Calibre De Cartier


Calibre De Cartier

Το ρολόι - χρονογράφος ενισχύεται και επανασχεδιάζεται! 

Με τις έντονες γραμμές και τη δυναμική θήκη, το ρολόι Calibre de Cartier, που δημιουργήθηκε το 2012 έχει αφήσει το σημάδι του ως ένα διακεκριμένο ρολόι του οποίου η ισορροπία στηρίζεται σ’ ένα συνδυασμό αντίθεσης σατέν-ματ και γυαλισμένο φινίρισμα. Το 2013, η Cartier θα το εξοπλίσει με τον ολοκαίνουριο μηχανισμό χρονογράφου, το calibre 1904-CH MC και θα επανασχεδιάσει τη σπορ εμφάνισή του, δίνοντάς του ένα ακόμη πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Η ισχυρή αισθητική ενός χρονογράφου 100% κατασκευής στο χέρι

Εξοπλισμένο με τον πρώτο μηχανισμό αυτόματου κουρδίσματος της Cartier, ο χρονογράφος Calibre de Cartier, εγκαινιάζει μια συλλογή από οκτώ μοντέλα με δερμάτινα λουράκια και μεταλλικά μπρασελέ από μία έκδοση με ατσάλι μέχρι μια έκδοση σε κόσμημα με λευκό χρυσό. Αυτές οι σπορ εκδόσεις, ενισχύουν την προκλητική διάθεση του Calibre de Cartier και ενθαρρύνουν αυτόν που το φορεί να υπερβεί τις δυνατότητές του. Πρόκειται για ένα ρολόι με δυνατά στοιχεία: δύο παραθυράκια με μετρητές, ένα στις 3 και το άλλο στις 9 η ώρα, την ένδειξη των λεπτών στο πτυχωτό στεφάνι του και ένα μεγάλο λατινικό XII τοποθετημένο σε εξέχουσα θέση στο πάνω μέρος. Ο δυναμισμός αυτός ενισχύεται από τα δύο κουμπιά του χρονογράφου που είναι ενσωματωμένα πάνω στην ενίσχυση της κορώνας.

Επανάκτηση χαμένου χρόνου: ένας έξυπνος, ακριβής χρονογράφος

Το 1904-CH MC είναι ένας συνδυασμός ευφυών συστημάτων που καθοδηγούν και  συντονίζουν τις λειτουργίες του χρονογράφου. Ο τροχός της στήλης, ο οποίος αποτελεί το νευραλγικό κέντρο του μηχανισμού, συντονίζει με ακρίβεια τις τρεις λειτουργίες του χρονογράφου (start / stop / return to zero). Αυτό το σύστημα, χαρακτηριστικό των χρονογράφων υψηλής ωρολογοποιίας, είναι ορατό στο πίσω μέρος του χρονογράφου, χάρη στη διάτρητη άνω γέφυρα.

Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η υψηλή ακρίβεια των λειτουργιών του χρονογράφου,
το 1904-CH MC calibre είναι εφοδιασμένο με μία κάθετη σύζευξη που επιτρέπει στα παραδοσιακά άλματα του δείκτη δευτερολέπτων να εξαλειφθούν κατά τις φάσεις έναρξης και διακοπής. Αυτό το σύστημα ζεύξης, σημαίνει επίσης ότι η κατανάλωση ενέργειας του χρονογράφου ελαχιστοποιείται, ενώ λειτουργεί χωρίς να διαφοροποιεί το απόθεμα ενέργειας του ρολογιού ή τη σταθερότητα του χρονογράφου.

Η ταυτόχρονη επιστροφή στο μηδέν όλων των λειτουργιών του χρονογράφου είναι ένα σύνθετο βήμα που απαιτεί τέλειο συντονισμό. Η Cartier, έχει επιλέξει να ενσωματώσει στο διαμέτρημα 1904-CH MC ένα γραμμικό σφυρί επιστροφής στο 0, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση, ταυτόχρονη και ακριβής επιστροφή όλων των δεικτών του χρονογράφου, ανεξάρτητα από τη δύναμη που ασκείται στο κουμπί.


Ένα καινοτόμο σύστημα για εξαιρετική χρονομέτρηση

Αυτό το νέο διαμέτρημα 11 ½ γραμμών έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει τέλεια σταθερότητα χρονομετρικά, όσο και να έχει κουρδιστεί το ρολόι. Ο μηχανισμός, είναι εξοπλισμένος με 2 κύλινδρους που εγγυώνται την τέλεια σταθερότητα του κυρίως ελατηρίου της ροπής για μία μεγάλη διάρκεια και επιτρέπουν στη χρονομετρική ακρίβεια να σταθεροποιηθεί.

Το 1904-CH MC calibre είναι εξοπλισμένο μ’ ένα ακριβές σύστημα ρύθμισης, που εγγυάται την τέλεια τήρηση του χρόνου. To σύστημα αυτό, τοποθετείται από τους ειδικούς ωρολογοποιούς της Cartier, που σχολαστικά προσαρμόζουν τον δείκτη σε σχήμα C.

Το σύστημα αυτόματου κουρδίσματος του μηχανισμού, δέχεται τακτικά ισχυρή πίεση κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά του να λειτουργεί σωστά. Προκειμένου να αντισταθμισθεί αυτή η αδυναμία, το 1904-CH MC calibre είναι εφοδιασμένο μ’ ένα κεραμικό σύστημα ρουλεμάν που βρίσκεται στο κέντρο του ρότορα, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή.

Tags Carier, ρολοι, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6258 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2775 s // Total time: 2.9033 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X