Τα φρούτα του καλοκαιριού! Πόσες θερμίδες έχει το καθένα;


Τα φρούτα του καλοκαιριού! Πόσες θερμίδες έχει το καθένα;

Διαβάστε αναλυτικά για το κάθε φρούτο

Έφτασε η εποχή του καλοκαιριού και τα φρούτα δεν λείπουν από τη διατροφή μας. Είτε λόγω του ότι  έχουν λίγες θερμίδες είτε λόγω του ότι είναι πολύ δροσιστικά, πολλοί τα επιλέγουν πολλές φορές και ως κυρίως γεύματα.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και είναι το ιδανικό σνακ για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Διαβάστε πιο κάτω πόσες θερμίδες έχει το κάθε καλοκαιρινό φρούτο σύμφωνα με το faysbookgr:

Καρπούζι
Το καρπούζι όπως είναι γνωστό περιέχει νερό και ζάχαρη. Εκτός όμως από αυτά περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη A, κάλιο και βιταμίνη D. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιγηραντική δράση. Μία φέτα καρπούζι ( 100 γραμ. ) περιέχει περίπου 50 θερμίδες.

Πεπόνι
Θυμάσαι όταν ήσουν μικρή που σου έλεγε η μαμά σου να τρως πεπόνι για να βλέπεις καλά; Το πεπόνι περιέχει βιταμίνη C και A που βοηθάει στην καλή λειτουργία της οράσεως και του δέρματος. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά αφού είναι πλούσιο σε κάλιο και β-καροτίνη. Η μία φέτα πεπόνι έχει περίπου 45 θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Θες να μαυρίσεις; Μάθε τι πρέπει να τρως!

Κεράσια
Είναι πλούσια σε βιταμίνη A και C, κάλιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλωγμονώδη δράση που βοηθάει και στο καρδιοπροστατευτικό σύστημα. Ακόμα, τα άτομα που έχουν ουρικό οξύ είναι καλό να καταναλώνουν κεράσια αφού βοηθάει στην μείωσή του. Ένα φλιτζάνι κεράσια αντιστοιχεί σε 51 θερμίδες.

Σταφύλι
Καλοκαίρι χωρίς σταφύλι…δεν γίνεται! Είναι πλούσιο σε κάλιο, ασβέστιο και περιέχει πολλές βιταμίνες. Η βιταμίνη Β2 που περιέχουν τα σταφύλια βοηθάει στην παραγωγή ορμονών και στην ανάπτυξη των οστών. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης ενώ τα 100 γραμμάρια περιέχουν μόλις 65 θερμίδες.

Νεκταρίνι
Τα νεκταρίνια είναι από τα φρούτα τα οποία βοηθάνε τα άτομα που έχουν δυσκοιλιότητα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και E που έχουν ισχυρή αντιοξειδοτική δράση. Ακόμα, περιέχουν κάλλιο που βοηθάει το νευρικό σύστημα και την ρύθμιση της πίεσης. Τα 100 γραμμάρια περιέχουν 48 θερμίδες.

Tags φρούτα, καλοκαιρι, θερμίδες, υγεια, Διατροφή, fruits, summer, colories, health, diet


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8401 s (249 Queries.) // Parse time: 0.9929 s // Total time: 4.8329 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X