Με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός πιο εύκολα;


Με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός πιο εύκολα;

Η διαδικασία που προτείνεται μετά την γέννησή του μωρού είναι...

Όλες οι μαμάδες γνωρίζουν τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στον μητρικό θηλασμό, με ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα να είναι η ικανότητα του μωρού να "πιάσει" την θηλή, ώστε να καταφέρει να πιει γάλα. Πλέον, όμως, βάσει πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε από την Cleveland Clinic, φαίνεται ότι υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος που θα βοηθήσει το παιδί να θηλάσει πολύ πιο εύκολα. Ποιος είναι αυτός; Η καθυστέρηση του πρώτου μπάνιου που κάνει το βρέφος!

Για τις ανάγκες της μελέτης που ξεκίνησε το 2016, η κεντρική εισηγήτρια της έρευνας, Heather DiCioccio, και οι μαίες του νοσοκομείου Hillcrest στο Οχάιο, πρότειναν στις νέες μητέρες να καθυστερήσουν το πρώτο μπάνιο του μωρού μετά τον τοκετό. Έπειτα, συνέκριναν 500 βρέφη που έκαναν αμέσως μπάνιο μετά την γέννησή τους (για την αφαίρεση του φυσικού στρώματος αμνιακού υγρού που τα καλύπτει) με εκείνα που δεν πλύθηκαν τουλάχιστον 12 ώρες μετά την γέννηση από τις νοσηλεύτριες. Το αποτέλεσμα της μελέτης έδειξε σημαντική βελτίωση στα ποσοστά επίτευξης αποκλειστικού θηλασμού για τα μωρά που καθυστέρησε το μπάνιο τους.

Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει αυτό το αποτέλεσμα στην μελέτη είναι το γεγονός πως τα μπάνια τείνουν να αυξάνουν το στρες στα μωρά και να τα κρυώνουν, άρα και να τα δυσκολεύουν στον θηλασμό. Με την τακτική του άμεσου μπάνιου μετά τον τοκετό, αφαιρείται από τα μωρά αυτό το φυσικό στρώμα προστασίας, που τα κρατά ζεστά και τους προκαλεί αίσθημα ασφάλειας. Επιπλέον, όσο πιο νωρίς προσπαθήσει η μητέρα να βάλει το μωρό στο στήθος της, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει ο θηλασμός. Όπως εξηγεί η DiCioccio: “Αρχίζουμε να βλέπουμε ότι όσο νωρίτερα καταφέρει ένα μωρό να ‘πιάσει’ την θηλή, τόσο καλύτερη θα είναι η ροή γάλακτος από τους μαστούς της μητέρας”.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, η διαδικασία που προτείνεται είναι να σκουπίζεται το μωρό από το αίμα μετά την γέννησή του και έπειτα να έχει άμεση επαφή με την μητέρα και το στήθος της. Όσο για το πρώτο επίσημο μπάνιο του, αυτό συνιστάται να πραγματοποιηθεί μισή ημέρα αργότερα.

Tags θηλασμος,παιδι,γυναίκα,μητερα,υγεια,health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4510 s (277 Queries.) // Parse time: 0.5267 s // Total time: 2.9777 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X