Αιδοιοπλαστική: Γνωρίζουμε την αισθητική χειρουργική της γυναικείας περιοχής


Αιδοιοπλαστική: Γνωρίζουμε την αισθητική χειρουργική της γυναικείας περιοχής

Η Πλαστικός Χειρούργος, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί όλα όσα αφορούν την αιδοιοπλαστική, ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αφορά την κάθε γυναίκα.

Τι εννοούμε με τον όρο χειρουργική και μη χειρουργική αισθητική της γυναικείας περιοχής;

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αισθητικών ιατρικών πράξεων οι οποίες διατίθενται για τη βελτίωση της εμφάνισης της γεννητικής περιοχής στις γυναίκες. Είτε πρόκειται για την περιοχή των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, μεγάλα και μικρά χείλη είτε πρόκειται για τη περιοχή του κόλπου. Μερικές φορές πρόκειται για διαδικασίες που έχουν σαν στόχο να διορθώσουν ανατομικές ή και αισθητικές δυσμορφίες μέσα στον κόλπο αλλά και έξω στην περιοχή του αιδοίου.

Δεν είναι μόνο αισθητικό θέμα

Τέτοιες δυσμορφίες οποιασδήποτε προέλευσης μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στην ούρηση και στην σεξουαλική επαφή όπως επίσης και να προκαλούν δυσφορία και πόνο στην καθημερινή ζωή, όπως κατά την άσκηση, τη χρήση του ποδηλάτου, ή ακόμη και να ενοχλεί μια γυναίκα όταν θα φοράει τα παντελόνια της. Αυτές οι διαδικασίες απευθύνονται σε γυναίκες που έχουν γεννηθεί με κάποια δυσμορφία στη περιοχή όπως μεγάλο μέγεθος των μικρών χειλέων του αιδοίου, ή μικρή ανάπτυξη των μεγάλων χειλέων του αιδοίου. Επίσης, σε γυναίκες που λόγω της ηλικίας παρουσιάζουν ατροφία της περιοχής, χαλάρωση των χειλέων κλπ. Ο χρόνος επεμβαίνει και σε αυτή τη περιοχή του σώματος όπως και οποιουδήποτε αλλού. Ακόμη, λόγω των εγκυμοσύνων και των τοκετών μπορεί να έχει επέλθει χαλάρωση στην περιοχή  ή και ατροφία.

Επίσης, γυναίκες που έχουν μπεί σε εμμηνόπαυση ή γυναίκες που παίρνουν ορμονική θεραπεία για καρκίνο του μαστού και εμφανίζουν ξηρότητα στη περιοχή και πόνο κατα τη σεξουαλική επαφή, υπάρχουν θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Και φυσικά γυναίκες που θέλουν να αλλάξουν την εικόνα της περιοχής γιατί κάτι τις ενοχλεί και θα ήθελαν να νιώσουν καλύτερα με την εικόνα του σώματος τους. Η εικόνα του σώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ικανοποίηση αλλά σαν τμήματα του σώματος που είναι επενδυμένα σεξουαλικά, όπως οι μαστοί, η γενετήσια περιοχή κλπ. Γυναίκες οι οποίες νιώθουν πως έχουν χαμηλή σεξουαλική ευχαρίστηση λόγω του ότι δεν τις ικανοποιεί η εικόνα των συγκεκριμένων περιοχών θα επωφεληθούν σίγουρα από τις διαδικασίες αυτές.

Ποιες είναι αυτές οι χειρουργικές και μη χειρουργικές επεμβάσεις;

Μη χειρουργικές είναι το Rejuvenation (Ανανέωση των κυττάρων) της περιοχής του κόλπου και των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Αναδιαμόρφωση των μεγάλων χειλέων με ενέσιμα υαλουρονικά και λίπος, η μείωση της ξηρότητας του κόλπου με τη χρήση PRP μεσοθεραπείας για την αντιμετώπιση της δυσκολίας λόγω ξηρότητας στη σεξουαλική επαφή. Οι πιο συνηθισμένες χειρουργικές θεραπείες είναι η σμίκρυνση των μικρών χειλέων, η αλλαγή του σχήματος των μικρών και των μεγάλων χειλέων, η διόρθωση της χαλάρωσης της περιοχής.

Για να μπορεί κάποιος να προβαίνει σε αυτές τις επεμβάσεις θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος πάνω στο θέμα. Πλαστικός χειρουργός ή γυναικολόγος ο οποίος έχει δεχτεί ειδικής εκπαίδευσης και έχει πάρει πιστοποίηση ότι μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες επεμβάσεις και διαδικασίες. Προσωπικά είμαι κάτοχος διπλώματος της Ευρωπαικής Εταιρείας Αισθητικής Ιατρικής και Χειρουργικής πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και έχω τύχει συγκεκριμμένης εξειδίκευσης στο εξωτερικό.

Η ανανέωση των κυττάρων, τα ενέσιμα υαλουρονικά και λίπος μπορούν να γίνουν σε επίπεδο ιατρείου χωρίς νάρκωση μόνο με τη χρήση κρεμών που θα βοηθήσουν στην μείωση της ευαισθησίας της περιοχής. Οι χειρουργικές επεμβάσεις χρειάζονται το χώρο του χειρουργείου και ανάλογα κάποιες γίνονται με γενική αναισθησία κάποιες όμως μπορούν να γίνουν με τη χρήση τοπικού αναισθητικού μόνο.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 99657810

www. georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags Αιδοιοπλαστική, Σώμα, Ομορφια, γεωργια κουλερμου, αισθητική χειρουργική, γυναικεία περιοχη, body, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2512 s (248 Queries.) // Parse time: 1.0427 s // Total time: 3.2939 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X