Dolce & Gabbana: Κατηγορούνται για ρατσισμό και ακυρώνουν το fashion show στην Σανγκάη


Dolce & Gabbana: Κατηγορούνται για ρατσισμό και ακυρώνουν το fashion show στην Σανγκάη

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για το ιταλικό σχεδιαστικό δίδυμο.

Το ιταλικό σχεδιαστικό δίδυμο αποφάσισε χθες να ακυρώσει την επίδειξη μόδας στη Σανγκάη αφού συνεχίζει να δέχεται κατηγόριες για ρατσισμό.  

Το fashion show στη Σανγκάη, θα ήταν η μεγαλύτερη επίδειξη μόδας στα 33 χρόνια ιστορίας του οίκου Dolce & Gabbana με 300 looks και ακροατήριο 1.400 ατόμων. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά κατέρρευσαν χθες καθώς ο οίκος αισθάνθηκε υποχρεωμένος να ακυρώσει την εκδήλωση αφού μετά από post του στα social media άρχισε να κατηγορείται για ρατσισμό.

Η αίτια ήταν η καμπάνια του ιταλικού οίκου η όποια σύμφωνα με την Jing Daily κινεζικά πολιτιστικά σύμβολα που χρησιμοποιήθηκαν στα βίντεο στο όποιο ένα μοντέλο Ασιατικής καταγωγής έτρωγε πίτσα και σπαγγέτι με chopsticks είναι στερεοτυπικά. Έτσι ξεκίνησε το hashtag “Boycott Dolce” το όποιο μέσα σε 24 ώρες έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 18.000 φορές.

Λίγο πριν αποφασιστεί η ακύρωση του show από τον ιταλικό οίκο είχαν εμφανιστεί ρατσιστικά μηνύματα προς την Κίνα στον προσωπικό λογαριασμό του Stafano στον instagram άλλα και στον λογαριασμό του ιταλικού οίκου. Το σχεδιαστικό δίδυμο ωστόσο ισχυρίστηκε πως τα εν λόγω μηνύματα ανέβηκαν από hackers.   

Tags Dolce & Gabbana, FASHION NEWS, fashion, style, μόδα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0083 s (280 Queries.) // Parse time: 0.3750 s // Total time: 3.3833 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X