Η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές. Σωστό ή λάθος;


Η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές. Σωστό ή λάθος;

Η Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου απαντάει σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τις ουλές που δημιουργούνται μετά από μια επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Είναι αλήθεια ότι όταν απευθύνεται κάποιος σε ένα πλαστικό χειρουργό για μια επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, έχει την απαίτηση και πιστεύει πως δεν θα έχει καθόλου ουλές στο δέρμα του μετά το χειρουργείο, ή πως οι ουλές θα εξαλειφθούν τελείως με τον καιρό.

Ποια είναι η αλήθεια και που ξεκινά ο μύθος σε αυτή την πεποίθηση. Η πραγματικότητα είναι πως όπου ακουμπήσει το χειρουργικό νυστέρι, όπου γίνει τομή στο δέρμα θα αφήσει σημαδάκι στο σημείο που γίνεται η τομή.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τότε την πλαστική χειρουργική ώστε να έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μια ουλή;

Το πρώτο είναι ο σεβασμός των ιστών κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο τρόπος με τον οποίο ένας πλαστικός χειρουργός συμπεριφέρεται στους ιστούς (τους αντιμετωπίζει με ευγένεια) βοηθά στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα ράμματα τα οποία χρησιμοποιεί βοηθούν στη καλύτερη δημιουργία της ουλής. Επίσης, στις τεχνικές τους οι πλαστικοί χειρουργοί φροντίζουμε να κάνουμε τις τομές σε σημεία που μπορούν να κρυφτούν ή παράλληλα προς τις ρυτίδες του δέρματος ώστε να μην είναι τόσο εμφανείς.

Ακόμη η μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα βοηθούν στη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης των ουλών μέχρι να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Ενυδατικές κρέμες και μασάζ, ειδικές κρέμες και γέλες βοηθούν στην μείωση της εμφάνισης των ουλών.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε χειρουργική παρέμβαση στο σώμα μας αφήνει ουλές οι οποίες όμως όταν γίνονται σωστά με τους κανόνες της πλαστικής χειρουργικής, και ακολουθηθεί σωστή τοπική φροντίδα μπορεί να γίνουν αμελητέες, σαν μικρές ανοικτές γραμμές πάνω στο δέρμα μας.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags ΟΥΛΕΣ, πλαστικη χειρουργικη, γεωργια κουλερμου, επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, Ομορφια, σωμα. προσωπο, beauty, face, body


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8176 s (227 Queries.) // Parse time: 0.4760 s // Total time: 3.2937 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X