Όταν ο καφές γίνεται επιστήμη και οι καλύτερες ποικιλίες του φτάνουν στο φλιτζάνι σου 


Όταν ο καφές γίνεται επιστήμη και οι καλύτερες ποικιλίες του φτάνουν στο φλιτζάνι σου 

Το προϊόν που κάθε φορά επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις αφού ποτέ δεν μπορεί να είναι το ίδιο με την προηγούμενη

Καφές! Το έχουμε συνδέσει σχεδόν με τα πάντα. Με το πρωινό ξύπνημα, για συζήτηση με φίλους, για χαλάρωση στο σπίτι, για τόνωση, για “παρέα”. Το αγαπημένο ποτό εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον πλανήτη κρύβει τη δική του μοναδική ιστορία και αποδεικνύει ότι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό έχουν το δικό τους μεγάλο πάθος και μεράκι για να φέρουν στο φλιτζάνι μας τις καλύτερες ποικιλίες που μπορούν να βρουν ανά τον κόσμο.

Στην άλλη άκρη της γης υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν με πολύ κόπο και όρεξη για την πρώτη ύλη που θα λάβουμε εμείς στα χέρια μας, τους ωμούς κόκκους. Δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην βιωσιμότητα των εκτάσεων που έχουν στα χέρια τους, στο εργατικό προσωπικό που απασχολείται στις φάρμες και στην τοπική κοινωνία. Εφαρμόζουν πρωτοποριακές μεθόδους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο καλλιέργειας, συγκομιδής και επεξεργασίας των καρπών των καφεόδεντρων ώστε να δώσουν στους roasters την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη για επεξεργασία. Χωρίζουν τις εκτάσεις τους σε μικρά τεμάχια και στο κάθε ένα εφαρμόζουν διαφορετικές μεθόδους ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Αυτά τα τεμάχια αποδίδουν από 1-30 σακιά (bags) των 69 κιλών ωμού κόκκου. Ποσότητες δηλαδή περιορισμένες το γευστικό προφίλ των οποίων είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Άρα κάθε φορά υπάρχει κάτι νέο, κάτι ενδιαφέρον!

Γνωρίζοντας λοιπόν αυτή τη διαδικασία και αφού έκαναν αυτή την περιπλάνηση στις συγκεκριμένες εκτάσεις οι άνθρωποι της Coffee Island γεννήθηκε ένα project με ένα βασικό στόχο! Να καταστήσει τον specialty καφέ προσιτό σε όλους! Να κάνει το premium προϊόν μαζικό. Το project αυτό ονομάζεται MicroFarm Project και αφορά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων καφέ (limited edition) από συγκεκριμένες φάρμες ανά τον κόσμο μέσω των καφεκοπτείων της Coffee Island. Οι ποσότητες θα είναι διαθέσιμες και για παρασκευή  στο espresso bar των καφεκοπτείων της Coffee Island (σε espresso ή φίλτρου με Hario V60) ή για το σπίτι.
Οι διαθέσιμες ποσότητες θα επαρκούν περίπου για 3-4 μήνες. Θα είναι παγκόσμια αποκλειστικότητα, θα διατίθενται δηλαδή μόνο στα καφεκοπτεία της Coffee Island για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Θα δίνονται πληροφορίες για τη φάρμα, το είδος του καρπού, τη μέθοδο επεξεργασίας του καρπού, την πιστοποίηση του καφέ, το προφίλ ψησίματος του καφέ και το γευστικό προφίλ του.


Μέχρι σήμερα, η Coffee Island ταξίδεψε γευστικά στην Κένυα, τη Νικαράγουα, τη Ρουάντα, την Αιθιοπία και το Ελ Σαλβαδόρ. Μάλιστα για να εξασφαλιστεί η άμεση και αποκλειστική διάθεση ποιοτικού καφέ τα καφεκοπτεία της Coffee Island προχωρούν στη δέσμευση συγκεκριμένων εκτάσεων παραγωγής καφέ μέσω συμβολαιακής γεωργίας τις οποίες επιλέγουν προσεκτικά σε όλο τον κόσμο για να μπορούν να διαθέτουν τον καλύτερο specialty καφέ, τον οποίο παίρνουν απευθείας από την πηγή και μπορούν να εγγυηθούν για την μοναδική του γεύση! 

Τώρα στα καφεκοπτεία της Coffee Island μπορούμε να βρούμε και να ανακαλύψουμε το μοναδικό specialty καφέ Ethiopia Guji. Το όνομα, προέρχεται από την ομώνυμη φυλή της περιοχής και παράγεται από μικροκαλλιεργητές με περιορισμένο αριθμό καφεόδεντρων. Τα πολύπλοκα αρώματα του και το μοναδικό του γευστικό προφίλ αναδεικνύει τον Ανανά, τη Μαύρη Σοκολάτα και τη Μέντα!  Όλα αυτά οφείλονται στο μεράκι των μικροκαλλιεργητών, τη ξηρή μέθοδο επεξεργασίας του καφέ και φυσικά το artisan καβούρδισμα του!

Tags καφες, Coffee Island, MicroFarm Project, Ethiopia Guji


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2477 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4215 s // Total time: 3.6692 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X