Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στα 13α βραβεία “Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς”


Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές  στα 13α βραβεία “Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς”

Δείτε το βίντεο

Η Μαρούλλα Βιολάρη Ιακωβίδου, ήταν εκείνη που πήρε το τιμητικό βραβεία “Editor’s choice” στη 13η απονομή των βραβείων “Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς”, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 17 Απριλίου και θα προβληθούν από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, το ερχόμενο Σάββατο, 21 Απριλίου.

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε λίγα λόγια για εκείνην και να δείτε στο σχετικό απόσπασμα τα όσα είπε και συγκίνησαν τους παρευρισκομένους όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της.

Γεννήθηκε το 1937 στα Σπήλια και φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Την επομένη της αποφοίτησής της, σε ηλικία 17 χρονών, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Κάπως έτσι, ξεκίνησε να χαράζει, με ένα στυλό στο χέρι, τον δικό της δρόμο στο φως. Με την επιμονή, το πάθος και τη μαχητικότητά της, υπηρέτησε τον ανδροκρατούμενο -μέχρι τότε- χώρο της δημοσιογραφίας για περισσότερα από 40 χρόνια. Εργάστηκε σε έντυπα, αλλά και σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ήταν η πρώτη γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1959. Μετά την ανεξαρτησία άρχισε και η συνεργασία της με το ΡΙΚ, όπου εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια. Ήταν η πρώτη επαγγελματίας δημοσιογράφος και η πρώτη αρχισυντάκτρια στην Κύπρο. Ποτέ δεν τα έβαλε κάτω, ποτέ δεν λύγισε… Με θάρρος και ήθος κοίταξε το αύριο στα μάτια αφιερώνοντας ολόκληρη τη ζωή της σε ένα σκληρό επάγγελμα, που απαιτούσε παρουσία σε χώρους, όπου τότε σύχναζαν μόνο οι άνδρες. Το ωράριο ανύπαρκτο. Ατέλειωτες ώρες στο γραφείο, στο ρεπορτάζ, στο τυπογραφείο… Έδωσε τις δικές της μάχες, καταφέρνοντας με τον επαγγελματισμό της να κάνει σύντομα τους άντρες συναδέλφους της να την αντιμετωπίσουν ως ισότιμο συνεργάτη. Κοιτάζοντας πίσω, νιώθει περήφανη για κάθε στιγμή που διεκδίκησε… Και η μεγαλύτερη, ίσως, ανταμοιβή είναι το ότι αποτέλεσε παράδειγμα για πολλές άλλες γυναίκες, που αργότερα ακολούθησαν τη δημοσιογραφία και στις οποίες άνοιξε τον δρόμο.

Tags μαρουλλα βιολαρη ιακωβιδου, madame figaro Γυναικες της χρονιας 2017, ΣΙΓΜΑ, editors choice, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1112 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2370 s // Total time: 3.3482 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X