Ελένη Σιδερά: Μιλάει για τους δημόσιους καυγάδες με το σύζυγό της Αλέξανδρο Παρίση


Ελένη Σιδερά: Μιλάει για τους δημόσιους καυγάδες με το σύζυγό της Αλέξανδρο Παρίση

Τι λέει για το πρωτότυπο πρώτο ραντεβού τους αλλά και για το τι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν 

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει στο περιοδικό "ΟΚ!" και το δημοσιογράφο Γιώργο Μιχαήλ για τους στόχους της τη νέα χρονιά, για το σενάριο να πρωταγωνιστήσει σε σειρά ως ζευγάρι με το σύζυγό της Αλέξανδρο Παρίση, για το ιδιαίτερο πρώτο ραντεβού του αλλά και την πρωτοβουλιά της για το δικαιώμα των γονιών να είναι δίπλα στα παιδιά τους κατά τη διάρκεια ιατρικών πράξεων. 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2019,  άρχισες να τους εκπληρώνεις;

New Year’s resolution? Με αγχώνει το ότι πρέπει να ορίζουμε στόχους σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους όλοι ταυτόχρονα. Το πότε ορίζει ο καθένας τους δικούς του στόχους εξαρτάται πολύ από την ψυχολογία στην οποία βρίσκεται. Βασικός στόχος μου πάντα είναι να βρίσκω την ευτυχία μέσα σε αυτό που κάνω. Να είμαι ήρεμη, συγκροτημένη, οργανωμένη και να αποβάλω όσο μπορώ το άγχος και την πίεση.

Σε εκφράζει περισσότερο η τηλεόραση ή το θέατρο;

Είναι σχετικό. Έχει να κάνει με το Project στο οποίο δουλεύω την κάθε φορά και όχι με το μέσον.

Το ραδιόφωνο πώς μπήκε στη ζωή σου;

Ξαφνικά και αναπάντεχα. Πρόταση του αγαπημένου μου Χρήστου Γρηγοριάδη, να συνυπάρξουμε ραδιοφωνικά. Ήταν και για τους δύο μας κάτι καινούργιο. Συνεχίζουμε ραδιοφωνικά με τον Μέμνονα Σωτηρέλη και τον Μαρίνο Νομικό. Τρεις χαρακτήρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ μας, που με κάποιο περίεργο τρόπο έχουμε αναπτύξει ένα ωραίο δέσιμο. Το μόνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι δεν υπάρχει μέρα που να βαριέμαι να πάω στην εκπομπή, αφού πάντα κάτι απρόβλεπτο θα συμβεί!

Το να συνεργάζεσαι ραδιοφωνικά με έναν  τηλεκριτικό όπως ο Μαρίνος Νομικός, ο οποίος έγραψε αρνητικές κριτικές για την τελευταία σειρά όπου πρωταγωνιστούσες, «Παντρεμένοι και οι δυο», πώς είναι; Σε ενόχλησε αυτό;

Έγραψε αρνητικά, έγραψε όμως και θετικά. Έχουμε μία τάση να επικεντρωνόμαστε μόνο στα άσχημα πράγματα. Την κριτική πρέπει να την εκλαμβάνουμε όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται. Εννοείται ότι δεν με ενόχλησε. Ο Μαρίνος κάνει τη δουλειά του. Οφείλει να πει τη γνώμη του, όποια κι αν είναι αυτή, είτε είμαι συνεργάτις του είτε όχι. 

Τηλεπαιχνίδι θα ξαναέκανες; 

Τηλεπαιχνίδι μπορεί και να ξαναέκανα. Φτάνει το concept να ήταν δυνατό και να μπορούσε να υπάρχει η κατάλληλη ομάδα που να το στηρίξει. Οι Κύπριοι σαν λαός είναι πολύ επιφυλακτικοί και μαζεμένοι ως παίκτες. Χρειάζονται έναν παρουσιαστή που να μπορεί να τους χαλαρώνει και να τους βοηθάει να γίνουν πιο άμεσοι και ειλικρινείς.

