12 λόγοι για να εντάξετε την yoga στη ζωή των παιδιών


12 λόγοι για να εντάξετε την yoga στη ζωή των παιδιών

Μια αρχαία τεχνική που βοηθάει στην υγεία και ευεξία.

Η yoga είναι μία αρχαία τεχνική η οποία βοηθάει στην  υγεία και στην ευεξία μέσω της επίγνωσης, της ενδυνάμωσης και της ευελιξίας τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα.

Οι στάσεις της yoga (asanas) εκτελούνται από ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την πρακτική της ανεξάρτητα από τις σωματικές τους ικανότητες. Είναι μία ολιστική πρακτική με εσωτερική και εξωτερική εστίαση, όμως το σημαντικότερο είναι ότι για τα παιδιά είναι διασκεδαστική!

Παράλληλα, η yoga είναι μία υπέροχη πηγή ενέργειας για τα παιδιά, με πολυάριθμα πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη ζωή και στο μέλλον τους με πάρα πολλούς τρόπους.

Τα πλεονεκτήματα της yoga για τα παιδιά

  1. Η επίγνωση της αναπνοής: Η συγκέντρωση στην αναπνοή χαλαρώνει τα παιδιά. Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αυτορυθμιστούν μέσω της αναπνοής και να συγκεντρωθούν, αποκτώντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μαθαίνοντας να συγκεντρώνονται στην αναπνοή αποκτούν ένα εργαλείο για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων καταστάσεων που θα αντιμετωπίσουν αργότερα στη ζωή τους.
  2. Ισορροπία: Απαιτεί συγκέντρωση και ενισχύει τον συντονισμό.
  3. Ευελιξία: Ενισχύει την ευελιξία τόσο του σώματος όσο και του πνεύματος/ της σκέψης.
  4. Δύναμη: Ένα δυνατό σώμα είναι ένα υγιές σώμα. Κάθε σωματική λειτουργία βελτιώνεται με την αύξηση της δύναμης, από την πέψη ως τον έλεγχο του βάρους και τη χαμηλή πίεση του αίματος.
  5. Μη ανταγωνισμός: Η yoga είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία δραστηριότητα με ισότιμους όρους ανταγωνισμού. Νιώθουν ασφαλή και δε χρειάζεται να ανησυχούν για την επίδοσή τους ή την κριτική των συνομηλίκων τους.
  6. Αύξηση της αυτοπεποίθησης: Τα παιδιά νιώθουν υπερήφανα βλέποντας την πρόοδο τους καθώς κατακτούν τις στάσεις. Ένα υγιές σώμα οδηγεί στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και στην ενίσχυση της εικόνας σώματος.
  7. Ενίσχυση της συγκέντρωσης της προσοχής: Καθώς τα παιδιά συγκεντρώνονται ώστε να επιτύχουν τις στάσεις, η συγκέντρωση της προσοχής επιτυγχάνεται φυσικά.
  8. Μαθαίνουν το "εδώ και τώρα": Η yoga είναι μία τεχνική που εστιάζει στο παρόν και στην επίγνωση της κατάστασης του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής κάθε στιγμή.
  9. Επίγνωση του σώματος: Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να «ακούν» το σώμα τους και αποκτούν επίγνωση για το πώς θα έπρεπε να το νιώθουν.
  10. Επίγνωση της ανατομίας: Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μάθουν τα μέρη του σώματος και να προσδιορίσουν μυϊκές ομάδες, ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους μαθητές.
  11. Διδάσκει την πειθαρχία και την αίσθηση ευθύνης: Τα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια μαθαίνουν να προστατεύουν το σώμα τους και να είναι υπεύθυνα γι’ αυτό.
  12. Διασκέδαση: Όταν μαθαίνουν μέσα από αιχνίδια, τα παιδιά δεν κατανοούν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, απλώς διασκεδάζουν!

Tags kid yoga, yoga, παιδι, γιοκα, υγεια, health, ευεξια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.4854 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2978 s // Total time: 3.7832 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X