Μαρίνα Χατζηκώστα: Η παρουσιάστρια της εκπομπής “Μεσημέρι και Κάτι” μας μίλησε για τη νέα της επαγγελματική πρόκληση


Μαρίνα Χατζηκώστα: Η παρουσιάστρια της εκπομπής “Μεσημέρι και Κάτι” μας μίλησε για τη νέα της επαγγελματική πρόκληση

Ανέλαβε το τιμόνι της μεσημεριανής ζώνης του ΣΙΓΜΑ μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Χριστοφίδου.

Η Μαρίνα Χατζηκώστα, εδώ και μερικές ημέρες βρίσκεται στην παρουσίαση της εκπομπής “Μεσημέρι και κάτι” στο ΣΙΓΜΑ, μετά την απόφαση της Κατερίνας Χριστοφίδου να εγκαταλείψει την τηλεόραση για την πολιτική. 

Η δημοσιογράφος, μίλησε στο ilovestyle.com για τη νέα αυτή προοπτική στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, πως η ίδια βιώνει την εμπιστοσύνη του καναλιού στο πρόσωπό της και τους στόχους της για το μέλλον. 

1. Ανέλαβες ένα πολύ σημαντικό πόστο στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα έχοντας ξεκινήσει ήδη εδώ και μερικές ημέρες;

Προφανώς και τα συναισθήματα είναι πολλά και έντονα. Είμαι στο στάδιο της αναγνώρισης του εδάφους. Αισθάνομαι το βάρος που έχει η νέα μου θέση στην παρουσίαση του "Μεσημέρι και κάτι", το χρέος απέναντι στους πολίτες, την ευθύνη απέναντι στο κανάλι, αλλά και στην ομάδα που πλαισιώνει την εκπομπή, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ένας νέος κόσμος έχει ανοιχτεί μπροστά μου και είμαι στη φάση που τον γνωρίζω, με γνωρίζει για να μπορέσουμε να πορευτούμε μαζί αρμονικά.

2. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις όταν το κανάλι σε εμπιστεύθηκε και σου έκανε αυτή την πρόταση;

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η ευθύνη. Όταν ένας οργανισμός σου εμπιστεύεται ένα νευραλγικό πόστο αισθάνεσαι ότι σε εμπιστεύεται. Εσύ λοιπόν οφείλεις να δικαιώσεις αυτήν την εμπιστοσύνη, να επιβεβαιώσεις τα όσα βλέπουν σε σένα. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα με την οποία θα συνεργαστείς, τα μέλη της οποίας βιώνουν μια αλλαγή που και εκείνοι με τη σειρά τους έχουν να διαχειριστούν. Ποτέ δεν ήμουν ευθυνόφοβη, με τα λάθη μου και τα σωστά μου είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί καλά. Έχω καλό προαίσθημα και η στήριξη που προσφέρει η διοίκηση και η διεύθυνση του συγκροτήματος μου δίνει δύναμη και με γεμίζει ευγνωμοσύνη.

3. Σε αγχώνει που πήρες την σκυτάλη από μία πολύ πετυχημένη παρουσιάστρια, όπως η Κατερίνα Χριστοφίδου; Το γεγονός ότι θα υπάρξει σύγκριση…

Λιγάκι ναι… (γέλιο). Είναι αναπόφευκτη η σύγκριση ωστόσο και το ξέρω καλά. Η Κατερίνα είναι μια πολύ δυναμική προσωπικότητα που άφησε το στίγμα της στην εκπομπή και δέθηκε με τον κόσμο. Η σφραγίδα της είναι αδιαμφισβήτητα ανεξίτηλη. Κι εγώ θαυμάζω την Κατερίνα.

Εγώ από την άλλη έχω τη δική μου προσωπικότητα και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιχειρήσω να αντιγράψω την Κατερίνα και να γίνω ένα κακό αντίγραφό της. Ο κόσμος θα χρειαστεί τον χρόνο του για να δει τα δικά μου προτερήματα και ελαττώματα, τις πτυχές της δικής μου προσωπικότητας και εν τέλει να αποφασίσει αν του κάνω ως Μαρίνα Χατζηκώστα στη συγκεκριμένη θέση. Αν κάποιος επιλέγει να με βλέπει μόνο μέσα από το φίλτρο της Κατερίνας, τότε προφανώς και δεν θα του ικανοποιήσω τις προσδοκίες. Αν όμως με δει με καθαρή ματιά… η σχέση μας θα εξελιχθεί διαφορετικά.

4. Ανέλαβες μία εκπομπή σε μία πολύ ανταγωνιστική ζώνη στην τηλεόραση, σε ένα κανάλι που σημειώνει πρωτιές στην ενημέρωση. Σε αγχώνει αυτό;

Γενικά είναι αποδεκτό και παραδεκτό ότι αυτή η ζώνη έχει πολύ άγχος λόγω της πλήρους εξέλιξης της επικαιρότητας. Δεν περιμένω ότι θα φύγει το άγχος, αλλά θα πρέπει να μάθω να ζω αρμονικά με αυτό. Η μεσημβρινή ζώνη είναι ίσως η πιο δύσκολη ειδησεογραφικά. Δεν φοβάμαι όμως τη δουλειά και επίσης ο φόβος δεν ήταν ποτέ αποτρεπτική αιτία.

Ξέρεις η πρωτιά στην ενημέρωση δεν είναι κατόρθωμα ενός και μόνο ανθρώπου. Είναι επιτυχία μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων, ομάδα στην οποία από άλλο πόστο άνηκα κι εγώ και εξακολουθώ να ανήκω, από νέα θέση. Το στοίχημα των Μέσων Ενημέρωσης του συγκροτήματος, είτε αυτό λέγεται "Μεσημέρι και Κάτι", "Τομές στα γεγονότα", "Sigmalive", ή οτιδήποτε άλλο κερδίζεται καθημερινά από το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται γι’ αυτά.

5. Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις στο περιεχόμενο της εκπομπής;

Είναι πολύ νωρίς για να μπορώ να "παίξω" με τα μοτίβα της εκπομπής. Άλλωστε είναι μια εξαιρετική εκπομπή. Σίγουρα έχω ιδέες τις οποίες επεξεργάζομαι με τους κατάλληλους ανθρώπους, όμως αυτές οι ιδέες δεν αφορούν σε πτυχές που δεν μου αρέσουν και επιδιώκω να αλλάξουν, αλλά σε πτυχές οι οποίες είναι κοντά σε αυτό που είμαι ως άνθρωπος και μου ταιριάζουν και άρα θέλω να ενταχθούν.

6. Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι;

Στο παρόν στάδιο θέλω να αφιερωθώ στο "Μεσημέρι και κάτι", να χτίσω σε γερά θεμέλια τη σχέση μου με το κοινό, να αποκτήσουμε αληθινή και ανθρώπινη επικοινωνία. Ξέρω πως σε αυτή τη δουλειά όλα είναι κύκλοι, όλα αλλάζουν, όλα εξελίσσονται. Δεν σταματώ όμως να ονειρεύομαι τους επόμενους στόχους. Άλλωστε στο Σίγμα είμαστε και… όλα μπορούν να συμβούν.

Η εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” μεταδίδεται καθημερινά στις 11:00 από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.

Tags μαρινα χατζηκωστα, μεσημερι και κατι, ΣΙΓΜΑ, μεσημεριανη ζωνη, showbiz κύπρος, gossip, Τηλεοραση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0857 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2109 s // Total time: 2.2965 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X