Ο Νοέμβριος σε 21 θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο


Ο Νοέμβριος σε 21 θεατρικές παραστάσεις στην Κύπρο

Αρκετές πρεμιέρες αλλά και έργα που συνεχίζονται μας επιφυλάσσει ο θεατρικός Νοέμβριος.

Το θεατρικό μας καλεντάρι για τον καινούργιο μήνα επιφυλάσσει πολλές και ενδιαφέρουσες θεατρικές προτάσεις για όλα τα γούστα. Από έργα ρεπερτορίου, κλασικά αριστουργήματα, μεγάλες και μικρές παραγωγές, ελληνική δραματουργία αλλά και έργα από τη σύγχρονη κυπριακή θεατρική γραφή. 

Αστροφεγγιά
Το Θέατρο Κράμα παρουσιάζει το λογοτεχνικό αριστούργημα του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, ‘Αστροφεγγιά’ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σπύρου Αντωνέλλου. Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή της Κύπρου, τη γενιά του μεσοπολέμου. Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα. Παίζουν: Αλέξανδρος Μαρτίδης, Αστέρω Κυπριανού, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Χριστοδούλου, Χριστιάνα Μούζουρα, Κυριάκος Βιολάρης, Κώστας Κωνσταντίνου, Σωκράτης Κυριακίδης, Ελεάνα Χαραλαμπους και ο Κυριάκος Κωνσταντίνου.
Πρεμιέρα Παρ 2 Νοε, Πάνθεον, Λευκωσία. Κάθε Παρ, Σ & Κ (18.30). Πληρ. 99758131.

Ύπερος
Το έργο του Κώστα Μαννούρη, ‘Ύπερος’, θα παρουσιαστεί σε πέντε παραστάσεις σ’ έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στη Λάρνακα το Youth Makerspace (πρώην Οικία Επάρχου), στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Biennale Λάρνακας. Ο Νείλος οφείλει να υποταχθεί στα κελεύσματα μιας βούλησης έξω απ’ αυτόν που θέλει να τον στείλει σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής. Γιατί να πρέπει σώνει και καλά να εξοριστεί στα 30 του; Του είναι παραπάνω από σαφές πως δεν μπορεί παρά να συμμορφωθεί. Ανάθεμα τη δύναμή της, ανάθεμα την αδυναμία του, ας όψεται η ξηρασία του βίου του. Πόσο, όμως, θα ήθελε να υπήρχε κάτι ή κάποιος που να του έλεγε, ‘Μείνε!’. Και θα έμενε. Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Λένια Σορόκου.
Τρ 12, Τετ 13, Δ 19, Τρ 20 & Τετ 21 Νοε, Youth Makerspace (Πρώην Οικία Επάρχου), Λάρνακα, 20.00. Πληρ. 99923787.

T.R.A.S.H: Απόδραση από τη Σκουπιδόπολη
Ο Άλεξ Παναγή, η Κατερίνα Χριστοφίδου και ο Σταύρος Σταύρου υπογράφουν γι’ άλλη μια φορά τη νέα παραγωγή της Silver Spotlight Productions για νεαρούς θεατές. Η ζωντανή ορχήστρα, τα αυθεντικά τραγούδια, το άφθονο γέλιο και η συγκίνηση, τα σκηνικά και τα κουστούμια, οι εντυπωσιακοί φωτισμοί και τα εφέ, αλλά και το προσεγμένο καστ από ταλαντούχους ηθοποιούς-τραγουδιστές δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις μίας ευχάριστης παράστασης. Το έργο αφηγείται την ιστορία του Κονσέρβιου, μίας κονσέρβας σκυλοτροφής, που έχει όνειρο κάποια μέρα να ανακυκλωθεί και να γίνει ποδήλατο, για να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος. Παίζουν: Γιάννης Μίνως, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Χρυσή Ανδρέου, Άντρη Αγγελίδου κ.ά.
Πρεμιέρα Σ 3 Νοε (15.00 & 17.00), Κ 4 (11.30 & 15.00), Σ 10 (15.00 & 17.00), Κ 11 (11.30 & 15.00), Σ 17 (15.00 & 17.00) & Κ 18 (11.30 & 15.00), Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία. Εισιτήρια: tickethour.com.

Ειρήνη του Αριστοφάνη
Τρία χρόνια παραστάσεων, πάνω από 40.000 θεατές  και η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, από την εταιρεία θεάτρου TheatrAction έρχεται στυην Κύπρο για παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία.  Η πάντα επίκαιρη "Ειρήνη" (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του. Μία παράσταση για παιδιά και όχι μόνο… Μία παράσταση "γραμμένη" στην παγκόσμια γλώσσα των παιδιών με μουσική, ανεπτυγμένους κώδικες σωματικού θεάτρου, χορογραφίες και χρήση μάσκας, κούκλας και μαριονέτας. Μία παράσταση που κανένας δεν πρέπει να χάσει γιατί "η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι υπόθεση του καθένα από μας"! Μια κωμωδία – γιορτή για την ειρήνη και τις χαρές, ένα λαϊκό πανηγύρι για τη ζωή και τις απλές ομορφιές της!
Σ 10 Νοε, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 15.00 / Κ 11 Νοε, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 11.00 & 15.00. Εισιτήρια: SoldOutTicket, 10 ευρώ. Πληρ. 25377277. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags Νοεμβριος, Θεατρο, θεατρικες παραστασεις, Going out, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0262 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3314 s // Total time: 3.3576 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X