Ποια ήταν η πιο άτυχη στιγμή στην καριέρα σου;

Είχα αρκετές ατυχίες. Πολλές φορές στάθηκε εμπόδιο η υγεία μου, άλλες κάποιοι  παράγοντες καλλιτεχνικοί και άλλες, θέματα προγραμματισμού. Είναι η φύση της δουλειάς τέτοια, το έχω συνηθίσει. Δεν είμαι άνθρωπος που κολλάει στις ατυχίες. Τις προσπερνάω και πάω παρακάτω.

Είσαι εύκολη συνεργάτις;

Εξαρτάται πώς το ορίζεις. "Εύκολη συνεργάτις". Συνεργάτης που σέβεται είναι εύκολος συνεργάτης. Αυτό όμως είναι ένα αλισβερίσι. Αν συνεργάζομαι ουσιαστικά και δημιουργικά, τότε ναι. Αν αισθάνομαι ότι ο άλλος είναι ελλιπής απέναντι στους υπόλοιπους, μπορώ να γίνω και «δύσκολη».

Έχεις τσακωθεί ποτέ με συνάδελφό σου και αν ναι, ποιος ήταν ο λόγος; 

Σε μια δουλειά σαν και τη δική μας, όπου πυρήνας είναι το συναίσθημα, θα υπάρξουν κόντρες, θα υπάρξουν διαπληκτισμοί, θα υπάρξουν διαφωνίες. Οι λόγοι είναι ότι πολλές φορές χάνονται τα όρια. Υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς. Το να κρατάμε τους τύπους δεν είναι κάτι κακό. Ακούω πολύ συχνά να λέγεται ότι «είμαστε μεσογειακός λαός, έξω καρδιά». Θα προτιμήσω να είσαι τυπικός μαζί μου και ας μη με συμπαθείς, και να κρατήσουμε τις ισορροπίες.

Σας έχουν προτείνει να συμμετάσχετε μαζί με τον σύζυγό σου ως ζευγάρι σε μια σειρά; 

Είχαμε προτάσεις να συμμετέχουμε στην ίδια σειρά αλλά όχι ως ζευγάρι, απλώς δεν έτυχε να ταιριάξει. 

Εάν σου έλεγαν να γράψεις ένα σενάριο με πρωταγωνιστές εσένα και τον σύζυγό σου, ποια θα ήταν η ιστορία; 

Μου βάζεις δύσκολα. Αλλά θα ήθελα να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την καθημερινότητά μας. Στη δουλειά ο σύντροφός μου είναι απλώς ένας συνάδελφος. Το τι είμαστε στην προσωπική μας ζωή προσπαθούμε να το αφήνουμε κατά μέρος.

Πώς είναι η ζωή ενός ζευγαριού που είναι και οι δυο ηθοποιοί όσον αφορά το μεγάλωμα δυο παιδιών;

Το επάγγελμα δεν παίζει ρόλο. Έχουμε τις ίδιες δυσκολίες που έχουν όλοι. Σίγουρα η αστάθεια του επαγγέλματος είναι ένα ζόρι, αλλά προς το παρόν είμαστε καλοί στο παζλ.

Τα δυο σας παιδιά πώς αντιδρούν βλέποντάς σας στην τηλεόραση; 

Τα παιδιά μας δεν μας βλέπουν στην τηλεόραση. Αποφεύγω να τους βάζω να βλέπουν κάτι άλλο εκτός από παιδικά προγράμματα. Και εμείς στο σπίτι όταν θέλουμε να δούμε ένα επεισόδιο της σειράς στην οποία συμμετέχουμε, το βλέπουμε αργά το βράδυ σε επανάληψη, όταν θα κοιμηθούν τα παιδιά. 

Στο σχολείο οι συμμαθητές τους τι τους λένε;

Τώρα άρχισαν να προσεγγίζουν περισσότερο την κόρη μας που είναι 6,5 ετών, αλλά εμείς τους μαθαίνουμε πως ναι μεν είμαστε αναγνωρίσιμα πρόσωπα, αλλά το επάγγελμά  μας δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ οποιοδήποτε άλλο. 

