρίζετε που ενώ είναι παντρεμένοι και παντρεμένες, αγαπούν άλλους και άλλες και δεν έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να ζήσουν την αλήθεια τους και το παίζουν οικογενειάρχες; Εγώ γνωρίζω πολλούς και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Όχι για «ηθικιστικούς» λόγους, αλλά καθαρά γιατί δεν είναι καλή ποιότητα ζωής αυτή.

Η σχέση σου με τα δυο παιδιά σου πώς είναι;
Μια χαρά νομίζω. Γιατί δεν ρωτάτε τους ίδιους; (γέλια).

Σου έκαναν ποτέ παρατήρηση για κάτι που είπες σε τηλεοπτική σου εμφάνιση;
Ναι, φυσικά. Και γι' αυτά που λέω έχουν άποψη και γι' αυτά που φοράω, η κόρη μου ειδικά.

Ένιωσαν ποτέ άβολα σε κάποια συζήτηση που βρέθηκαν και είχε να κάνει με τη μητέρα τους ή με τα λεγόμενά της;
Δεν μου έχουν πει κάτι τέτοιο. Παλαιότερα, όταν ο γιος μου ήταν ακόμη μαθητής, ανησυχούσε μήπως με παρεξηγούν οι φίλοι του και οι συμμαθητές του που τα λέω έτσι τσεκουράτα, αλλά αντιθέτως με έβρισκαν κουλ μαμά. Και οι φίλες και οι φίλοι της κόρης μου το ίδιο. Νιώθουν σαν να με ξέρουν, μέσω των εκπομπών και του καναλιού μου στο YouTube. Φυσικά κανείς δεν με γνωρίζει τόσο καλά όσο τα δυο μου παιδιά που έζησαν μαζί μου τόσα χρόνια.

Έχεις δυο παιδιά. Σκέφτεται να κάνεις και έναν με τον Παναγιώτη;
Έχω έναν γιο, τον Λάζαρο που είναι 20 χρονών και μια κόρη την Κυριακή που είναι 18. Όχι μόνο δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλα παιδιά, αλλά είμαστε εξαιρετικά συνειδητοποιημένοι πως δεν θέλουμε να γίνουμε γονείς ξανά. Είναι υπέροχο πράγμα να είσαι γονιός, αλλά έχει και τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του. Και οι δυο μας αποκτήσαμε παιδιά σε νεαρή ηλικία, τα μεγαλώσαμε συνειδητά και τώρα πλέον είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε για εμάς. Δικαιούμαστε, δεν είναι;   


ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ / ΣΤΥΛΙΣΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ / ΡΟΥΧΑ: TOTAL OUTFIT MARKS & SPENCER 
 

Tags θεκλα πετριδου, ΣΙΓΜΑ, Τηλεοραση, θεκλα μιλαμε ανοιχτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8109 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2561 s // Total time: 4.0670 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X