Ο Νίκος Κυπραίος παρουσιάζει τα έργα του στην Κύπρο


Ο Νίκος Κυπραίος παρουσιάζει τα έργα του στην Κύπρο

Συναντήσαμε τον Νίκο Κυπραίο, τον διεθνή καλλιτέχνη που ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα έργα του στην Κύπρο, στην έκθεση \"Furies and the Fate of Civilisation\".

Ο Νίκος Κυπραίος, ένας αξιόλογος και διεθνής ζωγράφος μεγάλων θεματικών ενοτήτων ο οποίος ζει και εργάζεται ανάμεσα σε Αθήνα και Σιγκαπούρη, έρχεται στην Κύπρο για μια εντυπωσιακή έκθεση στην Καστελιώτισσα που εγείρει τον προβληματισμό για εσωτερική και κοινωνικοπολιτική αναζήτηση. 

Πόσα χρόνια έχει να επισκεφτεί το νησί μας για μια έκθεση;
Την Κύπρο είχα επισκεφθεί  τον περασμένο χρόνο. Είχα μια ωραιότατη  στιγμή, συναντήθηκα  με τον γιο μου και τον εκλεκτό φίλο και συλλέκτη Χρίστο Πατσαλίδη. Δουλειά μου είχα παρουσιάσει  στην αίθουσα Gloria. Με θέμα "ανθοί" το 2007.

Πως προέκυψε η απόφαση να οργανώσετε μια έκθεση στην Κύπρο μετά από τόσα χρόνια;
Η πρωτοβουλία και η ιδέα ήταν του φίλου μου και συλλέκτη Χρίστου Πατσαλίδη, ο οποίος είχε δει την συλλογή των "ΕΡΙΝΥΩΝ" στην Αθήνα στο εργαστήρι μου και εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει η συλλογή στην Κύπρο, μιας και το θέμα έχει σχέση  με την απόδοση δικαιοσύνης. 

Τι θα δούμε στην έκθεσή σας; Τι συμπεριλαμβάνει;
Πρόκειται για μια σειρά έργων (30 έργα) τα οποία ολοκλήρωσα  τα τελευταία  4 χρόνια που ουσιαστικά επικαλούμαι και παρακαλώ να τιμωρηθούν  αυτοί που καλλιεργούν το κακό. 

Μπορείτε να που πείτε περισσότερα; Με τί έχετε εμπνευστεί για την παρούσα δουλειά;
Ζούμε σε μια χρονική στιγμή πολύ δύσκολη, στενάχωρη, θα έλεγα, φεύγει χάνεται ο παλιός ο κόσμος και ένας καινούριος γεννιέται. Ελπίζω αυτός ο κόσμος να είναι καλύτερος. Όμως πριν προχωρήσουμε έχουμε ανάγκη από κάθαρση. Έχουμε έναν οδοστρωτήρα και ισοπεδώνουμε τα πάντα. Υπάρχουν παρερμηνείες, το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς  οικονομικό είναι πρωτίστως  ηθικό  και αισθητικό. Διαβάστε ολοκληρωμένη την συνέντευξη και μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση στο CheckInCyprus

Tags Νίκος Κυπραίος, Furies and the Fate of Civilisation, εκθεση, τεχνικη, εικαστικα, ζωγραφική, go out, Going out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1915 s (252 Queries.) // Parse time: 0.5466 s // Total time: 2.7382 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X