Ο οίκος Max Mara μέσα από τη συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 αφηγείται μια ιστορία για σύγχρονες Αμαζόνες


Ο οίκος Max Mara μέσα από τη συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 αφηγείται μια ιστορία για σύγχρονες Αμαζόνες

Ο οίκος Max Mara δουλεύει γύρω από τα κλασικά, επικές ιστορίες, μύθους και θρύλους που φωτίζουν την ανθρώπινη εμπειρία.

Οι ιστορίες δεν αλλάζουν ποτέ - αλλά κάθε ηλικία εξάγει τα δικά της συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή, η κλασσική ανθολογία  ξαναγράφεται από την οπτική γωνία μιας γυναίκας.

Η  προσέγγιση της Emily Wilson's είναι η πρώτη μετάφραση της Οδύσσειας από μια γυναίκα και εκθέτει αιώνες λανθασμένης "macho-centric" μετάφρασης. Το "The Penelopiad" της Margaret Atwood λέει την πραγματική και έξυπνη πλευρά της Πηνελόπης όσον αφορά τη γνωστή ιστορία.

Η Madeline Miller ανασυνθέτει την κακώς προβεβλημένη μάγισσα Κίρκη και την παρουσιάζει ως μια ισχυρή και λαμπρή γυναίκα που τόλμησε να γνωρίσει το μυαλό της. Η Αμφιτρίτη ήταν η μεγάλη εγγονή της Γαίας και βασίλισσα όλων των ωκεανών, αυτό ίσχυε  πριν να έρθει ο Ποσειδώνας που εξαπατώντας την την έβαλε στη δεύτερη θέση. Τώρα, μετά από αιώνες στην αφάνεια, ο Max Mara αποκαθιστά την Αμφιτρίτη στο θρόνο της.

Παράλληλα, ο Max Mara βυθίζεται στη δική του ιστορία. Η βασίλισσα-σχεδιάστρια Anne-Marie Beretta ήταν το δημιουργικό anima της μάρκας στη δεκαετία του '80 και υπήρξε και αυτή γοητευμένη από τον ισχυρό συμβολισμό του κλασικού κόσμου. Το αρχείο της εταιρείας παρουσιάζει μια strong-shouldered σιλουέτα, ασύμμετρα drapes, press studs και στυλιζαρισμένες χρηστικές λεπτομέρειες, όλα αναδιαμορφωμένα σε μια σύγχρονη ιστορία.

Σχεδιασμένα για να αντεπεξέλθουν σε οποιεσδήποτε μετεωρολογικές συνθήκες αποφασίσει να ρίξει η Γαία, υπάρχουν αξιοθαύμαστα waxed και bonded  trench coats αλλά και quasi-oilskins, τέλεια σε μορφή και λειτουργικότητα. Από την θαυμάσια υποβρύχια κυριαρχία της  Αμφιτρίτης, ξεχωρίζουν οι κυματιστές μορφές της εξωτικής θαλάσσιας ζωή που καθορίζουν τη δομή σε boxy jackets και pea coats.

Στους μεσογειακούς τόνους της ελιάς ,της ώχρας, του αγνού λευκού και του βαθύ μπλε, ο Max Mara φαντάζεται μια μοντέρνα Αμαζόνα -περήφανη, άγρια και γενναία. Με την cross body Atalanta bag, το one-shouldered shirt, τη φούστα που είχε κολλήσει στη μέση και τα γυαλιά ηλίου Briseis, είναι οπλισμένη για περιπέτεια σε ερήμους και ωκεανούς αλλά και για να κυνηγήσει ένα πολυκέφαλο θαλάσσιο τέρας ή απλά για ένα βροχερό ταξίδι στην πόλη μέχρι το γραφείο.

Tags max mara spring summer 2019, max mara, fashion, style, μόδα, στυλ, shopping


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0609 s (250 Queries.) // Parse time: 0.8959 s // Total time: 2.9569 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X