7+1 λόγοι για να πας στο Πελέντρι αυτό το σαββατοκύριακο


7+1 λόγοι για να πας στο Πελέντρι αυτό το σαββατοκύριακο

Με αφορμή το διήμερο Φεστιβάλ Ζιβανίας αυτό το σαββατοκύριακο ανηφορίζουμε για το όμορφο κρασοχώρι της Λεμεσού.

To Πελέντρι είναι ένα χωριό που θα σε κερδίσει από την πρώτη επίσκεψη, γιατί εκεί θα ανακαλύψεις τις ομορφιές της Κύπρου και τη δύναμη των ανθρώπων να στηρίξουν τον τόπο που αγαπούν. Αυτό το χωριό θα σε γοητεύσει με τη φυσική ομορφιά του καθώς και με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του.

Το χωριό βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Πιτσιλιάς, στα ανατολικά της κοιλάδας Καρβουνά-Σαϊττά, περιτριγυρισμένο από λόφους, σε υψόμετρο 880 μέτρων. Έχει απόσταση από τη Λεμεσό 40 περίπου χιλιόμετρα και συνδέεται βορειοδυτικά με το χωριό Κάτω Αμίαντος, ανατολικά με την Ποταμίτισσα και τον Αγρό και δυτικά με την Τριμίκλινη.

Tι θα κάνεις σαν επισκεφθείς το χωριό αυτό. Κρατάς σημειώσεις;

- Θρησκευτικό Τουρισμό: Θα επισκεφθείς την εκκλησία της Παναγίας Καθολικής, κτίσμα του 17ου αιώνα, αλλά και το φερώνυμο Εκκλησιαστικό Μουσείο. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, κτίσμα του 12ου αιώνα, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

- Αν είσαι φυσιολάτρης θα πας στον Εκδρομικό Χώρο του Πελενδρίου, θα περπατήσεις τα Μονοπάτια Μελέτης της Φύσης για να απολαύσεις την πλούσια βλάστησή του.

- Στο Πελέντρι θα πας και για την ιστορία του. Εξάλλου, το Πελένδρι είναι από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου και διατηρεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό στοιχεία της παραδοσιακής λαϊκής αρχιτεκτονικής. Παρόλο που στο χωριό κτίστηκαν αρκετές σύγχρονες οικοδομές, ωστόσο στο κέντρο του αρχικού πυρήνα διατηρούνται ακόμη πολλά παραδοσιακά σπίτια κτισμένα με το τοπικό πέτρωμα του γάββρου. Τα ξύλινα ανώφλια, οι δοκοί, οι ξύλινες πόρτες και οι αυλές των σπιτιών έχουν όλα τη δική τους ξεχωριστή ιστορία και ομορφιά.Θα περιδιαβείς λοιπόν, στο χωριό, θα συναντήσεις σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής αλλά και νεότερα σπίτια και έργα, όπως το Αθλητικό Κέντρο. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus. 

Tags Πελέντρι, Going out, go out, διασκεδαση, εκδηλωση, φεστιβάλ, Φεστιβάλ Ζιβανίας


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0005 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0187 s // Total time: 0.0192 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X