Το "Αιγαίο SOS" στις μεγάλες οθόνες από τις 15 Νοεμβρίου


Το "Αιγαίο SOS" στις μεγάλες οθόνες από τις 15 Νοεμβρίου

Μια ταινία σε σκηνοθεσία του Πιέρρο Ανδρακάκο και πρωταγωνιστές τους Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο, Ευαγγελία Συριοπούλου και Μιχάλη Λεβεντογιάννη.

Το "Αιγαίο SOS" έρχεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο (Παρθένα ζωή, Μοντέρνα οικογένεια, Ταμάμ, Οι Βασιλιάδες, Λατρεμένοι μου γείτονες, Safe Sex). Ο ίδιος δηλώνει: "Είναι μια μεγάλη παραγωγή με σπέσιαλ εφέ και ωραία μουσική, την οποία υπογράφει ο διεθνής συνθέτης Κώστας Χρηστίδης και πλαισιώνεται από εξαιρετικούς ηθοποιούς". Η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Πιέρρου Ανδρακάκου ως σκηνοθέτη, αφού έχει συμμετάσχει στο παρελθόν ως βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές όπως "Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι" και "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life". Ο Θοδωρής Αθερίδης, έχοντας συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Πιέρρο Ανδρακάκο, ήξερε ακριβώς τι να περιμένει αφού όπως λέει "Ο Πιέρρος είναι ένα παιδί πολύ ταλαντούχο, με φοβερή αισθητική και έχει την ικανότητα να βρίσκει λύσεις όταν ο χρόνος πιέζει".

Ο Πάνος Βλάχος έκανε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις στην Αμερική και συμμετείχε στην ταινία νιώθοντας, όπως λέει και ο ίδιος, ευγνώμων για την ευκαιρία να συναντήσει και να συνεργαστεί με όλους τους ταλαντούχους ανθρώπους που συμπληρώνουν το καστ και την παραγωγή. "Εξορία στη Μετώπη, απομόνωση στο νησί, μάχη με τον καιρό, καινούργιοι φίλοι, αντάμωση με παλιούς, γέλια, αγκαλιές και μια παρέα που θέλει να πει μια ιστορία. Απαραίτητα συστατικά για μία ταινία που δεν θα την ξεχάσω ποτε!", απάντησε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τα ξεχωριστά συστατικά της ταινίας.

"Ερωτεύτηκα το σινεμά, την όλη διαδικασία και συνειδητοποίησα πως αυτό ήθελα χρόνια να κάνω και ένας απο τους λόγους ήταν και ο Πιέρρος Ανδρακάκος που δημιούργησε τις ιδανικότερες συνθήκες για να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό", σχολιάζει ο Jerome Kaluta που υποδύεται τον 'γιατρό' Κυριάκο Τσιμπάμπο για τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Πιέρρο Ανδρακάκο.

Το σενάριο φέρει την υπογραφή τριών ταλαντούχων σεναριογράφων. Οι Μαργαρίτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Μαρούδης υπογράφουν την πιο εκρητκική κωμωδία της χρονιάς. Το σενάριο, όπως και η ταινία σαν σύνολο σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι σχεδόν ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων. "Είναι ευτυχία να έχεις ηθοποιούς που αυτοσχεδιάζουν και επειδή και εμένα μου αρέσει  να προσθέτω στοιχεία τις σκηνές, υπάρχουν πολλά αστεία που δεν χώρεσαν στην ταινία ή δεν ταίριαζαν τελικά, αλλά είναι μεγάλη τύχη να έχεις ηθοποιούς που σε κάθε λήψη σου δίνουν και μια διαφορετική εκδοχή του αστείου  για να μπορείς να διαλέξεις στο μοντάζ. Άλλωστε όπως έχει πει και ο Κόπολα, μια ταινία πράγματι γράφεται τρείς φορές, μία στο σενάριο, μία στο γύρισμα και μία στο μοντάζ", δηλώνει ο Πιέρρος Ανδρακάκος.

Το "Αιγαίο SOS"  έχει τον ενθουσιασμό της πρώτης φοράς όχι μόνο για τον σκηνοθέτη αλλά και για πολλούς από τους ηθοποιούς. «Μετά από μια πορεία 25 χρόνων στο θέατρο, είχα την τύχη να δοκιμαστώ στον κινηματογράφο σε μια παραγωγή που διέθετε θα πω τα πάντα κι ας ακουστεί ως υπερβολή. Είχα την τύχη να συνεργαστώ και με τον  Πιέρρο Ανδρακάκο που με τον εντελώς δικό του τρόπο, μου έδειξε πόσο κοντά ειναι τελικά το θέατρο και ο κινηματογράφος», λέει ο Γιάννης Ζωγράφος και θα συμφωνήσει μαζί και το Κωνσταντίνος Μουταφτσής λέγοντας: «Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που κάνω και σίγουρα είμαι πολύ τυχερός. Μεγάλη παραγωγή, γυρίσματα εκτός Αθηνών και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί. Προφανώς λοιπόν εκτός από μεγάλη τύχη είχα και μεγάλο άγχος για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του σκηνοθέτη».

Η Δήμητρα Κολλά, στον ρόλο της ασυρματίστριας Κατερίνας, επίσης στην πρώτη της κινηματογραφική παρουσία λέει: "Το ΑΙΓΑΙΟ SOS είναι η πρώτη μου ταινία μεγάλου μήκους και η πιο απαιτητική δουλειά που έχω κάνει μέχρι τώρα. Η ταινία και οι συνεργάτες θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Πέρασα υπέροχα στα γυρίσματα και ήταν μια μοναδική εμπειρία". Το καστ συμπληρώνει η εντυπωσιακή Νίνα Σένιτσαρ, στον ρόλο της ερωτευμένης Τουρκάλας γεωλόγου Ναζλί: «Η εμπειρία μου ήταν απίστευτη και πέρασα φανταστικά με όλη την ομάδα. Ευχαριστώ τον σκηνοθέτη, τους παραγωγούς και τους ηθοποιούς που με δέχθηκαν τόσο ζεστά». Ο βραβευμένος με βραβείο Χορν Κωνσταντίνος Μπιμπής από τη συνεργασία του με τον Πιέρρο Ανδρακάκο κρατάει την άψογη επικοινωνία τους και φυσικά την απολαυστική καλοκαιρινή συνεργασία με το ταλαντούχο καστ και τα μέλη της παραγωγής.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος

Σενάριο: Γιάννης Παπαδόπουλος, Μαργαρίτης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαρούδης

Παραγωγοί: Κώστας Λαμπρόπουλος,  Μάνος Κρεζίας, Γιώργος Κυριάκος

Σε συμπαραγωγή: VIEWMASTER, WORD OF MOUTH, NOVA, STAR CHANNEL

Ηθοποιοί: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Fu Yin

Φωτογραφία: Γιάννης Δασκαλοθανάσης

Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης

Line Producer: Θανάσης Χριστόπουλος

Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Μπαλάφας

Μουσική: Kostas Christides

Διάρκεια: 95’

Διανομή: ΟDEON

Είδος: Κωμωδία, Περιπέτεια

Tags Το, σινεμα, κινηματογραφος, πρεμιέρα, διασκεδαση, go out, Going out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0779 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3146 s // Total time: 2.3925 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X