Πώς να πετύχετε ένα σωστό διαλογισμό με πέντε σημαντικές συμβουλές


Πώς να πετύχετε ένα σωστό διαλογισμό με πέντε σημαντικές συμβουλές

Ακολουθείστε τις πιο κάτω συμβουλές για να χαλαρώσετε σώμα και πνεύμα στην στιγμή.

Ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν να αντιστρέψουν τις αλλαγές που συμβαίνουν σε γονίδια που σχετίζονται με την κακή υγεία και την κατάθλιψη.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη πρακτική μπορεί να σας προσφέρει πολλά περισσότερα από στιγμιαία χαλάρωση.

Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε:

Ανακαλύψτε την προσέγγιση του διαλογισμού που σας ταιριάζει

"Η ιδέα ότι ο διαλογισμός είναι σκληρή δουλειά και απαιτεί πολύ χρόνο για να ‘κατακτηθεί’ δεν είναι σωστή", λέει ο Jillian Lavender, συνιδρυτής του Κέντρο Διαλογισμού στο Λονδίνο. Το κόλπο είναι να βρείτε μία προσέγγιση (όπως μαθήματα, σεμινάρια, βιβλία ή εφαρμογές) και μία πρακτική που απολαμβάνετε. "Αν βάζετε τον εαυτό σας σε μία βασανιστική διαδικασία επειδή αυτό είναι ‘κάτι που πρέπει να κάνετε’, τότε δεν θα είναι κάτι εύκολο ή ευχάριστο".

Ξεκινήστε με μικρά βήματα

Ο Dan Harris, αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας του "Meditation for Fidgety Skeptics", συμβουλεύει να εγκαταλείψετε την ιδέα των χρονοβόρων πρακτικών όταν ξεκινάτε. Προτιμήστε πιο εύχρηστες πρακτικές που μπορείτε να εισάγετε στην καθημερινή σας ζωή. Μόλις πέντε με δέκα λεπτά διαλογισμού ημερησίως μπορεί να είναι αρκετά για να αισθανθείτε τα οφέλη.

Αισθανθείτε άνετα

Είναι πιο σημαντικό να αισθάνεστε άνετα από ό, τι να προσπαθείτε να διατηρήσετε μια συγκεκριμένη στάση. Δοκιμάστε να καθίσετε στο πάτωμα, στο κρεβάτι, στην καρέκλα και γενικά βρείτε απλώς μία στάση που σας βολεύει και σας κάνει να νιώθετε άνετα.

Βάλτε τον διαλογισμό στο καθημερινό σας πρόγραμμα

Οπουδήποτε μπορείτε να καθίσετε, μπορείτε και να διαλογιστείτε. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εντάξετε τον διαλογισμό στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Ξεκινήστε βρίσκοντας ένα σημείο στο σπίτι ή σε οποιονδήποτε χώρο σας κάνει να νιώθετε χαλαρά και οικεία.

Μη φοβάστε την αποτυχία

Η διακοπή και η επανεκκίνηση είναι μέρος της διαδικασίας εξοικείωσης με τον διαλογισμό. Το να προσπαθείτε να εστιάσετε εκ νέου την προσοχή σας όταν έχετε χαθεί στις σκέψεις σας, είναι ένα σημαντικό βήμα που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις ικανότητές σας.

Tags ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ψυχολογια, γιόγκα, υγεια, health, wellness


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
# Διαβαστε Περισσοτερα
Query time: 2.9928 s (233 Queries.) // Parse time: 0.3187 s // Total time: 3.3115 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X