Θα θέλατε όταν μεγαλώσουν να ακολουθήσουν το επάγγελμά σας; 

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όχι. Θα ήθελα να έκαναν κάτι άλλο. Αλλά δεν θα επιτρέψω στον εαυτό μου να τους βάλει σε καλούπια. Θα τους ενθαρρύνω και θα τους στηρίξω, όποιες και αν είναι οι επιλογές τους.

Πώς είναι ο Αλέξανδρος Παρίσης ως σύζυγος; 

Όπως όλοι οι άλλοι σύζυγοι. Με τις καλές και τις κακές του στιγμές, αλλά με βασικό γνώμονα την αγάπη του για την οικογένειά του.

Πώς κατάφερε να σου κερδίσει την καρδιά; 

Τραγουδώντας πολύ ωραίο karaoke. Το πρώτο μας ραντεβού ήταν πρωτότυπο. Πήγαμε σε ένα συνοικιακό μπαρ και, φεύγοντας, μου λέει: "Θες να σε πάω κάπου που δεν σε έχει πάει ποτέ κανείς;", και με πήγε σε ένα καραόκε μπαρ, όπου μου τραγούδησε κάποια τρυφερά κομμάτια. 

Αν σου έλεγα πως εν έτει 2019 έχεις την επιλογή να διαγράψεις κάποια ελαττώματα σου συζύγου σου και να κρατήσεις κάποια προτερήματα, ποια θα ήταν αυτά; 

Αν διέγραφα τα ελαττώματά του μπορεί τελικά και να τον βαριόμουν.

Έχω ακούσει να λες πως νιώθεις άβολα όταν κάποιες φορές τσακώνεστε δημόσια. Συνήθως για ποιο λόγο έρχεστε σε αντιπαράθεση;

Είμαστε ιδιαίτερα αυθόρμητοι. Σε βαθμό που δεν κολλάμε στην αναγνωρισιμότητα και μπορεί να διαφωνήσουμε δημόσια. Δεν θα το έλεγα τσακωμό, μίνι διαπληκτισμό καλύτερα. Οι διαφωνίες μας αφορούν σχεδόν πάντα χαζά θέματα της καθημερινότητας. 

Είχατε κάποιο περιστατικό που μιλούσατε πολύ έντονα, με αποτέλεσμα να στρέψετε τα βλέμματα επάνω σας, και πώς αντιδράσατε;

Όχι. Δεν είχαμε κάτι τόσο έντονο. Αλλά καταλήγουμε σε πολύ γέλιο. Πάντα! 

Συνήθως σε μιαν αντιπαράθεση ποιος υποχωρεί πρώτος;

Μια ο ένας, μια ο άλλος. 

Θυμάμαι πέρυσι είχες δεχθεί και πάρα πολλά όμορφα μηνύματα όταν απευθύνθηκες στην Επίτροπο Δικαιωμάτων των παιδιού, επειδή πήγες στο νοσοκομείο και δεν σε άφησαν να είσαι στον χώρο εξέτασης του παιδιού σου. Τελικά κατάφερες να αλλάξει αυτός ο «κανονισμός». Πώς νιώθεις;

Δεν κατάφερα μόνη μου κάτι. Ήταν πρωτοβουλία από κοινού με άλλες δυο μαμάδες και με τη στήριξη και τις υπογραφές χιλιάδων άλλων. Καταφέραμε να κατοχυρώσουμε το δικαίωμα των γονιών να είναι δίπλα στο παιδί τους κατά τη διενέργεια ιατρικών πράξεων, ώστε να το στηρίζουν με την παρουσία τους. Υπάρχει σχετικό γκρουπ στο Facebook: «Μαζί με το παιδί μας (κατά την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο)»,  όπου οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν και να διαβάσουν το σχετικό πρωτόκολλο.    

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / MAKE UP: ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (PARADISA’S MAKE UP WORKSHOP) / ΜΑΛΛΙΑ: SAVVAS HAIR SALOON 

Tags ελενη σιδερά, αλεξανδρος παρισης, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7125 s (230 Queries.) // Parse time: 0.3092 s // Total time: 3.0216 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X