Και φέτος πήγαμε στις Democratic Design Days της IKEA


Και φέτος πήγαμε στις Democratic Design Days της IKEA

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα Democratic Design Days στο Älmhult στη Σουηδία, τη γενέτειρα του κολοσσού ΙΚΕΑ. Δημοσιογράφοι, bloggers και influencers προσκλήθηκαν στην έδρα της εταιρείας, μάλιστα φέτος το event προβλήθηκε και μέσω Live Stream.

Η ιδέα του "δημοκρατικού σχεδιασμού" εισήχθη από τον Γάλλο σχεδιαστή και οραματιστή Phillipe Stark ως "σχεδιασμός που παρέχει ποιοτικά κομμάτια σε προσιτές τιμές". Η ΙΚΕΑ υιοθέτησε και επεκτάθηκε γύρω από την ιδέα πάνω σε πέντε βασικές αρχές: μορφή, λειτουργία, βιωσιμότητα, ποιότητα και χαμηλή τιμή.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν νέες συνεργασίες που ενθουσίασαν τους παραβρισκόμενους. Η ΙΚΕΑ πρωτοπορεί και συνεργάζεται με την ADIDAS με σκοπό να διερευνήσουν τις σχέσεις μεταξύ των χώρων διαβίωσης και του αθλητισμού και πώς μπορούν και οι δύο να προσαρμοστούν για να βοηθήσουν στη δημιουργία υγιεινών συνηθειών.




«Συνεργαζόμενοι με την Adidas, θέλουμε να κατανοήσουμε τι είναι ευημερία για τους ανθρώπους και ειδικά για το τι ασκεί επιρροή στην άσκηση, τον ύπνο και το φαγητό στην καθημερινότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε καλύτερα σπίτια, να αλλάξουμε τις συνήθειες και να κάνουμε πιο ενεργή τη ζωή για περισσότερους ανθρώπους, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ευεξία θα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους », λέει ο Marcus Engman, Διευθυντής Σχεδίασης στο ΙΚΕΑ της Σουηδίας.

Μία ακόμη συνεργασία που δίνει την ευκαιρία στην ΙΚΕΑ να δημιουργήσει καλύτερα σπίτια και να προσφέρει στους πολλούς είναι η συνεργασία της με τον Όμιλο LEGO. Γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής και η ΙΚΕΑ πιστεύει στη δύναμη του παιχνιδιού. Το παιχνίδι μας επιτρέπει να είμαστε δημιουργικοί, να εξερευνούμε, να πείραμα, να ονειρευόμαστε και να ανακαλύπτουμε. Η ΙΚΕΑ και ο όμιλος LEGO, θα ενώσουν λοιπόν τις δυνάμεις τους για να ενθαρρύνουν περισσότερο το παιχνίδι.

 

Η Ikea εξαπλώνει το ευαγγέλιο του "δημοκρατικού σχεδιασμού" σε όλο τον κόσμο μέσω των 300 καταστημάτων της σε 25 χώρες και της ταχύτατα αναπτυσσόμενης παρουσίας του στο διαδίκτυο. Η Ikea πιστεύει ότι "ο καθένας έχει το δικαίωμα σε μια καλύτερη καθημερινή ζωή" και η δέσμευσή του για "δημοκρατικό σχεδιασμό" είναι το μέσο για την επίτευξη αυτού.


 

IKEA Democratic Design Days 2018 from Studio Marcus Hansen on Vimeo.

Tags IKEA DEMOCRATIC DESIGN DAYS, σουηδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9639 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4083 s // Total time: 2.3722 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X