Λίγες ώρες πριν την ιστορική παραίτηση Βενέδικτου


Λίγες ώρες πριν την ιστορική παραίτηση Βενέδικτου

Λίγες ώρες απομένουν (21:00 ώρα Κύπρου) μέχρι την ιστορική παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, κατά κόσμον Γιόσεφ Ράτσινγκερ, ο οποίος θα γίνει ο τρίτος Πάπας στην ιστορία και ο πρώτος εδώ και επτά αιώνες που θα εγκαταλείψει ηθελημένα από την θέση του.

Η παραίτησή του ισχύει ωστόσο από το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού ο Βενέδικτος χαιρέτησε σήμερα επίσημα τους καρδιναλίους του Βατικανού, οι οποίοι του απηύθυναν, κεκλεισμένων των θυρών, τον τελευταίο χαιρετισμό ως ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όλα αυτά, εν μέσω των φημών που θέλουν τον Βενέδικτο να είναι γκέι.


Στις 18:00 ώρα Κύπρου, ο Πάπας θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το Βατικανό, με προορισμό το Καστέλ Γκαντόλφο, τη θερινή κατοικία των επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 30 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.

Μόλις εγκατασταθεί στο νέο του διαμέρισμα, ο Βενέδικτος θα απευθύνει τον τελευταίο του, σύντομο χαιρετισμό, από το μπαλκόνι του, προς τον κόσμο που θα έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού. Αυτή θα είναι και η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ως Πάπας Βενέδικτος.

Η παραίτησή του θα ισχύσει επισήμως από τις 21:00, με την μόνη ένδειξη που θα σημάνει οριστικά το τέλος της θητείας του να είναι η αποχώρηση της ελβετικής φρουράς από την πύλη του Καστέλ Γκαντόλφο.

Ο Γιόσεφ Ράτσινγκερ θα λάβει τον επίτιμο τίτλο “Η Αγιότης του, Βενέδικτος 16ος, επίτιμος Πάπας”. Η επίσημη ισχύς της παραίτησής του θα σημάνει την έναρξη της “κενής έδρας”, κατά την οποία ο καρδινάλιος Καμεράριος αναλαμβάνει επικεφαλής της Αγίας Έδρας. Τον ρόλο αυτό θα αναλάβει ο πιστός γραμματέας του Πάπα, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε.

Tags παπας, βενεδικτος, βατικανο, παραιτηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1570 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2622 s // Total time: 2.4192 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X