Ανδρική μεγαλομαστία: Μια κατάσταση που απασχολεί τους άντρες


Ανδρική μεγαλομαστία: Μια κατάσταση που απασχολεί τους άντρες

Η Πλαστικός Χειρουργός, Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί όλα όσα αφορούν την ανδρική μεγαλομαστία και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους συντρόφους μας να απαλλαγούν από αυτήν. 

Ανδρική μεγαλομαστία ή γυναικομαστία όπως λεγόταν πιο παλιά, είναι η αύξηση του μεγέθους του στήθους σε ένα άντρα σε ποικίλο βαθμό ώστε να θυμίζει γυναικείο στήθος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αμφοτερόπλευρη, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι ετερόπλευρη δηλαδή αφορά τον ένα από τους δύο μαστούς.

Τι συμβαίνει στην αντρική μεγαλομαστία;

  • Παρουσιάζεται αυξημένος όγκος μαστού, που μπορεί να πρόκειται για αυξημένη ποσότητα λίπους ή μαζικού αδένα ή και τα δύο. Ως εκ τούτου, το ανδρικό στήθος εμφανίζει γυναικεία όψη.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν την γυναικομαστία;

  • Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι πιθανά να προκαλέσουν την γυναικομαστία όπως η παχυσαρκία, η ιδιοπαθής ανάπτυξη μαζικού αδένα, διάφορες ορμονικές διαταραχές, χρήση φαρμάκων όπως τα αντικαταθλιπτικά, και φυσικά με τη πάροδο του χρόνου η γήρανση.

Η γυναικομαστία δημιουργεί αίσθημα μειωμένης αυτοπεποίθησης στους άνδρες ιδίως όταν εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία και δημιουργεί δυσκολία στη κοινωνική τους επαφή.

Συχνά στους εφήβους το πρόβλημα είναι παροδικό και αποκαθίσταται μόλις τα επίπεδα των ορμονών τους επανέλθουν στα φυσιολογικά.

Η θεραπεία της αντρικής μεγαλομαστίας είναι χειρουργική και γίνεται μετά τα δεκαοκτώ έτη, αν και στη Κύπρο λόγω της ένταξης των νεαρών αντρών στο στρατό τις περισσότερες φορές επιτελείται στην τρίτη λυκείου ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.  

Η αναισθησία που χορηγείται, αν και εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος, συνήθως είναι γενική.

Συνήθως γίνεται μια μικρή τομή γύρω από τη θηλή, από όπου γίνεται εκτομή του αδένα ή αφαίρεση του λίπους ή λιποαναρρόφηση ή και συνδυασμός τους. Αν υπάρχει και πτώση των μαστών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνικές ανόρθωσης, κατά τις οποίες θα χρειαστεί να αφαιρεθεί δέρμα.

Ο ασθενής μετά την επέμβαση θα πρέπει να φορά ειδικό θωρακικό κορσέ για ένα μήνα περίπου, προκειμένου να κρατηθεί το στήθος στη θέση του και να αποτραπεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης των ιστών, γεγονός που θα οδηγήσει σε επανεμφάνιση του προβλήματος. Για το ίδιο διάστημα θα πρέπει να αποφεύγεται η έντονη σωματική δραστηριότητα.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags Αντρική μεγαλομαστία, αντρες, πλαστικη χειρουργικη, Ομορφια, beauty, γεωργια κουλερμου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5722 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3987 s // Total time: 2.9709 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X