13 όμορφες επιλογές εξόδου για αυτήν την εβδομάδα


13 όμορφες επιλογές εξόδου για αυτήν την εβδομάδα

Και αυτήν την βδομάδα έχει πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις! 

Όλα όσα θα γίνουν αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο και θα κάνουν πιο όμορφες τις μέρες μας.

Φωτογραφίες της Μπογιάνα Λοΐζου στην Όπους 
Κάτω από τον τίτλο "A Little Bit of Everything", η φωτογράφος Μπογιάνα Λοΐζου εκθέτει στην Γκαλερί Opus 39 μια μεγάλη ποικιλία της φωτογραφικής της δουλειάς. Η ποικιλία, σε αυτή την περίπτωση, δεν αφορά μόνο τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται αλλά και τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιεί. Η ιδέα για την έκθεση γεννήθηκε όταν η φωτογράφος, ανατρέχοντας το αρχείο της, διαπίστωσε πως είχε συγκεντρώσει ένα τεράστιο ακατέργαστο υλικό τα τελευταία δέκα χρόνια, μεγάλο μέρος του οποίου δεν είχε παρουσιάσει ποτέ μέχρι σήμερα στην Κύπρο. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από μικρά κείμενα ή ποιήματα τα οποία έχουν γράψει φίλοι της φωτογράφου και καλλιτέχνες. Το αποτέλεσμα είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε εικόνες και λέξεις, η συνέργεια των οποίων ανοίγει πολλαπλούς δρόμους θέασης των φωτογραφιών.
>> Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, Opus 39, Λευκωσία. Eγκαίνια, 20.00. Πληρ.. 22424983, 8μ.μ. Μέχρι 10/11.

Ο δρόμος για το Λαπάζ 
Την γλυκόπικρη προσωπική και πολιτική ιστορία "Ο δρόμος για το Λαπάζ" του Φρανσίσκο Βαρόνε προβάλλει ο Κινηματογραφικός Όμιλος Λευκωσίας. Ο Σεμπαστιάν είναι ένας 35χρονος άνεργος σύζυγος στο χτυπημένο από την κρίση σύγχρονο Μπουένος Αϊρες. Αστείος, γοητευτικός κι ανώριμος σαν αιώνιο παιδί βρίσκει μία εύκολη λύση για να βοηθήσει την κατάσταση στο σπίτι, όταν η γυναίκα του χάνει την υπομονή της μαζί του. Καθώς το τηλεφωνικό τους νούμερο μπερδεύεται συχνά με μία εταιρία μίσθωσης οδηγών, ο Σεμπαστιάν αποφασίζει να προσποιηθεί ότι εργάζεται κι ο ίδιος εκεί και να αποδέχεται τις κλήσεις πελατών για τη μεταφορά τους μέσα στην πόλη. Αυτό όμως σημαίνει ότι το 80ς Peugeot του θα γίνει ταξί, κάτι που τον στεναχωρεί: δεν είναι απλώς το μοναδικό περουσιακό του στοιχείο, αλλά και η μόνη κληρονομιά από τον, απογοητευμένο μαζί του, μακαρίτη πατέρα του. Οταν ένας ηλικιωμένος μουσουλμάνος μισθώνει τον Σεμπαστιάν για να τον οδηγήσει στο Λα Πας της Βολιβίας, ο νεαρός άντρας θα ιχνηλατίσει άγνωστες για αυτόν διαδρομές και θα τρέξει πολλά χιλιόμετρα, μέσα του: θα ωριμάσει με τρόπους που δεν περίμενε και θα αποφασίσει συνειδητά να αλλάξει πορεία στη ζωή του.
>> Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, Cine Studio, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 96420491.

Ερωτική ιστορία στην Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού 
Την ρομαντική ερωτική ιστορία "Η ψυχή και το σώμα", γεμάτη κομψότητα, λυρισμό και ειλικρινή συγκίνηση, που αποτέλεσε την περσινή έκπληξη στο Φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζοντας τα δύο σημαντικότερα βραβεία, την Χρυσή Άρκτο και το βραβείο Κριτικών προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Ίλντικο Ενιέντι, που συνεχίζει επάξια την μακρά παράδοση του Ουγγρικού κινηματογράφου. Η ιστορία βασίζεται σ’ ένα ευφάνταστο σενάριο, που υπογράφει η ίδια η σκηνοθέτις. Όλα ξεκινούν από μια γαλήνια σκηνή όπου ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό ελάφι κινούνται μαζί αργά σε ένα σιωπηλό και χιονισμένο τοπίο. Ακολουθεί ένα μικρό ρεαλιστικό σοκ, καθώς η μεταφορά μας σε ένα εργοστάσιο παραγωγής κρέατος μας κάνει μάρτυρες της μετα­τροπής των άτυχων βοοειδών σε γδαρμένα σφάγια εντός ελάχιστου χρόνου. Η πρώτη είναι μια ονειρική σεκάνς, ενώ η δεύτερη αφορά την καθημερινότητα ενός αποστειρωμένου χώρου στον οποίο εργάζονται ο Έντρε και η Μαρία. Εκείνος είναι οικονομικός διευθυντής, του οποίου το αριστερό­ χέρι είναι παράλυτο, ενώ εκείνη είναι η καινούργια υπεύθυνη του ποιοτικού ελέγχου, με σύνδρομο Άσπεργκερ. Κάποια στιγμή οι δυο τους διαπιστώνουν ότι κάθε βράδυ μοιράζονται το ίδιο όνειρο. Καθώς διστακτικά παραδέχονται αυτό το περίεργο γεγονός, προσπαθούν να αναβιώσουν κατά την διάρκεια της ημέρας όλα όσα συμβαίνουν στο κοινό τους όνειρο.
>> Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, Ρίο, Λεμεσός, 20.15. Πληρ. 22871410.

Tags Going out, go out, τεχνη, Θεατρο, εκδηλωσεις, διασκεδαση, φεστιβάλ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3251 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3808 s // Total time: 2.7059 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X